mr.esat

Üstün
Merhaba dostlar, seneye üniversite okumaya başlayacağım bir aksilik olmazsa. Sınava şu an hâlen çalışıyorum lâkin seçimden sonra fiyatlar uçacağı için babama borçlanmaya ikna edebildim. (Yazın dükkanda çalışacağım.)

Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım, yani muhtemelen öyle olacak. Bu bütçedeki her laptop fersah fersah yeterli olur fakat oyun oynayan da birisi olduğum için panelinin kafa ağrıtmaması gerekiyor.

Aradığım özellikler
-4050 (Yükek Watt)

-Bütçesinde güçlü ve verimli bir işlemci

(Yüksek grafik arayan birisi değilim, muhtemelen 720P Medium falan oyun oynarım. Düşük çözünürlüklerde darboğazlamasın kartı.)

-IPS Panel (Baş ağrıtmasın)

-Çok kaba olmayan bir tasarım

-Bataryanın herhangi bir yüzdesindeyken enerjiyi direk prizden çekebilebileceğim bir yazılıma sahip olsun

-Mümkünse malzeme kalitesi iyi olsun, keyif versin. Çok da mühim değil, olmasa da olur.

-Başarılı bir soğutma sistemi

-Bluetooth

-MUX fonksiyonu gören bir birimi olsun ya da MUX'a sahip olsun.

-16 RAM ile gelsin, sonrasında 32'liğe çıkarabileyim ki ömürlük olsun

Çok da ihtiyacım olmayan özellikler

-Hoparlör kalitesi çok önemli değil

-Port sayısı çok önemli değil

-4060'a gerek yok, 4050'yi bile sömürmeyeceğim zaten

-Kalın olabilir, sorun yok

Büyük ekran pek sevmiyorum, eğer imkan varsa küçük olabilir. Tabi öyle makineler çok pahalı ama numpadsız ve kompakt olsa benim için harika olur. Zypherus var, o da çok aşıyor bütçemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nitro 5'te aradığınız özellikler bulunmakta. Cihazı aldıktan sonra BIOS update ile 1.10 sürümünde MUX özelliği kazandırabiliyorsunuz.

Nitro 5'te aradığınız özellikler bulunmakta. Cihazı aldıktan sonra BIOS update ile 1.10 sürümünde MUX özelliği kazandırabiliyorsunuz.

Utku hocam beğendim ürünü, sağolun. Değerlendireceğim kesinlikle, Laptoplarda BIOS güncellemek riskli değil, değil mi?
Yıllar önce İntel'in mobil işlemcileri verimsiz diyorlardı. Var mı bir fikriniz?

Bu nasıl sizce?

Utku hocam beğendim ürünü, sağ olun. Değerlendireceğim kesinlikle, laptoplarda BIOS güncellemek riskli değil, değil mi?
Yıllar önce Intel'in mobil işlemcileri verimsiz diyorlardı. Var mı bir fikriniz?

Bu nasıl sizce?

ASUS alma, atılan Nitro'yu al geç.

ASUS'lar rezil bir soğutmaya sahip. Victus'a hiç bulaşma.

Tuf nitro 5 cogunun paneli çöp.

Nitro 16 almalisin.

Çoğu rezalet saticilar kaç ms olduğunu yazmiyorlar. Sonra boyle ghosting canavari rezil panellerle ugrasiyorsun. Aynisi bazı lenovo loq lardada var.

Nitro 16 almalisin.

Çoğu rezalet saticilar kaç ms olduğunu yazmiyorlar. Sonra boyle ghosting canavari rezil panellerle ugrasiyorsun. Aynisi bazı lenovo loq lardada var.
Çok da önemli değil hocam, Nitro 16 çok pahalı. Gözümü yormasın yeterli, zaten Mediamarkt'a bakıp alırım alacak olsam.

Sırf paneli daha iyi diye 3-4K daha fazla verip, daha kötü birr konfigürasyona sahip cihaz almak mantıksız bence.

ASUS alma, atılan Nitro'yu al geç.

ASUS'lar rezil bir soğutmaya sahip. Victus'a hiç bulaşma.
Sanırım marka değeri yüzünden alınıyor bu cihazlar.

Nitro 16 almalisin.

Nitro 5'in bazı yeni ve eski kasalarının paneli çöp. Çoğunda sorun yok. Bu bütçede Nitro 16 bulunsa bende atacağım.

Nitro 5 bu fiyatta en iyisi.

@106.