Merhaba arkadaşlar,
Şu an temelim kolay-orta arası diyebilirim. Yeni yeni TYT matematik temelimi oturtuyorum ve AYT'ye güçlü bir giriş yapmak istiyorum. Aşağıdaki sistemi uygulamayı düşünüyorum:

📘 AYT matematik planım:

Bıyıklı matematik AYT kampı ile konuları öğrenmek.

Aynı anda mikroorijinal AYT matematik soru bankası çözmek.

Kamp + soru bankasını paralel şekilde yürütüp her konuyu hem öğrenip hem pekiştirmeyi hedefliyorum.

🧲 AYT fizik planım;

Özcan aykın AYT fizik kampı ile tüm konuları oturtmak.

Aynı anda ens AYT fizik soru bankası çözmek.

Yine kamp + soru bankasını paralel götüreceğim.

🎯 Hedefim.

Bu kaynakları sağlam biçimde bitirdikten sonra:

345 AYT matematik.

Bilgi Sarmal AYT fizik.

Gibi daha üst düzey yayınları kendi başıma çözebilecek seviyeye gelip gelemeyeceğimi merak ediyorum.

❓ Sizce bu plan mantıklı mı?

Bu kombinasyon beni 345–bilgi sarmal veya daha zor kaynaklar örneğin orijinal 3d seviyesine taşır mı?

Ek olarak öneriniz olur mu?

Aynı anda kamp + soru bankası yürütmek doğru bir yöntem mi?

Her türlü görüşe açığım, şimdiden teşekkürler 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden tüm bir kaynağı bitirdikten sonra yenisine geçiyorsun? Beraber götür. Kolay kaynaktan çözüp konuyu anladıktan sonra orta veya zor kaynağa geçebilirsin.

Hocam böyle yapılabilir mi zorluk çekmek öyle değil mi? Böyle yapmak mantıklı mı?

Konuyu tam oturtmadan geçmiş olacaksın senin dediğini yaparsan. Tek bir kaynak yetersiz. Konu anlatım>kolay kaynak>orta kaynak>zor kaynak yapıp yeni konulara geçmelisin. Zor kaynağı sonradan tekrar amaçlı geridende takip edebilirsin.

Konuyu tam oturtmadan geçmiş olacaksın senin dediğini yaparsan. Tek bir kaynak yetersiz. Konu anlatım>kolay kaynak>orta kaynak>zor kaynak yapıp yeni konulara geçmelisin. Zor kaynağı sonradan tekrar amaçlı geridende takip edebilirsin.
Hocam örneğin ayt fizikte vektörler işledim sonra o konuyu ilk önce ens>345 konu konu ilerleyeceğim sonra bütün ayt fizik bittikten sonra 3d branş yüklensem nasıl olur veya branş denemesini nasıl oturtmam lazım ve ne zaman başlamam lazım?

Hocam örneğin AYT fizikte vektörler işledim ilk önce ens>345 sonra bütün fizik konuyu bitirdikten sonra 3D branş yüklensem nasıl olur veya branş denemesini nasıl oturtmam lazım ve ne zaman başlamam lazım?

Örnek vereyim. Konu anlatımını dinledin sonra ens sonra 3 4 5 çözdün ve yeni konuya geçtin. Tekrar konu anlarımı ens sonra 3 4 5. biraz ilerledikten sonra 3D çözmeye başla böylece unutmazsın konuları ve zor kaynak görmüş olursun. Branşlara zor kaynak bitirmeden geçme. Dershaneye gidiyorsan veya deneme kulübüne, denemelerle tekrar edeceksin işlediğin konuları. 3 kitapta bitti mi? Branş çözmeye geçersin.