Gerçek. Mesela ben Samanyolu adını verdiğimiz bir galakside, Güneş adını verdiğimiz bir yıldızın etrafında dönen Dünya isimli bir gezegende yaşıyorum. Çok ilkel seviyede bir medeniyetiz, daha güneş enerjisini bile tam anlamıyla kullanamıyoruz. Yaklaşık 10 yıl içinde komşu gezegene insanlı seyahat yapma planımız var. Şimdilik robotlarımızı yolladık.

Merhaba, uzay araştırmayı seviyorum. Bugüne kadar hep gezegenleri, kara delikleri ve yıldızları araştırdım. Fakat uzaylılar hep kafama takıldı. Uzaylılar gerçek mi?
Bilmiyoruz ama biz evrimleştiysek başka bizim gibi evrimleşen canlılar kesinlikle vardır. Ha bizim gibi akıl kazanmış mıdır yoksa hayvanlar gibi sadece yaşama amaçlı mı hareket ediyorlar bilemem. Ama var mı dersen kesinlikle var. Sadece kanıtlanmadı veya görülmediler.

Bilinen bir kanıt olmasa da gerçek olduğunu düşünen argümanların çoğu evrenin hayalimizin ötesinden daha büyük olduğuna dayanıyor. Bu kadar büyük bir evrende henüz çok küçük bir kısmını gözlemleyebiliyorken başka yaşamların olmadığını nasıl bilebiliriz ki deniyor.

Uzaylılar var olabilir elbette, bu bir ihtimal. Dünyamıza nasıl ki yaşam düşmüşse başka gezegenlerde de bu gerçekleşmiş olabilir. Ancak bildiğimiz ve filmlerde gördüğümüz tarzda uzaylılar olmayabilir belki bunlar. Çok çok uzaklarda, bambaşka gezegenlerde, bizden çok farklı besin kaynaklarıyla yaşamını sürdürebilen bir takım böcekçil canlılar da olabilir bunlar. Onlar da uzaylı olur sonuçta.

Evrende sadece biz yokuz kaldı ki evrenin diğer ucunda radyo dalgaları alıyorlar. Yani olabilir bence.

Merhaba, uzay araştırmayı seviyorum. Bugüne kadar hep gezegenleri, kara delikleri ve yıldızları araştırdım. Fakat uzaylılar hep kafama takıldı. Uzaylılar gerçek mi?

Bana göre evrende yalnız değiliz teknik olarak bizde uzaylıyız drake denklemi diye bir denklem var içinde olduğumuz samanyolu galaksisinde ortalama kaç tane canlı varlığın olduğunu hesaplıyor.