erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
900 TL'ye 2 tane Z3735G işlemcili tablet aldım fakat mimari her ne kadar 64 Bit olsa da anakart tarafında 32 Bit'e kısıtlanmış durumda. Kullanabileceğim en verimli distro nedir? Cihazların 10 inç olanın da 2 GB RAM, 8 inç olanın da ise 1 GB RAM var ve 2 side 32 GB depolamaya sahip fakat kartla yükselteceğim. Cihazlar tamamen emülatör ve Scrcpy'da kullanılacak.

Cihazlardan büyük olanı kuzenim kabloyla taşınabilir monitör gibi kullanacak yani scrcpy veya benzeri önemli. Diğerine ise ben handheld fantezilerime oyuncak etmeyi planlıyorum yani tamamen emülatör ve gamepad deneyimi.

Son düzenleme:
Şimdi Linux geliştiricisi olduğum hâlde dürüst olayım. Linux dağıtımların 32 bit uygulama desteği kötü durumda. 32 bit Linux yerine Windows 10 LTSC veya Windows 8.1 kurun daha iyi. Yine de Linux istiyorsanız Debian 13'e bakın.

Şimdi Linux geliştiricisi olduğum hâlde dürüst olayım. Linux dağıtımların 32 Bit uygulama desteği kötü durumda. 32 Bit Linux yerine Windows 10 LTSC veya Windows 8.1 kurun daha iyi. Yine de Linux istiyorsanız Debian 13'e bakın.

RAM 1 GB olduğu için Windows'tan kalan 100 MB falan oluyor emülatör direk kilitleniyor. Orange Pi Zero 2W de armbian kullanıyorum ve 1 GB olmasına rağmen çoğu şeyi oynatabiliyor ve neredeyse denk işlemciler diyebilirim sadece orange ARM bir işlemciye sahip. Yani aradığım şey Anbernic cihazlarda ki gibi tamamen emülatör odaklı Linux paketleri lakin çoğu X64. Debian 32 de RetroArch falan destekliyor mu?

RAM 1 GB olduğu için Windows'tan kalan 100 MB falan oluyor emülatör direk kilitleniyor. Orange Pi Zero 2W de armbian kullanıyorum ve 1 GB olmasına rağmen çoğu şeyi oynatabiliyor ve neredeyse denk işlemciler diyebilirim sadece orange ARM bir işlemciye sahip. Yani aradığım şey Anbernic cihazlarda ki gibi tamamen emülatör odaklı Linux paketleri lakin çoğu X64. Debian 32 de RetroArch falan destekliyor mu?
En son üretilen Debian 32-bit için de RAM yetersiz. :/
Lubuntu 18.04 deneyin derim.

En son üretilen Debian 32 Bit için de RAM yetersiz. :/
Lubuntu 18.04 deneyin derim.

Masaüstü ortamı olmasa da olur, zaten emülasyon için kullanacağımdan dolayı terminalde RetroArch veya EmulationStation başlatmam yetiyor. Tek bunları desteklemesi bile yeterli. He, bir de en azından Vulkan :D. Amacım alabileceğim maksimum verimi almak çünkü cihazlar aşırı eski olmasına rağmen emülasyon için potansiyeli yüksek.

Masaüstü ortamı olmasa da olur zaten emülasyon için kullanacağım için terminalde RetroArch veya emulationstation başlatmam yetiyor. Amacım alabileceğim maksimum verimi almak çünkü cihazlar aşırı eski olmasına rağmen emülasyon için potansiyeli yüksek.
O zaman Debian 13 işinizi görecektir. RetroArch desteği var görünüyor.

Kurduktan sonra bu komutu deneyin: sudo apt-get install -y retroarch