ALCYONEUS
Uzman
Evet hocam aynen öyle dediğiniz gibi her şeyi bir arada olsun dersek en az 55-60 harcamamız gerekiyor.
Bu arada en son paylaştığımı aldım birkaç saat önce sipariş geçtim bakalım inşallah sıkıntı olmadan sağ salim gelir uzun süredir sorunsuz kullanırım. Tek eksisimi diyeyim yoksa ne diyeyim bilmiyorum ama 8x8 RAM olması. RAM yükseltme gibi bir düşüncem olmadığı için de pek önemi olmaz galiba yeter herhalde değil mi?
2*8 de bant genişliği artıyor çift kanal performansı tek kanala göre daha iyi saniyede işlenen verinin miktarı artıyor yani 100 GB'lık bir video üzerinde oynama yapıyoruz diyelim 2*8 de mi daha rahat bu işlemi gerçekleştiririz 1*16 da mı 2*8 deriz bir kanalda X bit veri işleniyor siz tek kanal sistem kullandığınızda 16 GB'lık ama X bitlik veri aktarabileceğiniz bir donanıma sahip olursunuz 2*8 sistemde yine bir kanal X bittir ama siz iki kanalı da kullandığınız için 2X veri işlersiniz. Bunu kaba hesap anlattım iki katı verim alınıyor gibi bir algı oluşmasını istemem %8 belki %10'un üstü daha fazla verim alınıyordur ama veri işlemede çok etkili onu biliyorum zaten veri merkezlerinde de çok kanallı sistemler kullanılıyor.
Söyleyebileceğim tek şey şu aldıktan sonra pişmanlık yaşamamanız adına söylüyorum forumlarda bilgisayarda takılmalar olduğunu ve bios/sürücü güncellemesi yapıldıktan sonra düzeldiğini söyleyenler var Armoury Crate silindiği zaman takılmanın düzeldiğini söyleyenler var gerçekten de ani takılmalar oluyor ben de elime aldığım gibi bu sorunu yaşamıştım CPU'nun grafik birimi ile GPU arası geçişlerde bilgisayar takılıyor bu takılma bilgisayarın kullanılan programa göre grafik birimini seçmesinden dolayı geçiş anında yaşanıyor diye biliyorum bilgisayarın ayarlarından düzeltiliyor NVIDIA kontrol paneli üzerinden ekran kartını seçer ve güç seçeneklerini de performansa alırsanız sorun yaşamazsınız.