32-bit UEFI ve Intel Atom Bay/Cherry Trail desteği içeren Xubuntu 26.04 minimal ISO'su hazırlamak için yardım lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lostnebula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 53

lostnebula

Üyecik
Merhaba herkese,

64 bit işlemciye sahip ancak 32 bit UEFI firmware ile sınırlandırılmış Intel Atom cihazlar için modern Linux dağıtımlarına 32 bit UEFI GRUB desteğinin nasıl ekleneceğini anlatan bir rehber buldum.

Ne yazık ki ISO'yu kendim düzenleyebilecek başka bir Linux bilgisayarım yok. Tabletim şu anda Linux önyükleyemediği için rehberdeki adımları uygulayıp kurulum imajını yeniden oluşturamıyorum.

Bu nedenle bir ricada bulunmak istiyorum. Acaba birisi 32 bit UEFI önyükleme desteği eklenmiş, değiştirilmiş bir Xubuntu 26.04 Minimal ISO'su hazırlayabilir mi?

Hedef cihazlar; 32 bit EFI firmware nedeniyle kısıtlanmış Intel Atom Bay Trail ve Cherry Trail tabanlı tabletlerdir (Z3735, Z3736, Z8300, Z8350 ve benzeri modeller).

Bu eski Atom tabletleri kullanan birçok kişinin, manuel ISO düzenlemeleri yapmak zorunda kalmadan doğrudan önyükleyebilen hazır bir ISO'dan fayda sağlayacağına inanıyorum.

Eğer bu konuda yardımcı olabilecek veya böyle bir ISO hazırlayabilecek biri varsa gerçekten çok minnettar olurum.

Zamanınız ve yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

32 bit EFI ile sınırlı cihazlar için Xubuntu Minimal bence en iyi seçeneklerden biridir. Hafif yapısı sayesinde düşük donanımlı Atom tabletlerde kullanılabilir performans sunabilir.

Birisi bunu yaparsa, yıllardır çekmecelerde ve tozlu dolaplarda unutulmuş birçok cihazı yeniden hayata döndürmüş olacaktır.

Lütfen, bu iyiliği yapabilecek birisi varsa yardım etsin

32 bit EFI ve Atom destekli ISO hazırlama rehberi

Modifiye edilmesi gereken ISO
http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/ubun...26.04/release/xubuntu-26.04-minimal-amd64.iso

Ayrıca bu konuyla ilgilenen herkese ilgili makaleyi oku
malarını tavsiye ederim.

Yuh be hiç mi yardımcı olan çıkmaz
Tek başıma zorladım Ubuntu 20.04 Gnome evet yanlış duymadınız gnome Atom z3735 1gb cihaza kuruldu ve tıkr tıkır çalışıyor
Anlaşılan yazılım mühendisleri en kotu kullanım seneryolarini düşünerek OS tasarlamaya devam ediyorlar

Dokunmatik Tablet ve neredeyse hersey çalışıyor

Dosya Ekleri

• IMG-20260612-WA0001.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…