2026 yılı içerisinde Steam üzerinden oyun çıkarma gibi bir girişimimiz olabilir. Steamworks'a kayıt olup oradan gelecek parayı çekmek için de şahıs şirketi açmayı düşünüyoruz. Ama genç girişimcilere verilen 1 yıllık prim desteği uygulaması 31 Aralık 2025 itibariyle son bulacağı için "Acaba şirketi bu 1 hafta içinde açsak mı?" diye düşündük.

Bu konu hakkında bilgi var mı acaba? Bir de tahmini olarak bu şirket açma işlemleri ne kadara patlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genç Girişimci Bağ-Kur prim desteği 31 Aralık 2025’te sona eriyor. 1 Ocak 2026’dan sonra şirket açan gençler artık devletin ödediği 1 yıllık primden yararlanamayacak. Ancak 3 yıllık gelir vergisi muafiyeti devam ediyor ve 2026 için üst sınırın yaklaşık 415–430 bin TL olması bekleniyor.

Şirketi 31 Aralık 2025’e kadar kurarsan kazanılmış hak doğuyor ve 2026 boyunca yıllık 140–160 bin TL civarında prim devlet tarafından ödeniyor. Böyle olursa sabit giderler düşüldüğünde yaklaşık 120–130 bin TL avantaj demek. 2026’da açarsan bu destek yok, primleri her ay kendin ödeyeceksin. Şahıs şirketi açma maliyeti noter, mali müşavir ve vergi dairesi işlemleriyle birlikte ortalama 4–7 bin lira. Steam’de oyun yayımlamak için şahıs şirketi yeterli. Teşvikten yararlanmak için 18–29 yaş aralığında olmak ve ilk kez mükellefiyet açıyor olmak gerekiyor. Vergi dairesi ve sicil işlemleri birkaç gün sürebildiği için yıl sonuna kalmadan mali müşavirle süreci başlatmak önemli.

@Vâveylâ, yararlanılabilecek başka destekler var mı merak ediyorum açıkçası. Üniversite Teknokentleri bünyesinde şirket açmak gibi şeyler de gördüm, bu işi en az maliyetle halletmenin yollarını arıyorum.

Bir de bu Bağ-Kur desteğinin bu 1 hafta içerisinde yapsam bile 1 yıl yerine 1 ay gibi bir destek verilebilir şeklinde dönütler de aldım, kaynak ve alan sorma sebebim bu yüzdendi.

@Vâveylâ, yararlanılabilecek başka destekler var mı merak ediyorum açıkçası. Üniversite Teknokentleri bünyesinde şirket açmak gibi şeyler de gördüm, bu işi en az maliyetle halletmenin yollarını arıyorum.

Bir de bu Bağ-Kur desteğinin bu 1 hafta içerisinde yapsam bile 1 yıl yerine 1 ay gibi bir destek verilebilir şeklinde dönütler de aldım, kaynak ve alan sorma sebebim bu yüzdendi.
1 ay destek muhabbeti yanlış. Kanunda açıkça 1 yıl yazıyor. 5510 Ek 15’e göre genç girişimcilerin Bağ-Kur primini şirket açıldığı tarihten itibaren 12 ay boyunca devlet ödüyor. Örnek: 30 Aralık 2025’te şirket açarsan, 30 Aralık 2026’ya kadar primin devletten. 2026’da teşvik kalksa bile senin hakkın devam ediyor, çünkü kazanılmış hak var. Steam’de oyun çıkarmak isteyen biri için Teknokent başlangıçta pahalı ve gereksiz. Şahıs şirketiyle başlamak çok daha mantıklı.