Bütçe
35.000 TL

karanlıklabirebir

Çalışkan
Arkadaşıma laptop arıyoruz da kendisi bu laptop işlerinden falan anlayan birisi değil. Bende onun için bir tane buldum. RTX 3050 4 GB, Ryzen 7 7445 HS, 16 GB RAM ve 512 GB SSD'si var. Kafama yatmayan tek kısım 4 GB'lik VRAM. Kendisi genel olarak oyun için alıyor ama arada SolidWorks gibi CAD programları da kullanacak. Sizce yeterli bir laptop mudur? Önerilere açığım maksimum 35 bin TL bütçesi var arkadaşın tabii daha ucuza olursa da olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşıma laptop arıyoruz da kendisi bu laptop işlerinden falan anlayan birisi değil. Bende onun için bir tane buldum. RTX 3050 4 GB, Ryzen 7 7445 HS, 16 GB RAM ve 512 GB SSD'si var. Kafama yatmayan tek kısım 4 GB'lik VRAM. Kendisi genel olarak oyun için alıyor ama arada SolidWorks gibi CAD programları da kullanacak. Sizce yeterli bir laptop mudur? Önerilere açığım maksimum 35 bin TL bütçesi var arkadaşın tabii daha ucuza olursa da olur.

2. elde i7 12-13. nesil işlemcili 32 GB DDR5 RAM ve 1 TB M.2 olan RTX 4060'lı laptoplar var. 30-35 K bandında rahat bulunuyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...b0a-b-garantisi-devam-ediyor-1256847212/detay

Ekran kartı 6 GB ve DDR5 RAM seçeneği olması adına(Emin değilim ram tarafında da DDR4 versiyonunu da görmüştüm bir ara) bu laptopu önerebilirim. Sizin baktığınız muhtemelen TUF A16 benim baktığım ise TUF F16.

Casper ve Monster ayni rengin laciverti o yüzden önermedim.
SolidWorks gibi CAD programları kullanacak ve 8GB Ram li laptop mu alacak 32k Ya?

8 GB RAM'li laptop mu alacak 32K Ya?

Clevo kasalı Casper almaktan iyidir. Sonradan RAM alsa üzerine 8 GB RAM bulsa uyumlu 5-6k arasına tamamdır. Casper ve Monster donanımı iyi koyuyor ama o kasa o sistemi taşıyamıyor. Abra bazı Tulpar'lar Excalibur Cyborg Thin modelleri hep o yüzden alınırken 40 kere düşündürüyor.

FB3 modelleri 120W adaptör ile geliyor. Yani anlayacağınız işlemci ve ekran kartlarında limit var. Tam performans veremiyorlar.