Bütçe
35.000 TL

1Mehmet_Bey

Uzman
RX 9070 AsRock Steel Legend Amazon'da 33k, RX 9070XT Sapphire Pulse Amazon'da 34k. Sapphire Pulse modeli genelde en kötüsü olarak görülüyor, termal sıkıntı yok gibi ancak komponent ve PCB kalitesi hakkında aklımda sorular var. Hangisini almak daha mantıklı?

RX 9070 ASRock Steel Legend Amazon'da 33K, RX 9070XT Sapphire Pulse Amazon'da 34K. Sapphire Pulse modeli genelde en kötüsü olarak görülüyor, termal sıkıntı yok gibi ancak komponent ve PCB kalitesi hakkında aklımda sorular var. Hangisini almak daha mantıklı?

Amazon'dan almak istemezsen Gaming OC modeli var.
Hellhound modeli de var.

Bazen Aorus olan düşebiliyor yakın zamanda düşerse onu alabilirsin. 36k ya aldım ben taksitli şekilde ve 320W yük altında bellekler overclocklu 72 derecede geziyor. Hotspot tam yükte 86 derece. Ekran kartın kendisi de nadiren 60 dereceyi görüyor. Fan sesi de direkt olarak yok.

Gördüğüm karşılaştırma videolarına dayanarak termal bakımdan en kötü model Gigabyte Gaming OC modeli olduğunu söyleyebilirim. O yüzden ona bakmadım.

9070XT modelleri için şu tabloya bakıyorum.
XFX Swift C tier görünüyor. Yani tablonun %100 doğru olduğunu sanmıyorum ancak kağıt üzerindeki verilere bakınca XFX Swift bir tık geride gibi geldi bana. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Gördüğüm karşılaştırma videolarına dayanarak termal bakımdan en kötü model Gigabyte Gaming OC modeli olduğunu söyleyebilirim. O yüzden ona bakmadım.

9070XT modelleri için şu tabloya bakıyorum.
XFX Swift C tier görünüyor. Yani tablonun %100 doğru olduğunu sanmıyorum ancak kağıt üzerindeki verilere bakınca XFX Swift bir tık geride gibi geldi bana. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Powercolor modellerine ne dersin? Hellhound var Repaer var.

Son düzenleme:
Evet, Pulse ile aynı sayılır. Sadece XFX'in soğutucu bloğu bir tik büyük. Pulse tek sıkıntısı sanırım fan profili. Orada belirtilmiş. Şahsen Sapphire alacağıma XFX alırım.

@1Mehmet_Bey, XFX bir tik daha serin çalıştığını söyleyebilirim.

Pulse olan linkte XFX Swift değil Mercury OC var. XFX Swift linkinde ise XT değil düz model var. Attığınız videoyu da izlemiştim, şimdi tekrar izleyeceğim. :)