• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

30.000 TL'ye bilgisayar Mühendisliği ve siber güvenlik için laptop önerisi

Bütçe
30.000 TL

Mehmet Yıldız

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alıyorum ve aynı zamanda siber güvenlik, özellikle Red Team, alanıyla ilgileniyorum. Bu kapsamda hem eğitimde hem de uygulamalı güvenlik çalışmalarında performanslı bir laptop almak istiyorum. Arkadaşlarım MacBook al diyor.

Bütçem yaklaşık 30.000 TL, biraz üzerine de çıkabilirim. İkinci el önerilere açığım.

Sizce bu bütçeyle alabileceğim performanslı ve uzun ömürlü bir laptop önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aaa, siber guvenlik diyor. Gidin guzel, olabildigince yeni bir ThinkPad alip Kali Linux kurun, tikir tikir kullanin. Yok ben kendimi biraz daha zorlamak istiyorum derseniz Arch kurup Blackarch repository'sini ekleyin.

750 liralık kupon ile şunu alabilirsiniz

15.000 TL ve üzeri alışverişine anında 750 TL İNDİRİM. KOD: AMZ750

Son düzenleyen: Moderatör:
ThinkPad alın.
MacBook da olabilir, kullanan siberciler var. Yönelmek istediğiniz alan önemli.
Linux'la işiniz olacaksa ThinkPad'den şaşmayın ama.

T13 Gen 4 AMD Thinkpad'im var ve kesinlikle MacBook'u aratmıyor deneyim olarak. Daha bile hoşuma gidiyor hatta. Bilgisayar Mühendisliği okuyorum ben de ve verdiğim en iyi karar.

Oyuncu laptopu alma gibi bir hata yapmayın sakın iş için.

Aaa, siber guvenlik diyor. Gidin guzel, olabildigince yeni bir ThinkPad alip Kali Linux kurun, tikir tikir kullanin. Yok ben kendimi biraz daha zorlamak istiyorum derseniz Arch kurup Blackarch repository'sini ekleyin.
Hocam thinkpadlere baktım biraz gen 4'lerin sıfırının fiyatı bir tık tuzlu.
Ekran kartlı olması konusunda kararsızım. Sonuçta kullanma amacımda işlemci daha önemli.
Hocam bu arada Ben de ipadde var. Macbook air m2 16 gb ile bir ekosistemde olabilir.

@Mehmet Yıldız,

İkinci el alın zaten bence.

Olabilir, M2 16 Air de çok kaliteli güzel makine fakat sizin ihtiyacınıza bağlı. Biraz araştırın derim hedefiniz için uygun olup olmadığını MacOS'un.

Ekran kartına localde AI çalıştırmadığı sürece Bilgisayar / Siberci'lerin neredeyse hiç ihtiyacı olmuyor. Denk gelmedim.

Ki kaliteli bi AMD işemci alırsanız iGPU'su zaten güçlü olacak.

Hocam thinkpadlere baktım biraz gen 4'lerin sıfırının fiyatı bir tık tuzlu.
Aman aman cok yeni bir seye ihtiyaciniz yok zaten. Windows ile kiyaslaninca Linux'un hafifliginin bir haddi yok. Hele ki Arch kullanabilirseniz zaten cok hafif olur. Ben Japonya'da oldugum icin Turkiye'deki bilgisayar fiyatlarina falan cok da hakim degilim ama bence bu fiyata sizin ihtiyacinizi karsilayacak guzel bir ThinkPad gelir diye dusunuyorum. Zaten siber guvenlikle de ilgilenecekseniz Kali Linux harika bir isletim sistemi secimi olur. Linux uyumlulugu soz konusu olunca laptoplar arasinda ThinkPad kadar destegi guclu olan baska bir laptop serisi bulmak o kadar kolay degil. Framework laptoplar zaten bu fiyata gelmez herhalde. Bunun disinda bir de Dell'in bir serisi vardi galiba Linux icin tavsiye edilen ama tam hatirlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…