mr.esat
Üstün
Merhaba dostlar, seneye üniversite okumaya başlayacağım bir aksilik olmazsa. Sınava şu an hâlen çalışıyorum lâkin seçimden sonra fiyatlar uçacağı için babama borçlanmaya ikna edebildim. (Yazın dükkanda çalışacağım.)
Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım, yani muhtemelen öyle olacak. Bu bütçedeki her laptop fersah fersah yeterli olur fakat oyun oynayan da birisi olduğum için panelinin kafa ağrıtmaması gerekiyor.
Aradığım özellikler
-4050 (Yükek Watt)
-Bütçesinde güçlü ve verimli bir işlemci
(Yüksek grafik arayan birisi değilim, muhtemelen 720P Medium falan oyun oynarım. Düşük çözünürlüklerde darboğazlamasın kartı.)
-IPS Panel (Baş ağrıtmasın)
-Çok kaba olmayan bir tasarım
-Bataryanın herhangi bir yüzdesindeyken enerjiyi direk prizden çekebilebileceğim bir yazılıma sahip olsun
-Mümkünse malzeme kalitesi iyi olsun, keyif versin. Çok da mühim değil, olmasa da olur.
-Başarılı bir soğutma sistemi
-Bluetooth
-MUX fonksiyonu gören bir birimi olsun ya da MUX'a sahip olsun.
-16 RAM ile gelsin, sonrasında 32'liğe çıkarabileyim ki ömürlük olsun
Çok da ihtiyacım olmayan özellikler
-Hoparlör kalitesi çok önemli değil
-Port sayısı çok önemli değil
-4060'a gerek yok, 4050'yi bile sömürmeyeceğim zaten
-Kalın olabilir, sorun yok
Büyük ekran pek sevmiyorum, eğer imkan varsa küçük olabilir. Tabi öyle makineler çok pahalı ama numpadsız ve kompakt olsa benim için harika olur. Zypherus var, o da çok aşıyor bütçemi.
Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım, yani muhtemelen öyle olacak. Bu bütçedeki her laptop fersah fersah yeterli olur fakat oyun oynayan da birisi olduğum için panelinin kafa ağrıtmaması gerekiyor.
Aradığım özellikler
-4050 (Yükek Watt)
-Bütçesinde güçlü ve verimli bir işlemci
(Yüksek grafik arayan birisi değilim, muhtemelen 720P Medium falan oyun oynarım. Düşük çözünürlüklerde darboğazlamasın kartı.)
-IPS Panel (Baş ağrıtmasın)
-Çok kaba olmayan bir tasarım
-Bataryanın herhangi bir yüzdesindeyken enerjiyi direk prizden çekebilebileceğim bir yazılıma sahip olsun
-Mümkünse malzeme kalitesi iyi olsun, keyif versin. Çok da mühim değil, olmasa da olur.
-Başarılı bir soğutma sistemi
-Bluetooth
-MUX fonksiyonu gören bir birimi olsun ya da MUX'a sahip olsun.
-16 RAM ile gelsin, sonrasında 32'liğe çıkarabileyim ki ömürlük olsun
Çok da ihtiyacım olmayan özellikler
-Hoparlör kalitesi çok önemli değil
-Port sayısı çok önemli değil
-4060'a gerek yok, 4050'yi bile sömürmeyeceğim zaten
-Kalın olabilir, sorun yok
Büyük ekran pek sevmiyorum, eğer imkan varsa küçük olabilir. Tabi öyle makineler çok pahalı ama numpadsız ve kompakt olsa benim için harika olur. Zypherus var, o da çok aşıyor bütçemi.
Son düzenleyen: Moderatör: