Daha öğrenciyim programları öğreniyorum. Render almaya çalışırken 16GB bellek yetmedi maalesef. Önerdiğiniz sistemde rami de 32GB yaptığımda en az 17.000TL fiyat ekliyor. Bütçemin çok üstünde. Birde AMD ile Nvidia gpular arasında render performansı farkı var diyorlar ama ne kadar doğru araştıramadım henüz.Bütçen 30 sa vatan da 7500F 9060XT sistem vardı 42K anakart değişip 45 oluyordu sat onu al buna yatırım niye yapıyorsun.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000 TL
Render için NVIDIA tartışmasız.Birde AMD ile Nvidia gpular arasında render performansı farkı var diyorlar ama ne kadar doğru araştıramadım henüz.
Haklı çıkmaya çalışmak için saçmalamayın ya. 5700X - 32 GB DDR4 RAM - 4060 Ti 16 GB ile alacağı performansı 7500F - 16 GB DDR5 RAM - 5060 8 GB ile alamaz. Zaten oyun için sistem yeterli. Oyun da oynayacakmış diye saçmalık ötesi bir bahane olamaz. Adam render alamadığı için upgrade yapıyor oyun için değil.
7 bin liraya böyle bir yükseltme çok iyi. DDR4 israf deyip durmayı bırak artık.
5060 8 GB zaten boş bir kart, 9060XT burada çok daha yüksek. Ayrıca işlem hacmi büyüyecek, diretmenizi anlamıyorum. Fonlandınız mı? 5700X DDR4 RAM mi satıyorsunuz sarı sitede ya da haberimiz mi yok? Sizinle boşa polemiğe girmeye gerek yok. 2 cephede de daha yüksek verim alacak arkadaş ve güncel soket kullanacak. Ölü yatırımınızla size başarılar diliyorum. Saçmalayan sizsiniz, palavranız size kalsın.
Evet fonlandım. Önerdiğim tüm parçalar ikinci el ve link bile bırakmadım. Haklı çıkmaya çalışmak için kendinizi gülünç duruma sokuyorsunuz.Fonlandınız mı? 5700X DDR4 RAM mi satıyorsunuz sarı sitede ya da haberimiz mi yok?
Elindeki sistemi 13-14 bin liraya satabilir. 43-44 bin liraya "düzgün" bir sistem önerir misin?
Sizin için daha iyi olur bu konuşmayı bitirmek. Daha da komik duruma düşmek istemezsiniz.
Daha öğrenciyim programları öğreniyorum. Render almaya çalışırken 16 GB bellek yetmedi maalesef. Önerdiğiniz sistemde RAM'i de 32 GB yaptığımda en az 17.000TL fiyat ekliyor. Bütçemin çok üstünde. Bir de AMD ile NVIDIA GPU'lar arasında render performansı farkı var diyorlar ama ne kadar doğru araştıramadım henüz.
İnşaat mühendisliği okuyan yeğenim var 2.sınıf şu an CBÜ de taşınabilir sistemi AMD GPU sabit sistemide NVIDIA GPU ve 64 GB RAM 5080 kullanıyor o sistemide ben topladım ona 2.elden bu bütçelerde olması gereken bu iş için yeni ve daha hızlı bir platform tercihi bellek kapasitesi uzun vadede seni rahatlatmayacak çünkü işlem hacmin, işlem süren uzayacak CUDA ve Optix NVIDIA da render için verim arttırıyor doğru fakat 4060 Ti başlangıç için sana bir nebze yetebilir günün sonunda sen elime para geçti daha ağır işler ve render alacağım AutoCAD üstünden dersen günceli elden daha rahat çıkartacaksın 2.elde geçen bu RAM krizinde ve SSD bellek krizinde DDR4'lere yatırım arttığı için 2.elde piyasa aldı başını gidiyor konu 2.ele param yetmedi 0 aldım kısmına taşındı.
Evet fonlandım. Önerdiğim tüm parçalar ikinci el ve link bile bırakmadım. Haklı çıkmaya çalışmak için kendinizi gülünç duruma sokuyorsunuz.
Elindeki sistemi 13-14 bin liraya satabilir. 43-44 bin liraya "düzgün" bir sistem önerir misin?
Sizin için daha iyi olur bu konuşmayı bitirmek. Daha da komik duruma düşmek istemezsiniz.
