c4spian

Gelişen
Selam herkese. 10 yıllık laptopumu değiştireceğim. Bütçem çok yok, o yüzden danışmak istedim. TDP değeri, soğutma, nesil vb çok kafamı karıştırdı. RTX4050 ama 45 watt bir laptopu mu, yoksa RTX3050 ama yüksek watt bir laptop mu almam lazım? Önerdiğiniz modeller var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana bir ara bunu önermişlerdi. Bütçem yetişmedi ama sizin bütçe arasına giriyor. 3 Taksit seçeneği de var:

Yakın fiyatlarda MSI almak mı daha mantıklı olur? Bir de 3050'nin 65W olması 4050'nin 45W olmasını kompanse eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana bir ara bunu önermişlerdi. Bütçem yetişmedi ama sizin bütçe arasına giriyor. 3 Taksit seçeneği de var:
Bu modeli tercih etmek gibi bir hata yapmayın. 45W 4050 bile 65W 3050'den daha performanslı; cihaz yaklaşık %45 NTSC değerinde bir panele sahip, DDR4 platformlu ve işlemciside iyi değil. İkinci el düşünmezseniz minimum 4050 bakılmalı bu bütçede:

Satıcıyı tanımıyorum, biraz şüpheli. Panel hakkındaki veriler tam olarak kesin değil (165 Hz %100 sRGB şeklinde gelen kullanıcılarda var, Acer 144 Hz %45 NTSC diye belirtmiş), 140W 4050 ve ortalama bir işlemci. Eğer cidden sıfırsa kötü bir fiyat değil.

İşlemcisi ve paneli güzel bir cihaz, kullandığı anakart ve soğutma daha çok ofis laptoplarına ait olmasına rağmen kendisi ideal sıcaklıklarda tutabiliyor. 65W 4050 (95W 3050'den daha güçlü) mevcut, daha bütçe dostu bir model istenilirse:

Satıcıyı tanımıyorum, biraz şüpheli. Panel hakkındaki veriler tam olarak kesin değil (165 Hz %100 sRGB şeklinde gelen kullanıcılarda var, Acer 144 Hz %45 NTSC diye belirtmiş), 140W 4050 ve ortalama bir işlemci. Eğer cidden sıfırsa kötü bir fiyat değil.

Şahsen bana da çok şüpheli geldi. 6 puan almış ve ürün açıklaması bile yarım yamalak. Sanki kopyala yapıştır yapmışlar gibi. Ayrıca bu Prime satıcısı forumda birine ayaksız monitör yollamışlardı.

Bu modeli tercih etmek gibi bir hata yapmayın. 45W 4050 bile 65W 3050'den daha performanslı; cihaz yaklaşık %45 NTSC değerinde bir panele sahip, DDR4 platformlu ve işlemciside iyi değil. İkinci el düşünmezseniz minimum 4050 bakılmalı bu bütçede:

İşlemcisi ve paneli güzel bir cihaz, kullandığı anakart ve soğutma daha çok ofis laptoplarına ait olmasına rağmen kendisi ideal sıcaklıklarda tutabiliyor. 65W 4050 (95W 3050'den daha güçlü) mevcut, daha bütçe dostu bir model istenilirse:

Ben iş laptopu aldimda loq modelinde kronik sorun vardi diye biliyorum.

Son attığınız Lenovo LOQ markalı cihazda anakart yanma problemi var mıdır? Bazı işlemcilerde oluyor deniyordu.

Son düzenleme:
Ben iş laptopu aldimda loq modelinde kronik sorun vardi diye biliyorum.
Son attığınız Lenovo Loq markalı cihazda anakart yanma problemi var mıdır? Bazı işlemcilerde oluyor deniyordu.
Lenovo LOQ Essential 15IAX9E modellerde anakart yanma problemi yok. Dediğiniz durum LOQ 15IAX9 & 15IRX9 modeller için geçerli, onlarda da nadir görülüyor (ortada bir problem olduğunu değiştirmez). Dediğim gibi LOQ 15IAX9E model daha çok ofis laptopları benzeri bir anakart kullanıyor, ait olduğu seride anakart şematiğide farklı.

LOQ 15IAX9E:

1767383685778.webp

LOQ 15IAX9 & 15IRX9:

1767383805579.webp

BoardView şematiği:

1767383825381.webp

@Adlin bilgi birikiminizi kullanıp mantıklı açıklama yaptığınız için çok sağ olun. Epey aydınlattınız beni. Son attığınız laptopu tercih edeceğim. İyi geceler tekrardan <3

@Adlin hocam iyi akşamlar, bilgisayarların fiyatlarına birkaç gündür bakıyordum. Nasip olursa yarın birini sipariş verecektim ve attığınız bilgisayarı almayı planlıyordum. Ancak attığınıza bakarken onun altında başka bir bilgisayar daha gördüm.

Yine Lenovo, fakat almak istediğim modelden farkı ekran kartının 105W olması ve fiyatının 1. 000 TL daha ucuz olmasıydı. Yine 12450HX işlemci olduğu için açıkçası korkuyorum, size danışmak istedim. Çünkü bu iax9e değil düz iax9 model. Sizce hangi bilgisayarı almam daha mantıklı olur?

Bu da sizin önerdiğiniz, ekran kartı 65W ve 37. 000 TL. Benim attığım ise ekran kartı 105e ve 36. 000 TL.

Özür diliyorum, attığım modeldeki RAM değeri 12 GB imiş. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın hocam. :D

Son düzenleme: