Bütçe
35.000-40.000 TL

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Mevcut sistemimi satıp üzerine biraz daha para ekleyerek yeni bir sistem toplamak istiyorum. Şu ana kadar memnundum ancak son zamanlarda ciddi sorunlar yaşamaya başladım. Örneğin CS2 gibi bir oyunda, Deathmatch modunda bile FPS değerleri 60–70 seviyelerine kadar düşüyor. Benzer durum diğer oyunlarda da yaşanıyor; bazen düzeliyor, bazen tekrar bozuluyor. Bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.

RAM fiyatları maalesef oldukça yüksek. Bu nedenle 32 GB yerine 16 GB DDR5 almayı düşünüyorum. En azından DDR4'ten DDR5'e geçiş yapmış olurum.

İşlemci benim için önemli; güçlü bir model olursa çok iyi olur. Ayrıca yakın zamanda 2K bir monitör alma planım da var. Bu bütçede buna uygun sistemler var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

SSD'nin 2 TB olması benim için büyük avantaj olur, çünkü oynadığım oyunlar oldukça fazla depolama alanı gerektiriyor. Bunun dışında önerilerinize açığım.

Mevcut sistemim:
  • CPU: Ryzen 5 5500 – 6C/12T, 3.6 GHz
  • GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost – 8 GB GDDR6X
  • Anakart: ASUS Prime B450M K II – AM4, mATX
  • RAM: G.Skill Ripjaws V – 16 GB (2×8) 3600 MHz
  • SSD: XPG Spectrix S40G – 1 TB NVMe
  • Soğutma: Cooler Master ML120L RGB
  • Kasa: Game Booster GB-F3105B – Mesh, RGB
  • PSU: DeepCool PF650 – 650W, 80+
@LH44

Bütçe oynayabilir ama oynamamasını tercih ederim.

Çok zor 75, sattıktan sonraki bütçe zaten 35 45 sayılır. En fazla 50 55 esnetebilirim gibi.

Toplama uygun.

@LH44 Buraya bakabilirsiniz hocam :D

Çok teşekkür ederim. AMD ekran kartları hakkında hiç fikrim yok. Neye tekabül ediyor ortalama? Mevcut sisteminden daha iyi mi mesela? İşlemci olarak vs.