Bütçe
30.000₺

Crystal

Çalışkan
Yer
Kahramanmaraş
Herkese selam. Şu anda önümde 27" ve 1920x1080 çözünürlükte olması nedeniyle fazlaca piksel saydıran Dell Alienware AW2724HF marka ve modelinde bir monitörüm var. İşin espri kısmını bir kenara bırakırsak, artık ciddi manada 2K çözünürlüğe geçme zamanımız geldi ve geçiyor bile. Yaklaşık 1 yıldır düzgün bir monitör bulamıyorum.

Bana gerçekten renkleri iyi ve doğru gösteren, IPS panel (mümkünse Fast IPS olmayan), en az 27", 2K (2560x1440) çözünürlükte, HDR10 destekli ve renk gamutunda sRGB en az %110 olan, 1 ms GTG gecikmeli bir monitör lazım çünkü artık piksel saymaktan yoruldum :D.

Biliyorum, önümdeki ekran 360 Hz fakat 240 Hz tecrübem de olduğu için rahatsızlık duymayacağımı düşünüyorum. Bu kriterlere uygun hangi monitörler var? Tavsiye edebilecekleriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Açıkcası ben de böyle bir arayıştayım fakat OLED haricinde piyasada böyle bir monitörün stok olarak bulunması pek mümkün değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu alabilirsin.
Hocam özellikler harika ilerliyordu ancak curved ve VA panel olması kriterlerime uymuyor.

Hocam özellikler harika ilerliyordu ancak curved ve VA panel olması kriterlerime uymuyor.
Samsung VA konusunda büyük bir atılım yaptı, bu bir tercih meselesi olamaz (eğer görüş açıları dert değilse ve sadece FPS oyunları oynamıyorsanız). Curved ise tercih meselesi, eğer istemiyorsanız flat bir model önerebilirim.

Beyaz olur derseniz ASUS'a kadar çıkmanıza gerek yok.

Samsung VA konusunda büyük bir atılım yaptı, bu bir tercih meselesi olamaz (eğer görüş açıları dert değilse ve sadece FPS oyunları oynamıyorsanız). Curved ise tercih meselesi, eğer istemiyorsanız flat bir model önerebilirim.

Beyaz olur derseniz ASUS'a kadar çıkmanıza gerek yok.

Görüş açılarında yukarı, aşağı veya sağ ya da soldan bakınca görüntü aynı kalsın istiyorum, ayrıca daha önce hiç Curved monitör kullanmadım nasıl olduğunu bilmiyorum. FPS oyunlarını ve hikayeli oyunları eşit miktarda oynarım.

Görüş açılarında yukarı, aşağı veya sağ ya da soldan bakınca görüntü aynı kalsın istiyorum, ayrıca daha önce hiç Curved monitör kullanmadım nasıl olduğunu bilmiyorum. FPS oyunlarını ve hikayeli oyunları eşit miktarda oynarım.
FPS için yeterli de görüş açıları için bir şey diyemem. IPS modellere yönelebilirsiniz. Ama görüş açıları hariç IPS'ten geri kalır yanı yok G65B'nin. VA olmasından ötürü de yüksek kontrast ve derin siyahlar sağlıyor.