Adlin
Becerikli
@Adlin bilgi birikiminizi kullanıp mantıklı açıklama yaptığınız için çok sağ olun. Epey aydınlattınız beni. Son attığınız laptopu tercih edeceğim. İyi geceler tekrardan <3
@Adlin hocam iyi akşamlar, bilgisayarların fiyatlarına birkaç gündür bakıyordum. Nasip olursa yarın birini sipariş verecektim ve attığınız bilgisayarı almayı planlıyordum. Ancak attığınıza bakarken onun altında başka bir bilgisayar daha gördüm.
Yine Lenovo, fakat almak istediğim modelden farkı ekran kartının 105W olması ve fiyatının 1. 000 TL daha ucuz olmasıydı. Yine 12450HX işlemci olduğu için açıkçası korkuyorum, size danışmak istedim. Çünkü bu iax9e değil düz iax9 model. Sizce hangi bilgisayarı almam daha mantıklı olur?
Bu da sizin önerdiğiniz, ekran kartı 65W ve 37. 000 TL. Benim attığım ise ekran kartı 105e ve 36. 000 TL.
Özür diliyorum, attığım modeldeki RAM değeri 12 GB imiş. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın hocam.![]()
İyi akşamlar.
Yukarıda dediğim gibi donanımı daha cazip olan 15IAX9 & 15IRX9 modellerde nadirde olsa anakart yanması görülebiliyor, cihaz 3 yıl garantili olsa da içinizde ukte veya korku kalsın istemem. Hem dediğiniz gibi 12 GB RAM, ikinci el düşünmüyorsanız 15ıax9e tercih edin.
15ıax9e tek bir fan ile geliyor, daha çok ofis laptopu tasarımı var cihazın. 100mm büyüklüğünde, 0.15 mm bıçaklı büyük bir fana sahip fakat, yine kendisini ideal bir şekilde soğutabiliyor cihaz o kısma pek takılmaya gerek yok.