Bütçe
30.000

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Geçen ayın sonunda süt kardeşimin bir arkadaşı iç mimarlık için dizüstü bilgisayar almak istediği için konu açmıştım. Konuya verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ediyorum.

Az önce bana ablam WhatsApp'tan yazıp acilen dizüstü bilgisayara ihtiyacı olduğunu söyledi. 30.000 TL bütçesi mevcut.

Bilgisayarda oyun oynanmayacak. Sadece Word, PowerPoint, IBM SPSS gibi yazılımlar kullanılacak. Bu yazılımlar için de aşırı bir sistem gereksinimi olmaz diye düşünüyorum.

30.000 TL bütçe ile bu kriterlere uygun hangi dizüstü bilgisayarları önerirsiniz?

Dediği işler için yeterli. Fakat 16 GB şartsa Huawei iyi olur. Biraz araştırın.
Bu arada ablamın bütçesi normalde 35.000 TL'ye kadar çıkıyor. Fakat kendisi 25-35K arası dediği için ikisinin ortasını alıp o şekilde konu açtım. Yoksa bütçesi 35.000 TL normalde.

Ablam MacBook Air M1 16 GB/512 GB modelini almayı düşünüyor. Fiyatı 36.000 TL. Link:

Sizce alınır mı?

Bu arada ablamın bütçesi normalde 35.000 TL'ye kadar çıkıyor. Fakat kendisi 25-35K arası dediği için ikisinin ortasını alıp o şekilde konu açtım. Yoksa bütçesi 35.000 TL normalde.

Ablam MacBook Air M1 16 GB/512 GB modelini almayı düşünüyor. Fiyatı 36.000 TL. Link:

Sizce alınır mı?
Depolama sorun olmayacaksa burada 4.000 TL daha ucuz. Sorunuza gelecek olursak alınır. 10 saat üstü çalışabilir. Bunu hiç bir Windows laptop yapamaz.

Depolama sorun olmayacaksa burada 4.000 TL daha ucuz. Sorunuza gelecek olursak alınır. 10 saat üstü çalışabilir. Bunu hiç bir Windows laptop yapamaz.
Eğitim indirimi diyor. Ablam öğrenci değil maalesef.

Siz öğrenciyseniz sizin adınıza alınsın MacBook.
Ben resmi olarak bir yüksek öğretim öğrencisi sayılmıyorum maalesef. 42 Kocaeli'ye gidiyorum fakat 42 Türkiye henüz yüksek öğretim kurumu statüsünü almadı. Hatta sırf bu yüzden sağlık sigortam da yok, onunla uğraşıyorum. 42 Türkiye bunu gidermek için çalışmalara devam ediyormuş bu arada, onu da söyleyeyim. Ancak şu anda bu statüye sahip olmadığı için resmiyette öğrenci değilim.

Bu nedenle bu indirimden faydalanamıyorum.

Ben resmi olarak bir yüksek öğretim öğrencisi sayılmıyorum maalesef. 42 Kocaeli'ye gidiyorum fakat 42 Türkiye henüz yüksek öğretim kurumu statüsünü almadı. Hatta sırf bu yüzden sağlık sigortam da yok, onunla uğraşıyorum. 42 Türkiye bunu gidermek için çalışmalara devam ediyormuş bu arada, onu da söyleyeyim. Ancak şu anda bu statüye sahip olmadığı için resmiyette öğrenci değilim.

Bu nedenle bu indirimden faydalanamıyorum.
Üzüldüm hocam. Vatandan alın o zaman hem 512 GB daha iyi olur.