29 Temmuz'u 30 Temmuz'a bağlayan gece diyebiliriz, bu gece demek istiyorum ama teknik olarak yarın olduğu için biraz yanlış anlaşılıyor. Saatler kaldı kısacası.

Dürbün yok. Umarım S23 Ultra ile görebilirim :hehehe:

Bulunacağım yerde ışık kirliliği 0, ormanın ortasındayım.

@Hamza Ensar Sağlam gezegenler çok parlak olduğu için ışık görünürlüklerini pek etkilemiyor. Benzer şekilde Ülker de çok parlak olduğu için şehirden de görülebiliyor. Kümenin içindeki yansıma bulutsusu belki daha iyi görünebilir ancak elinizdeki telefon bulutsuyu fotoğraflamaya yetmeyecektir. Benzer şekilde gezegenler de basit bir ışık topu olarak görünecektir fotoğraflarınızda.

Kaliteli görüntü için teleskop ya da güçlü bir dürbün gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.

@Hamza Ensar Sağlam gezegenler çok parlak olduğu için ışık görünürlüklerini pek etkilemiyor. Benzer şekilde Ülker de çok parlak olduğu için şehirden de görülebiliyor. Kümenin içindeki yansıma bulutsusu belki daha iyi görünebilir ancak elinizdeki telefon bulutsuyu fotoğraflamaya yetmeyecektir. Benzer şekilde gezegenler de basit bir ışık topu olarak görünecektir fotoğraflarınızda.

Kaliteli görüntü için teleskop ya da güçlü bir dürbün gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.

Expert Raw ile bir şeyler başarabileceğimi düşünüyorum, en kötü denemiş olurum gözle gördüğümle kalırım yine de teşekkür ederim.

Ben baktım, kamerada kümenin yıldızları yanıp söndüğü için tam bir fotoğraf elde edemedim. Ama çıplak gözle bile odaklanınca görünüyor.

IPhone'daki büyüteç iş görür mü? 😁

Şimdi baktım yıldız kümesi gözüküyor ama mars, üranüs ve jüpiter gözükmüyor. (yayla da olduğumuz için Ay'ın bir kısmı bile şu an dağın arka tarafına düşüyor).

Son düzenleme:
IPhone'daki büyüteç iş görür mü? 😁

Şimdi baktım yıldız kümesi gözüküyor ama mars, üranüs ve jüpiter gözükmüyor. (yayla da olduğumuz için Ay'ın bir kısmı bile şu an dağın arka tarafına düşüyor).

Uranüs'ü çıplak gözle görmen zor zaten, daha ay bile tam görünmüyorsa mars ve özellikle jüpiter için saat 3'ü beklemen gerekebilir.