ssmih

Çalışkan
Merhaba,

330W bir şarj adaptörü kullanıyorum laptopu 1 aydır kullanıyorum ve bu zamana kadar adaptörü prize takarken hiçbir sıkıntı çıkmadı fakat dün 2 kere adaptörü prize taktığımda bir anda şalter attı şalteri tekrar kaldırdığımda ise şarj olmaya devam etti. Bu yüzden şarj adaptörümün ucunda pasa benzer şeyler meydana geldi. Sizce şarkı böyle kullansam sıkıntı olur mu ve bu sorun niye olmuş olabilir?

20250227_203233.webp

20250227_202821.webp

20250227_202809.webp

330W bayağı güçlü bir adaptör tahminimce ilk taktığında kondansatör dolum yaptığı için anlık fazla akım çekiyor ondan olabilir.

4.4'a akım çekiyor bağlı olduğu sigorta kaç amper.

Evin şalterleri gücü yetmiyor olabilir ani akım bindiriyor.
Topraklı priz kullanın. Yine atıyorsa elektrik hattınızı kontrol edin.
Normalde evde birçok elektrikli alet çalıştığında şalter atıyordu fakat dün ekstra çalışan bir şey yoktu. Güç Dediğiniz güç/priz yetersizliği gibi konular için de ilk defa dün rastladığım için gücü yetiyordur diye düşünmüştüm. Demek ki yanlış biliyormuşum. Mesela bugün denediğimde sorunsuz bir şekilde şarj oldu ve dün attığı zaman başka prizde denediğimde şalter atmadı. 3lü priz kullanıyorum. O zaman sanıyorum ki sorun prizde. Teşekkür ederim.

Merhaba,

330W bir şarj adaptörü kullanıyorum laptopu 1 aydır kullanıyorum ve bu zamana kadar adaptörü prize takarken hiçbir sıkıntı çıkmadı fakat dün 2 kere adaptörü prize taktığımda bir anda şalter attı şalteri tekrar kaldırdığımda ise şarj olmaya devam etti. Bu yüzden şarj adaptörümün ucunda pasa benzer şeyler meydana geldi. Sizce şarkı böyle kullansam sıkıntı olur mu ve bu sorun niye olmuş olabilir?

Eki Görüntüle 128569

Eki Görüntüle 128570

Eki Görüntüle 128571

Aynı Priz'e kaç farklı cihaz bağlı.

330W bayağı güçlü bir adaptör tahminimce ilk taktığında kondansatör dolum yaptığı için anlık fazla akım çekiyor ondan olabilir.

4.4'a akım çekiyor bağlı olduğu sigorta kaç amper.
Bir fikrim yok nasıl öğrenebilirim ?

Aynı Priz'e kaç farklı cihaz bağlı.
1 ve aynı zamanda 2 gün öncesine kadar 2 cihaz bağlı olduğunda da sorunsuzdu. Dediğim gibi şuan da bir sıkıntı yok sadece dün rastladım.

Bir fikrim yok nasıl öğrenebilirim?

Odanızın ışığını açın ve sigorta kutusundaki sigortaları sırasıyla kapatın, hangisi kapandığında ışık sönüyorsa o sizin sigortanızdır üzerinde özellikleri yazacaktır. Ama muhtemelen normal standart 16 amper bir sigortadır.

Normalde evde birçok elektrikli alet çalıştığında şalter atıyordu fakat dün ekstra çalışan bir şey yoktu. Güç Dediğiniz güç/priz yetersizliği gibi konular için de ilk defa dün rastladığım için gücü yetiyordur diye düşünmüştüm. Demek ki yanlış biliyormuşum. Mesela bugün denediğimde sorunsuz bir şekilde şarj oldu ve dün attığı zaman başka prizde denediğimde şalter atmadı. 3lü priz kullanıyorum. O zaman sanıyorum ki sorun prizde. Teşekkür ederim.
Genel de iyi priz kullanın ViKO kullanıyorum memnunum

Standart bir üçlü prizse topraklı değildir. Ya daha iyi bir topraklı priz alarak, ya da direkt topraklı duvar prizine takarak sorunu çözebilirsiniz. İyi sosyaller.