Bütçe
35.000 - 55.000 TL

Deidara5

Çalışkan
Merhaba,

Yakın bir arkadaşım bilgisayar önerisinde bulunmamı istedi, kendime bakar gibi baktığım için çok arada kaldım. İşin temelinde taksitli de istiyor bir yandan ama bakalım.

35 ile 55 bin arasında bir bilgisayar önerisi/tavsiyesi rica ediyorum.

HP cihazların son serilerini gördüm, birçok şey (RAM, M.2 vb.) üzerine altında ne olduğunu belirten yazı ile soğutucu bloklarla yazılmış. Ama eskiden ezelden bir ön yargım var bu cihaza ve pahalı.
Lenovo'nun uygun modelleri var (3050). Gelgelelim bazı ürünler kronik diye çokça konuşulmuş bu kategori altında. Aşırı sesten şikayetçi olunmuş. Ses konfor alanını bozarken, ısı problemi olduğu anlaşılıyor. Piyasaya yeni girmiş A, B, C markalarını tavsiye edemem çünkü kullandığım ürünler olmamakla birlikte doğabilecek sorunlarını da tahmin edemiyorum. Sonuçta bazı markaların mazisi belli, herkes konuşuyor.
Genel anlamda tam istediğine Monster markası uyuyor. Ama bu ürünü de hep üniversite öğrencilerine tavsiye verdim. Genelde ısıymış, elektrikmiş, kucak/battaniyeymiş hor kullanıldığı için. Genelinde de gördüğüm hep ısı sorunlarıydı, fan sesiydi, batarya şişmesiydi. Chipset arızası görmedim. Ama tavsiye etmeyeli de uzun zaman oldu.

Güncel zamana yani günümüze geldiğimizde yukarıdaki tecrübelerden elbet kalıntılar olmasa da kırıntılar devam ediyordur.

Monster mı önersem, sıkıntısız Lenovo serilerini mi önersem bilemedim. DDR4 de önermek istemiyorum, 5'ler varken malum zaman ve teknoloji sebepli. 3050 de önermek istemiyorum ama bütçe gerçeği de var. Şahsen diyorum ki Intel bir işlemci ve en az 6 GB olsun ekran kartı. Uzun vadeli idare etsin. Tabii buna karşılık MSI veya Acer modellerdeki gibi de minik bir bakırın dolaşıp, tek fan ile soğutmaya çalıştığı kasalar gibi de olmasın. Ekran kartı -> işlemciyi ısıtacak da tek başına kalmış 1 adet fan da bu sıcaklığı dışarıya atmaya çalışacak...

Çok uzun oldu, daha da olmadan ne önerirsiniz? Ne tavsiye edersiniz? Bu arada bu başlık altında birkaç sayfayı okudum ama tarih itibarıyla güncel değildi.
Yine de birçoğunda ASUS TUF 16 gibi bir ürün genelde tavsiye ediliyordu.
Bu arada arada çok ağır oyunlar oynanmayacak (wow,ko,d2,valorant vb)

Yardım ve fikirlerinize açığım & rica ederim,
Selamlar.

Son düzenleme:
Bence bu fiyat aralığında Lenovo alınabilir. Yazın kuzenime 4050'li Lenovo aldık. 24 GB RAM'lı. Kendisi gayet memnun. Bende alırken çok fazla olumsuz yorum görmüştüm aldığımız model hakkında ama yine de aldık. Karşılıklı oynarken ama benim el sıcaktan yok oluyor egzoz çıkışı arkaya doğru olduğundan. Galiba şu anki laptop modellerinin hepsi arkaya veriyor.

https://www.n11.com/urun/asus-tuf-g...uncu-bilgisayari-111844573?magaza=garajonline

Bu alınabilir. İlerleyen süreçte SSD upgrade yapılır. Monster eskiden olsa önerirdim fakat şu an Game Garaj ürünleri daha F/P duruyor. Bu bütçede önermeyeceğim ürünler MSI Cyborg falan olur. Fazla ısınıyor, zaten MSI giriş segmente pek hitap eden ürün çıkaramıyor. Harici olarak Victus önermem, genelde panelleri kötü oluyor, menteşe sorunlu serileri de var. Lenova'yı ben seviyorum fakat sorunlu serileri kaynaklı kötü ün saldı, henüz almak için uygun değil. Şu an en mantıklı seçenek attığım TUF veya Game Garaj olur.

