• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

30.000 TL'ye R9 9950X3D & RTX 5090 sistem için işlemci soğutucu, kasa ve monitör önerisi

Bütçe
~30.000TL

falcatabehcet

Çalışkan
Merhabalar.

Gün içinde aşağıdaki parçaların siparişini verdim. Aşağı yukarı bir 30.000 TL bütçem kaldı. Öncelikle bu parçalara uyumlu işlemci soğutucu ve kasa seçemedim bir türlü. Bu bütçe ile soğutucu, kasa ve monitörü halletmem mümkün müdür? Eğer öyleyse lütfen beni bu dertten kurtarın Bu üçünü seçerken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. ChatGPT ile birkaç deneme yaptım ama güç kaynağını hiçbir kasaya uyduramadı

• NZXT C1200 1200W 80+ Gold PSU
  • ASUS TUF GAMING RTX 5090
  • MSI Spatium M480 PRO M.2 2 TB
  • XPG Lancer RGB 64 GB (2x32) DDR5 6400 MHz CL32 RAM
  • MSI X870 Gaming Plus WIFI anakart
  • AMD Ryzen 9 9950X3D

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa:

Soğutucu:

Monitör:

Bütçe aşamam dersen monitörde 4K veya 2K olacak şekilde öneriler bırakıyorum aşağıya.

4K 32" 144 Hz:

2K 240 Hz 27":

2K 240 Hz 32":

Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim ve lütfen acemiliğim için kusuruma bakmayın. Vermiş olduğunuz soğutucunun görsellerde kabloları çok kısaymış gibi duruyor, acaba sorun teşkil eder mi? Ayrıca Güç kaynağının boyutundan yana çekince yarattı bana ChatGPT, kasalar ile uyumlu mudur veya standart mıdır?

Bu kasa hoşuma gitti açıkcası ama bir de sanırım arka kısmına fan almak lazım, doğru mudur?

Konudan bağımsız olarak hocam hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Merak ettiğim oyun için mi yoksa işinizle de bağlantılı mı?

Soğutucu kabloları yeterli görselde tam çıkmaz.

Kasanın arka tarafına ve alt tarafına fan eklemesi yapılırsa iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…