Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000-35.000 TL
LA Knight 44
Üstün
Asus Monitör
Bütçende yeni nesil Asus monitör var. Panel ömrü geliştirilmiş, siyahlar daha iyi gözüküyor yeni TrueBlack Glossy teknolojisi sayesinde.
Bütçende yeni nesil Asus monitör var. Panel ömrü geliştirilmiş, siyahlar daha iyi gözüküyor yeni TrueBlack Glossy teknolojisi sayesinde.
Telefonunu Çıkra 44
Üstün
- Makaleler
- 10
@BerkayZ87
4k'larda en mantıklı seçenek bu (34.2k fiyatı var ben ararken)
2K'da hangisi dominant bilmiyorum.
4k'larda en mantıklı seçenek bu (34.2k fiyatı var ben ararken)
2K'da hangisi dominant bilmiyorum.
SHERLOCKED 43
Üstün
2K daha iyi olur. Zira 4K'ye ne bütçe ne de GPU yetiyor. 2K OLED monitörlere bakın. Panel neslini araştırın. QD-OLED mi WOLED mi alacağınıza karar verin. Alabilirseniz 4. nesil tandem alın. Diyeceklerim bu kadar. OLED monitör öyle nokta atışı önerilmesi gereken bir şey değil. Tüm panelleri 2 üretici üretiyor. Genelde tek farkları kaplama. Bu da sizin tercihiniz. OLED koruma teknolojileri hepsinde aynı. Yok ASUS en iyisi MSI şöyle Gigabyte böyle diyenlere aldırma. Diyeceklerim bu kadar.
Frost 7
Gelişen
Tek farkları kaplama, koruma teknolojileri hepsinde aynı teziniz malesef doğru değil.2K daha iyi olur. Zira 4K'ye ne bütçe ne de GPU yetiyor. 2K OLED monitörlere bakın. Panel neslini araştırın. QD-OLED mi WOLED mi alacağınıza karar verin. Alabilirseniz 4. nesil tandem alın. Diyeceklerim bu kadar. OLED monitör öyle nokta atışı önerilmesi gereken bir şey değil. Tüm panelleri 2 üretici üretiyor. Genelde tek farkları kaplama. Bu da sizin tercihiniz. OLED koruma teknolojileri hepsinde aynı. Yok ASUS en iyisi MSI şöyle Gigabyte böyle diyenlere aldırma. Diyeceklerim bu kadar.
Her marka (ASUS, MSI, Gigabyte) paneli sürmek için kendi özel mikrodenetleyicilerini (MCU) ve yazılımlarını kullanır. Piksellerin asimetrik çürümesini hesaplayan, giden voltajı anlık olarak ayarlayan algoritmalar kesinlikle aynı değildir.
Organik piksellerinin hücre ölümünü hızlandıran en büyük düşmanı ısıdır. ASUS ROG serisinde daha büyük pasif soğutma blokları ve grafen katmanlar kullanırken, başka bir marka sadece standart termal ped koyar. Soğutması iyi olan bir monitörün paneli daha az termal yük altına girer ve daha uzun ömürlü olur.
En önemlisi ise ekranda sabit duran Windows görev çubuğunu veya oyun HUD'ını algılayıp sadece o bölgenin parlaklığını kısan algoritmaların yani yapay zeka algoritmalarının hassasiyetinin markadan markaya ciddi ölçüde değişiyor olması. Kimi marka bunu mikro düzeyde daha kusursuz yapabilirken, kimi marka ABL ile tüm ekranı karartıp oyun zevkini düşürür.
Bu detaylara hakim olarak tercih yapmak daha yararlı olacaktır.
ShadowLegion 44
Üstün
- Makaleler
- 1
2K tandemler yeni çıktığı zamanlarda arkadaşım almıştı, bende ise 4K 27' ROG XG27UCDMG var. 4K belirgin şekilde daha iyi. Ayrıca 5080 kullanıyorum ve her şey olabilecek en maksimumda (PT+RT dahil) oynuyorum. Bendeki 4. nesil mesela ama yazılımı ve koruma teknolojileri mükemmel. %50 parlaklık bana yetiyor. Panel ömrü uzun.
Forumlarda 2K ile 4K denkmiş gibi algı yaratılmaması lazım. 4K 27' ile 2K 27' arasında fark var değil, ciddi fark var. Kullanmayan bilmez.
Ayrıca @Frost 'un söylediği gibi markadan markaya çok şey değişiyor. Paneli LG ya da Samsung üretiyor diye hepsi aynı olmuyor maalesef.
4K'nın bir eski nesli, 2K'nın yeni nesilinden daha iyi görüntü verir OLED tarafında. Tabii gidip de 1. nesil QD-OLED'den bahsetmiyorum burada.
Bunlara ek olarak, RT normal düşük veya OFF şekilde DLSS M preset ile 5070 ile ya da 9070 XT ile 4K rahat oynarsınız. 4K ultra+ekstrem takıntısı olmasın. Benim bütçem vardı 5080 alıp geçtim ama olmayan da çok rahat oynar 4K'da oyunları 60 FPS ve üzerinde ki bu da yeterlidir.
Forumlarda 2K ile 4K denkmiş gibi algı yaratılmaması lazım. 4K 27' ile 2K 27' arasında fark var değil, ciddi fark var. Kullanmayan bilmez.
Ayrıca @Frost 'un söylediği gibi markadan markaya çok şey değişiyor. Paneli LG ya da Samsung üretiyor diye hepsi aynı olmuyor maalesef.
4K'nın bir eski nesli, 2K'nın yeni nesilinden daha iyi görüntü verir OLED tarafında. Tabii gidip de 1. nesil QD-OLED'den bahsetmiyorum burada.
Bunlara ek olarak, RT normal düşük veya OFF şekilde DLSS M preset ile 5070 ile ya da 9070 XT ile 4K rahat oynarsınız. 4K ultra+ekstrem takıntısı olmasın. Benim bütçem vardı 5080 alıp geçtim ama olmayan da çok rahat oynar 4K'da oyunları 60 FPS ve üzerinde ki bu da yeterlidir.