Bütçe
30.000 TL

nefersefa

Uzman
Merhaba. Şu anki telefonum POCO X3 Pro ve kornik bir arızası var sanırım değiştirmek istiyorum. Aslına tekrar Xiaomi gibi telefonlar kullanmak istemiyordum ama epeyden bakınca POCO F7'yi sonra Mi 14T Pro'yu vs gördüm. Sizce hangisini almak daha mantıklı. Mümkünse artık kornik sorunu olmayan telefon olsun. Bundan önceki telefonlarımın da hep kronik sorunu vardı. Kamera biraz önemli çünkü bazen derslerde tahtayı çekmem gerekiyor. Mümkünse yoğun kullaımda da kasmayacak telefon arıyorum. Sosyal medya yönetimi vs bazen de Minecraft, coc gibi oyunlar da oynuyorum. Önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Şu anki telefonum POCO X3 Pro ve kornik bir arızası var sanırım değiştirmek istiyorum. Aslına tekrar Xiaomi gibi telefonlar kullanmak istemiyordum ama epeyden bakınca POCO F7'yi sonra Mi 14T Pro'yu vs gördüm. Sizce hangisini almak daha mantıklı. Mümkünse artık kornik sorunu olmayan telefon olsun. Bundan önceki telefonlarımın da hep kronik sorunu vardı. Kamera biraz önemli çünkü bazen derslerde tahtayı çekmem gerekiyor. Mümkünse yoğun kullaımda da kasmayacak telefon arıyorum. Sosyal medya yönetimi vs bazen de Minecraft, coc gibi oyunlar da oynuyorum. Önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.
S24 yada 14T Pro bakın. Kamera olarak ikiside güzel.

POCO yazılımsal açıdan üzer. Çok iyi olması zorunlu değilse S24 FE oyun oynayacağım (PUBG vs) Mi 14T Pro ama kamera yazılım premium kasa vs istiyorum derseniz S24, çıkarsan S24+.

Yani eğer Xiaomi veya Poco alıp Hyper OS'deki 3. Parti yazılımları root veya shizuku ile silmeyi bilip, reklamları kapatmayı bilip ve diğer sistemsel sorunlar ile başa çıkabilcek misiniz diye sordum. Bilgili değil veya uğraşmak istemiyorsan donanım olarak seni mennun eder bu cihazlar ama yazılımsal olarak üzer. İyi ki ben Xiaomi almaktan vazgeçmişim. Bence Samsung al, zaten Samsung Türkiye'ye özel fiyat politikası uyguladığı için Xiaomi ile Samsung Türkiye'de karşılaştırıldığı zaman Xiaomi o kadar da ucuza iyi özellikler vermiyor sanıldığının aksine. Fiyatları kontrol ettim Hepsiburada kendi S24FE satıyor yaklaşık 24.000₺'ye. S24 senin bütçeni 4k₺ aşıyor. Donanımda ortalamadan sadece biraz daha bilgili olmama rağmen Yazılım konusunda epey bilgiliyim. Hyper OS seni üzer maalesef.

POCO yazılımsal açıdan üzer. Çok iyi olması zorunlu değilse S24 FE oyun oynayacağım (PUBG vs) Mi 14T Pro ama kamera yazılım premium kasa vs istiyorum derseniz S24, çıkarsan S24+.
Gerçekten Miui ile Hyper OS arasında birkaç cilalama dışında hiçbir gelişme yok. Xiaomi 3. en büyük akıllı telefon şirketi ama Color OS bile Xiaomi'nin Hyper OS'inden daha iyi.

Son düzenleme: