Bütçe
30.000 TL
Anladım. 5060 8G yerine 4060Ti 16G önerisinin sebebi nedir peki aralarındaki fark ne?
VRAM. Eğer render falan alacaksanız ve aldığınız render ekran kartından da besleniyorsa, ekran kartının kas gücü ve VRAM olarak daha iyi olması iyi olur.

Zaten kas güçleri çok yakın birbirine. Neredeyse eşitler. O yüzden VRAM'i 2 katı olan modeli önerdim.

Merhaba,

3500X CPU.
1660 Super GPU.
16 GB (2x8) RAM sahibim.

RAM'i 2x16, ekran kartını 5060 8g, işlemciyi de 5700X düşünüyorum. 30'a yakın bütçem var. Öneriniz var mı?

Bütçen 30 sa vatan da 7500F 9060XT sistem vardı 42K anakart değişip 45 oluyordu sat onu al buna yatırım niye yapıyorsun.

Her öneri isteyen oyun oynayacakmış gibi davranmasak mı artık?
5060 8 GB önermişsin, rica ediyorum önerdiğim sistemin oyun dışı işlem hacmi önerdiğinizden daha yüksek. Bakıp konuşun.

5060 8 GB önermişsin, rica ediyorum önerdiğim sistemin oyun dışı işlem hacmi önerdiğinizden daha yüksek. Bakıp konuşun.

Yanlış bakmışım pardon fakat 5060 önermek hala daha çok saçma.

4060 ti da zira mimari farkı var

4060 Ti da zira mimari farkı var.

CUDA farkı olsa da arada render kısmında kas gücü ile eşitleniyor hatta verimde öne geçiyor geleceğe dönüklük açısından işlemci ve işlem hacminde DDR5 farkını göz önüne almak gerekiyor işlem hızlarında aradaki fark kabul edilemez DDR4'e bu bütçede yatırım israf olur.

Sohbette geçen 2 kart ile ilgilide yazı yazdım dönüp son yazdıklarımı tekrar okuyun sidik yarıştırmayalım zira ben bu işi yapıyorum ofisimde sistem var elimin altında 3 mimaride.
Ben ne kadar gördüm bu işi yapıyorum diyip saçma sapan öneriler yapanları. Ne yaptığınız hiçbir şey değiştirmez. İşlemci ve RAM 13 bin TL civarına gelecek. Elindeki işlemci ve RAM'i satınca elinden çıkan para 7 bin TL olacak. Böyle ufak bir rakama çok iyi bir işlemci ve 32GB RAM alacak. 7500F ve 16GB RAM'li bir sistemi sırf DDR5'diye bunun yerine tercih etmek saçma.

Sohbette geçen 2 kart ile ilgilide yazı yazdım dönüp son yazdıklarımı tekrar okuyun sidik yarıştırmayalım zira ben bu işi yapıyorum ofisimde sistem var elimin altında 3 mimaride.

İş başında olduğum için sohbete hızlı göz gezdirdim arada ufak bir kısmı kaçırdım boşlukta dönüp okudum ikisi ile ilgili yazı yazdım CUDA Optix farkı düşündüğünüz kadar etkilemiyor elimde 9060XT 5070 RX 6800 B580 düz 4060 var 4060 Ti da bulabilirim elde kıyaslayabilirim izmirdeyseniz.

Ben ne kadar gördüm bu işi yapıyorum deyip saçma sapan öneriler yapanları. Ne yaptığınız hiçbir şey değiştirmez. İşlemci ve RAM 13 bin TL civarına gelecek. Elindeki işlemci ve RAM'i satınca elinden çıkan para 7 bin TL olacak. Böyle ufak bir rakama çok iyi bir işlemci ve 32 GB RAM alacak. 7500F ve 16 GB RAM'li bir sistemi sırf DDR5'diye bunun yerine tercih etmek saçma.

Saçma düşündüğünüz kısım DDR4 cephesine yatırım arada bariz bir işlem hızı farkı var ve verim farkı var 32 GB olmasının mantığı yok DDR4 için 5950X almadıkça saf render için gerek yok arkadaş 1080p oyun oynadığınıda belirtmiş karışık şekilde tek amaç render değil bu bütçede o yüzden mantıklı olanı söylemek suç olmuş sizin için.

Son düzenleme:
1080p oyun oynadığınıda belirtmiş karışık şekilde tek amaç render değil
Haklı çıkmaya çalışmak için saçmalamayın ya. 5700X - 32GB DDR4 RAM - 4060Ti 16GB ile alacağı performansı 7500F - 16GB DDR5 RAM - 5060 8GB ile alamaz. Zaten oyun için sistem yeterli. Oyun da oynayacakmış diye saçmalık ötesi bir bahane olamaz. Adam render alamadığı için upgrade yapıyor oyun için değil.

7 bin liraya böyle bir yükseltme çok iyi. DDR4 israf diyip durmayı bırak artık.