ASUS TUF F16, GameGaraj X5t gibi cihazlara bakabilirsiniz.

Selam,
GameGaraj, Brand olarak benim için çok yeni. Bilmediğim sulara başkasını yönlendiremem.
Siz genel olarak ön yargılısınız okuduğum kadarıyla LOQ serisine değil mi? Oradan tavsiye edebileceğiniz model var mı? Faizsiz taksit sebepli soruyorum.
Diğer açıdan TUF F16'nın hangi modeli iyi olur? Referans bir link var mı? Sanırım metal kasaymış bu ürün.

Bence bu fiyat aralığında Lenovo alınabilir. Yazın kuzenime 4050'li Lenovo aldık. 24 GB RAM'lı. Kendisi gayet memnun. Bende alırken çok fazla olumsuz yorum görmüştüm aldığımız model hakkında ama yine de aldık. Karşılıklı oynarken ama benim el sıcaktan yok oluyor egzoz çıkışı arkaya doğru olduğundan. Galiba şu anki laptop modellerinin hepsi arkaya veriyor.

Selam,
Bahsettiğiniz cihazın modeli nedir? LOQ 15ırx10'te bilinen pek sorun yok ama genel olarak kronik MB sorunlu diyorlar.
Son tahlilde tüm kablo girişlerinin arkada olması muazzam. Yanlarda olunca kulak gibi sağdan soldan kablo çıkıyor, sabit kullanımda. Fan egzoz sisteminin arka tarafa iletilmesi sorun teşkil etmiyor benim için.

Asus Tuf Gaming F16 FX608JM-RV079 i5 13450HX 16 GB 512 GB SSD RTX5060 16" Dos FHD+ Dizüstü Oyuncu Bilgisayarı Fiyatları ve Özellikleri

Bu alınabilir. İlerleyen süreçte SSD upgrade yapılır. Monster eskiden olsa önerirdim fakat şu an GameGaraj ürünleri daha F/P duruyor. Bu bütçede önermeyeceğim ürünler MSI cyborg falan olur. Fazla ısınıyor, zaten MSI giriş segmente pek hitap eden ürün çıkaramıyor. Harici olarak Victus önermem, genelde panelleri kötü oluyor, menteşe sorunlu serileri de var. Lenovo'yı ben seviyorum fakat sorunlu serileri kaynaklı kötü ün saldı, henüz almak için uygun değil. Şu an en mantıklı seçenek attığım TUF veya GameGaraj olur.

Selam,

Platformda ilginç şekilde bu F16 çok övülüyor.

• Diğer yorumlara istinaden; Monster'de 12 taksit olayı var. GameGaraj daha yeni bir firma nazaran. F/P diye bir durum var ama müşteri deneyimi de önemli. Kaç kişi aldı, kaç kişi kullandı, kaç kişi ne yaşadı gibi istatistik kapsamındaki sorularda tüketicisi az olduğu için geri bildirim de az olur. Herkes geri bildirimleri forum, sözlük gibi platformlarda ne yazık ki yapmıyor.
  • MSI cyborg tek fanlı, ve soğutucusu yetersiz olarak yorumlamıştım.
  • Victusa bende karşıyım.
  • Lenovo son dönemde beni de şok etti. 10 tane Legion aldıysak, 10'unda da absürt sorunlar gördük. Hatta bir servis deneyimimden bahsedeyim. Anakart değişimi için premium care hizmetleri kapsamında gelip yapmadılar. Bununla birlikte ben servise yolladım ve servis sıfır anakart ile el değmemiş cihazımım geri yolladı :) sonra takma işlemi için tekrar kendilerine ilettim İstanbul'a :)
  • GameGaraj benim için haritanın açılmamış karanlık kısmı. Bu bölgeye arkadaşımı sokamam.

