Bütçe
30.000 TL

Glade

Üstün
Makaleler
3
Hocalarım geçenlerde bir konuya girmiştim ve Poco X7 Pro yazmıştım, bilip bilmeden kusura bakmayın.

Bana kamerası güzel, en ağır oyunları 60 FPS'ten aşağı oynatmayacak ve yazılımının iyi olduğu telefonları önerebilir misiniz acaba?

Daha düne kadar Poco X7 Pro düşünüyordum fakat yorumlarına bakınca bi' tık düşük geldi.

Şebeke sorunu gibi kronik sorunları olan bir telefon gibi gözüme göründü.

Bana isteklerim doğrultusunda telefonları önerebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım geçenlerde bir konuya girmiştim ve POCO X7 Pro yazmıştım, bilip bilmeden kusura bakmayın.

Bana kamerası güzel, en ağır oyunları 60 FPS'ten aşağı oynatmayacak ve yazılımının iyi olduğu telefonları önerebilir misiniz acaba?

Daha düne kadar POCO X7 Pro düşünüyordum fakat yorumlarına bakınca bi' tık düşük geldi.

Yurt dışı olursa Xiaomi 15. Olmazsa zaten belirli cihazlar kalıyor. Onlar da Nothing Phone ve 14T olması lazımdı. 14T Pro da olur ama bu fiyat bandında ithalatçı garantili olanı geliyor. Onu almaktansa 20 bin civarına YD 1TB olanı almak daha mantıklı.

Yurt dışı olursa Xiaomi 15. Olmazsa zaten belirli cihazlar kalıyor. Onlar da Nothing Phone ve 14T olması lazımdı. 14T Pro da olur ama bu fiyat bandında ithalatçı garantili olanı geliyor. Onu almaktansa 20 bin civarına YD 1TB olanı almak daha mantıklı.
Hocam yurt dışı olayını tam olarak bilmiyorum, müsaitseniz anlatabilir misiniz?

Hocam yurt dışı olayını tam olarak bilmiyorum, müsaitseniz anlatabilir misiniz?

Her telefonun bir IMEI'si var, bu IMEI sayesinde birini arayabiliyor, SMS atabiliyorsunuz yani şebeke için gerekli bir numara. Türkiye'de de cihaz Türkiye IMEI'sine sahipse şebeke çekiyor sadece. Yurt dışı bir telefon aldığınızda haliyle telefon yurt dışı IMEI'ye sahip olacak bu da Türkiye'de kullanmayı zorlaştırıyor ancak:

Yurt dışı IMEI'si olduğu zaman SIM kartınızı telefonun SIM yuvasından birine takıyorsunuz, devlet size 4 ay bu şebeke mevzularında izin veriyor. 4 ay bittikten sonra artık şebeke çekmiyor. Diğer bir SIM yuvası varsa ona takıyorsunuz ve tekrar 4 ay yani toplam 8 ay şebeke ile kullanabiliyorsunuz. Bu süreler de yılbaşında yenileniyor yani her yılbaşı tekrar 8 ay kullanım hakkı elde ediyorsunuz.

Ancak şöyle bir şey var, telefona yazılım veya müdahale edilip de bu şebeke sorunu kalıcı olarak çözülebiliyor. Yani telefona Türkiye IMEI'si atıyorlar ve sorunu çözebiliyorlar, farklı telefon modellerinde server kayıt (yazılımsal), direnç kayıt (anakarta müdahale) vs. vs. Böyle işlemler olarak geçiyor bunların ismi. Ancak yurt dışı telefonlarda neredeyse Türkiye fiyatlarına göre 2 kat daha ucuza geliyor, 50.000 TL'lik telefon 25.000 TL - 30.000 TL arasında bulunabiliyor. Yurt dışı telefonlarda telefoncuların genelinde bulunuyor. Sonuçta verilen paralar az paralar değil ve kaliteli bir şey almak önemli. Türkiye cihazları da bu fiyat bandında kalitelidir ama yurt dışı aldığınızda çok daha kaliteli cihazlar alabiliyorsunuz. Benim önerim yurt dışı Samsung S23 Ultra olur. Hem oyun cihazıdır, hem de ekran kalitesi olsun çok iyi telefondur. Kamera yönünde daha çok beğendiğim Xiaomi 14 Ultra da var o da güzel modeldir. Yurt içi de S24 FE bakılabilir.

Hocalarım geçenlerde bir konuya girmiştim ve Poco X7 Pro yazmıştım, bilip bilmeden kusura bakmayın.

Daha düne kadar Poco X7 Pro düşünüyordum fakat yorumlarına bakınca bi' tık düşük geldi.

S24’e çıkmanızı tavsiye ederim.

Onun dışında S24FE.

Yurt dışı çok da tavsiyem değildir açıkcası.

S24’e çıkmanızı tavsiye ederim.

Onun dışında S24FE.

Yurt dışı çok da tavsiyem değildir açıkcası.
Hocam S24 FE yerine A56 nasıl olur?

Yurt dışı Xiaomi 15, 2.el S24 sıfır S24 FE alabilirsin.
Hocam yurt dışı olayında güncelleme veya birini arayamazsam diye çok korkuyorum fakat bir telefoncuyla konuşup bir riski olmadığını görürsem kesinlikle yurt dışı alırım.

@LightRockS1 hocam size de IMEI konusunda bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Hocam yurt dışı olayında güncelleme veya birini arayamazsam diye çok korkuyorum fakat bir telefoncuyla konuşup bir riski olmadığını görürsem kesinlikle yurt dışı alırım.

@LightRockS1 hocam size de IMEI konusunda bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
A56’dan uzak durun. Hele S24FE varken. Yurt dışı biraz riskli. S24’e çıkmaya çalışırsanız müthiş olur.

S24 FE yerine A56 almayın.
Eğer yurt dışı alabilirsen kesinlikle al. Bu bütçelere o telefonları almak çok iyi olur. Eğer yurt dışında yaşayan tanıdığın varsa ondan telefonu getirmesini isteyebilirsin.