Arkadaşlar selam,

Zamanının canavarlarından olan LG X130 Netbook'um hala yaşıyor. SSD kullanarak Windows 7 - 8.1 ile gayet hızlı çalışıyor ve hatta Windows 10 bile çalıştırabiliyorum. :)

Canım Windows XP çekiyor aslında ama bir Linux deneyimi yaşamak istiyorum. Ancak cihazın işlemcisi 32 Bit. Hemen konu açmadan önce kendim biraz araştırdım ve zorin denemek istedim. Ancak USB'yi hazırlayıp yüklemeye çalışırken fark ettim ki Zorin'in 32 Bit sürümü yokmuş. Bu yüzden konu açıp tavsiye almak istedim. Öneriler için şimdiden teşekkürler.

LG X130 sistem özellikleri:

-Intel atom N270 işlemci (32 Bit)
-2 GB DDR2 RAM.
-120 GB SSD.

Ekran kartınız NVIDIA ise Windows AMD ise Linux antiX, Q4OS, Mint önerebilirim öneririm bu arada eğer 32 Bit bir Windows sürümü istiyorsanız bilgisayarınız için kesinlikle en iyisi Windows 7 starter 32 Bit.

Q4OS Windows XP gibi görünüyor uygulama setup ekranı ve başta olan hoşgeldiniz yazısı
aynı Windows gibi çok güzel öneririm.

Arkadaşlar selam,

Zamanının canavarlarından olan LG x130 netbook'um hala yaşıyor. SSD kullanarak Windows 7 - 8.1 ile gayet hızlı çalışıyor ve hatta Windows 10 bile çalıştırabiliyorum. :)

Canım Windows XP çekiyor aslında ama bir Linux deneyimi yaşamak istiyorum. Ancak cihazın işlemcisi 32bit. Hemen konu açmadan önce kendim biraz araştırdım ve Zorin denemek istedim. Ancak USB'yi hazırlayıp yüklemeye çalışırken fark ettim ki Zorin'in 32bit sürümü yokmuş. Bu yüzden konu açıp tavsiye almak istedim. Öneriler için şimdiden teşekkürler.

LG x130 Sistem Özellikleri:

-İntel Atom N270 İşlemci (32bit)
-2 GB DDR2 RAM
-120 GB SSD
Lubuntu'nun destekli LXQT yada LXDE Masaüstü ortamı 32 bit kullanan versiyonlarına bakabilirsin.
Kaldırıyorsa Lubuntu 18.04.5 LTS (Bionic Beaver)

Bionic Beaver Kullan.