RAM'lere OC yapmanız gerek ki şahsen önermiyorum. MHz artırırken voltajı da artırmanız gerekir bu da RAM'lerin daha fazla ısınmasına neden olur. Voltaj MHz değerini düzgün ayarlayamazsanız istikrar sorunları yaşarsınız. Mavi ekran yiyebilirsiniz. 3200 MHz gayet yüksek bir değer zaten OC yapılmaya değmez diye düşünüyorum.
RAM'lere OC yapmanız gerek ki şahsen önermiyorum. MHz artırırken voltajı da artırmanız gerekir bu da RAM'lerin daha fazla ısınmasına neden olur? Voltaj MHz değerini düzgün ayarlayamazsanız istikrar sorunları yaşarsınız. Mavi ekran yiyebilirsiniz. 3200 MHz gayet yüksek bir değer zaten OC yapılmaya değmez diye düşünüyorum.
Bu söylediğim genel bir şey daha yüksek hizlara çıkamaz veya daha düşük gecikme alamaz değil. En kötü silikonlarda bile bu söylediğim şey geçerli olduğu için söyledim.
RAM'lere OC yapmanız gerek ki şahsen önermiyorum. MHz artırırken voltajı da artırmanız gerekir bu da RAM'lerin daha fazla ısınmasına neden olur? Voltaj MHz değerini düzgün ayarlayamazsanız istikrar sorunları yaşarsınız. Mavi ekran yiyebilirsiniz. 3200 MHz gayet yüksek bir değer zaten OC yapılmaya değmez diye düşünüyorum.
%99 1.35v değerinde çalışıyor zaten arkadaşın RAM'leri XMP yüzünden. 1.35v 3600 için gayet yeterli çoğu Ic'de fakat arkadaşın bilgileri göndermesini bekliyorum.