Açıkçası kağıt üstündeki verilerden başka "bir şey" bildiğinizi düşünmüyorum.
Boşa konuşmak yerine sistem önerirseniz konu sahibi yararlanır. Ha yok ben öylece konuşmaya devam edeceğim derseniz siz bilirsiniz.Açıkçası kağıt üstündeki verilerden başka "bir şey" bildiğinizi düşünmüyorum.
Evet fonlandım. Önerdiğim tüm parçalar ikinci el ve link bile bırakmadım. Haklı çıkmaya çalışmak için kendinizi gülünç duruma sokuyorsunuz.
43-44 bin liraya dediğiniz bütçede ocak başına nazaran şu anda sistem dizilememe sebebi bu şekilde eski platforma yapılan yatırımlar günü kurtarmaksa maksat dediğiniz doğru ileride daha yüksek işlem yapmaksa köprüyü geçişi hesap etmemişsiniz güncelleme yaparken o zaman fiyatlar bu şekilde seyretmeye devam ederse çünkü cebinden misliyle para çıkacak arkadaşın.
Sanırım hala sistem önermeyi reddediyorsunuz. Madem bir şey önermeyeceksiniz, o halde konuyu boş yere meşgul etmeyi bırakın. Hem "önerilenleri almayın" diyip hem de bir şey önermiyorsunuz. Hiçbir şey almasın o zaman render yapamasın bıraksın işi.43-44 bin liraya dediğiniz bütçede ocak başına nazaran şu anda sistem dizilememe sebebi bu şekilde eski platforma yapılan yatırımlar günü kurtarmaksa maksat dediğiniz doğru ileride daha yüksek işlem yapmaksa köprüyü geçişi hesap etmemişsiniz güncelleme yaparken o zaman fiyatlar bu şekilde seyretmeye devam ederse çünkü cebinden misliyle para çıkacak arkadaşın.
Boşa konuşmak yerine sistem önerirseniz konu sahibi yararlanır. Ha yok ben öylece konuşmaya devam edeceğim derseniz siz bilirsiniz.
Sistem önerdim yukarı çık bak hocam yazdığıma geçen kırmızıda Abdullah da tonla parça sattı orada verilen parçalarda bu paraya çok güzel sistemde çıkardı az aşağı az yukarı şeklinde.
Sanırım hala sistem önermeyi reddediyorsunuz. Madem bir şey önermeyeceksiniz, o halde konuyu boş yere meşgul etmeyi bırakın. Hem "önerilenleri almayın" deyip hem de bir şey önermiyorsunuz. Hiçbir şey almasın o zaman render yapamasın bıraksın işi.
Bütçen 30 sa vatan da 7500F 9060XT sistem vardı 42K anakart değişip 45 oluyordu sat onu al buna yatırım niye yapıyorsun.
Siz mi bakmıyorsunuz yazdıklarıma link atayım isterseniz bir de.
Son düzenleme:
İnşaat mühendisliği okuyan yeğenim var 2.sınıf şu an CBÜ de taşınabilir sistemi AMD GPU sabit sistemide NVIDIA GPU ve 64 GB RAM 5080 kullanıyor o sistemide ben topladım ona 2.elden bu bütçelerde olması gereken bu iş için yeni ve daha hızlı bir platform tercihi bellek kapasitesi uzun vadede seni rahatlatmayacak çünkü işlem hacmin, işlem süren uzayacak CUDA ve Optix NVIDIA da render için verim arttırıyor doğru fakat 4060 Ti başlangıç için sana bir nebze yetebilir günün sonunda sen elime para geçti daha ağır işler ve render alacağım AutoCAD üstünden dersen günceli elden daha rahat çıkartacaksın 2.elde geçen bu RAM krizinde ve SSD bellek krizinde DDR4'lere yatırım arttığı için 2.elde piyasa aldı başını gidiyor konu 2.ele param yetmedi 0 aldım kısmına taşındı.
Açıkçası kağıt üstündeki verilerden başka "bir şey" bildiğinizi düşünmüyorum.
Bende güncel sistemi tercih etmek isterim ama rami 32 yapınca 60.000TL'ye kadar çıkıyor fiyatı. Bütçemin iki katı. O yüzden elimdekini yükseltmeyi tercih ettim. Fiyatlar gereksiz pahalı sıfır sistemlerde.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-