Son düzenleme:
Selam,
GameGaraj, Brand olarak benim için çok yeni. Bilmediğim sulara başkasını yönlendiremem.
Siz genel olarak ön yargılısınız okuduğum kadarıyla LOQ serisine değil mi? Oradan tavsiye edebileceğiniz model var mı? Faizsiz taksit sebepli soruyorum.
Diğer açıdan TUF F16'nın hangi modeli iyi olur? Referans bir link var mı? Sanırım metal kasaymış bu ürün.

Selam,
Bahsettiğiniz cihazın modeli nedir? LOQ 15ırx10'te bilinen pek sorun yok ama genel olarak kronik MB sorunlu diyorlar.
Son tahlilde tüm kablo girişlerinin arkada olması muazzam. Yanlarda olunca kulak gibi sağdan soldan kablo çıkıyor, sabit kullanımda. Fan egzoz sisteminin arka tarafa iletilmesi sorun teşkil etmiyor benim için.

Selam,

• Diğer yorumlara istinaden; Monster'de 12 taksit olayı var. GameGaraj daha yeni bir firma nazaran. F/P diye bir durum var ama müşteri deneyimi de önemli. Kaç kişi aldı, kaç kişi kullandı, kaç kişi ne yaşadı gibi istatistik kapsamındaki sorularda tüketicisi az olduğu için geri bildirim de az olur. Herkes geri bildirimleri forum, sözlük gibi platformlarda ne yazık ki yapmıyor.
  • Lenovo son dönemde beni de şok etti. 10 tane Legion aldıysak, 10'unda da absürt sorunlar gördük. Hatta bir servis deneyimimden bahsedeyim. Anakart değişimi için premium care hizmetleri kapsamında gelip yapmadılar. Bununla birlikte ben servise yolladım ve servis sıfır anakart ile el değmemiş cihazımım geri yolladı :) sonra takma işlemi için tekrar kendilerine ilettim İstanbul'a :)
  • GameGaraj benim için haritanın açılmamış karanlık kısmı. Bu bölgeye arkadaşımı sokamam.
Modeli Lenovo LOQ 15IAX9 diye hatırlıyorum.

Biz aldığımızda 40k civarındaydı. Tek eksisi 512 gb olması

Yanlış hatırlamıyorsam bu lenovolardaki kronik sorun intel işlemcili olanlarda oluyor diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir hatırladığım.

Modeli Lenovo LOQ 15IAX9 diye hatırlıyorum.

Biz aldığımızda 40k civarındaydı. Tek eksisi 512 GB olması.

Yanlış hatırlamıyorsam bu lenovolardaki kronik sorun Intel işlemcili olanlarda oluyor diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir hatırladığım.

Hocam forumda sürekli bahsedilen sorunlu model bu. Er/Geç sorun çıkar diyorlar.

Selam,

Laptoplarda illaki bir şeylerden ödün vermek gerekiyor. İki sene kadar sadece laptop arastirdim, o kadar marka/model inceledim, bir tane bile tamamen sorunsuz bir urun goremedim. Hani bütçe kaynakli falan sanma, 200K'lık Rog Strix laptoplarda stutter yasayip forumlarda cozum arayan kisileri de gordum. Teknolojinin şans işi oldugunu kabul ederek, en F/P görünen ürünü alıp geçmeni öneririm. Baktiginda ince eleyip sık dokuyorum yine de iki yilda üç laptop, bir kasa eskittim. Biraz beklentiler, biraz da şans diyelim... :)

İlettigim urunu arastir F16 eski TUF serisi gibi degil, sogutma sistemi iyilestirilmis gibi duruyor. Önceden servis 100 dereceyi bile normal karsiliyordu.