Hocam dediklerinizin çoğuna katılmakla birlikte katılmadığım noktalar da var. Evet benim RAM konusunda voltaj sorunu oldu ama muhtemelen RAM kendi güç yönetim yongası ile ilgili.
Şimdi mesela benim karta 7950x de taksam VRM 80 derece altında kalıyor. Ben de Mosfet VRM işini severim araştırırım. Çok detaya girmeye gerek yok ama B850M-K ile mesela 10900x3D sıkıntı çıkartabilirlen B850M Force ya da benimkiyşe sıkıntı çıkartmaz. 1 saat ağır 7950x yükünde 80 derece ve altı.
Yani artık her şey pahalı. Şimdi benim A620 gibi bir kart olsaydı sıkıntı çekebilirdim. Yani evet benim anakartla mesela AM5 soket çok rahat kapatılır. Sadece buna katılmıyorum hocam. Bir de mesela forumda siz değil tabii sözüm meclisten dışarı olacak şekilde söylüyorum bunu: nitelik nicelikten önce geliyor. Yani ne idüğü belirsiz 10 mosfet yerine rüştünü ispatlamış 6-8 tercih edilir. Test ve inceleme var. Benim kart giriş seviyesi olmasına rağmen mesela iyi bir VRM mimarisi var. Harika SSD soğutma bloğu var. Ben buna çift CCD' de takabileceğimi biliyorum. Ama gaming için tabii mesela alıp çift CCD takma ihtimali yoksa 850M-K olabilir.
Katılıyorum. Bütçe artıyorsa TUF mantıklı.