Bütçe
35.000 TL
X3D IMC'si iyi olduğu görülmemiştir. AMD çöp IMC koyuyor 3D Cache fazla 6000'den öte frekansa gerek yok diye, haksız değil ama %99.9 almak varken %90-95 alıyorsun öyle, fark o. Zaten çoğu kişi EXPO kullanıyor düz, ince ayar ile ancak %15-25 performans alırsın FPS oyunlarında ekstra.

Seçmece x3D'lerin IMC'si iyi binning yapman lazım ama, tekte tuturman zor, 6200'de tıkanır genelde çoğu.

Apex'te 6600 6800 acıyor 3D'ler ama elit modeller, ortalama modeller değil, Apex'te 6400 zorlar ortalama model, anakart Nitro path+1dimm per channel çünkü, 8 layer sadece.

AMD ve ASUS'un yaptığı şu, testerlere unicorn imc + apex vesaire göndertiyor, 6600-6800 acıyor bu adamlarda, bizim Nebi gibi boş boş PSU patlatmaya çalışmıyor yani, farkımız bu @Hamza Ensar Sağlam

O halde 9700X ve Apex alırsam 8000 MHz'leri zorlayacak mıyız? Planımız bu mudur yani?

Ona göre düşünüp taşınıp Apex ve 9700X alacağım.

O halde 9700X ve Apex alırsam 8000 MHz'leri zorlayacak mıyız? Planımız bu mudur yani?

Ona göre düşünüp taşınıp Apex ve 9700X alacağım.
8000-8400 arası düşünüyorsan Apex alman yararına olur, ortalama imc'ye 8000 açtırtabilir ötesi silicon lottery zaten. X870-A'dan bunu bekleyemezsin ama Apex'ten beklersin. c26 kit olsa daha iyi olurdu ekstra, Apex'i ona optimize ettiler bir de. Onu 9k iken alacaktık büyük hata oldu, bizim yerimize b650 gaming plus kullanan elemanlar aldı, ki onlar da EXPO açamayıp 4800 MT/s kullanıyor şu anda.

Demem o ki doğru parçalar çok yanlış kişilerin elinde.

8000-8400 arası düşünüyorsan Apex alman yararına olur, ortalama imc'ye 8000 açtırtabilir ötesi silicon lottery zaten. X870-A'dan bunu bekleyemezsin ama Apex'ten beklersin. c26 kit olsa daha iyi olurdu ekstra, Apex'i ona optimize ettiler bir de. Onu 9k iken alacaktık büyük hata oldu, bizim yerimize b650 gaming plus kullanan elemanlar aldı, ki onlar da EXPO açamayıp 4800 MT/s kullanıyor şu anda.

Demem o ki doğru parçalar çok yanlış kişilerin elinde.

Maalesef öyle oldu. Bu Tachyon'u da bir sürü gündelik kullanıcı alır büyük ihtimalle :rofl: O halde bir şekilde Apex almaya çalışacağım.

Şu kredi kartı taksit oranları çok canımı sıktı sadece. Benim sahip olduğum karta 10.000 TL vade koyuyor adamlar taksitte. Başka bankalaraysa vade yok :D Bu arada yeni Ryzen işlemcileri de bekleyebilirim yeni nesli yani. Acelem yok.

Maalesef öyle oldu. Bu Tachyon'u da bir sürü gündelik kullanıcı alır büyük ihtimalle :rofl: O halde bir şekilde Apex almaya çalışacağım.

Şu kredi kartı taksit oranları çok canımı sıktı sadece. Benim sahip olduğum karta 10.000 TL vade koyuyor adamlar taksitte. Başka bankalaraysa vade yok :D Bu arada yeni Ryzen işlemcileri de bekleyebilirim yeni nesli yani. Acelem yok.
Tachy alabiliyorsan onu tavsiye ederim ben Apex'e ekstra vermene gerek yok, yine de senin tercihin tabi.

Tachy alabiliyorsan onu tavsiye ederim ben Apex'e ekstra vermene gerek yok, yine de senin tercihin tabi.

Tachyon alırsam benim de işime geliyor sistemim beyaz olduğu için. Ayrıca kasa devasa olduğu için RAM'ler de sığıyormuş sadece radyatörün arkasında kalacak. Ancak hala Gigabyte korkusu çekiyorum. Bir de görüntü olarak pek bana hitap etmedi biraz cafcaf istiyor insan.

Ha hala alabilirim bu arada belli olmaz.

Tachyon alırsam benim de işime geliyor sistemim beyaz olduğu için. Ayrıca kasa devasa olduğu için RAM'ler de sığıyormuş sadece radyatörün arkasında kalacak. Ancak hala Gigabyte korkusu çekiyorum. Bir de görüntü olarak pek bana hitap etmedi biraz cafcaf istiyor insan.

Ha hala alabilirim bu arada belli olmaz.
Taksit mevzusunu düşünüyorsan sayılı günlerin kalmış olabilir, onu takip et Amazon'dan. Apex şart değil sana, Tachy fiyatı itibariyle uygun, sıkıntı olmaz. ASUS BIOS daha sade, Gigabyte az karışık ama çok problem yok.

Taksit mevzusunu düşünüyorsan sayılı günlerin kalmış olabilir, onu takip et Amazon'dan. Apex şart değil sana, Tachy fiyatı itibariyle uygun, sıkıntı olmaz. ASUS BIOS daha sade, Gigabyte az karışık ama çok problem yok.

Sayılı günlerden kastın nedir? Yoksa yine zam mı yiyeceğiz 🤦‍♂️

İndirim kalkabilir, öte yandan sınırlı stok var, sinerji'den almak zorunda kalırsın, Amazon'dan 9 taksit mevzusundan yararlanamazsın vade farksız.

Bekledikçe o kaçınılmaz, ne alacaksan almak lazım. Stok sorunu var, indirim bitebilir, taksit mevzusu zaten Amazon'u Amazon yapıyor, yoksa gidip Sinerji mağazadan direkt alırsın.

İndirim kalkabilir, öte yandan sınırlı stok var, sinerji'den almak zorunda kalırsın, Amazon'dan 9 taksit mevzusundan yararlanamazsın vade farksız.

Bekledikçe o kaçınılmaz, ne alacaksan almak lazım. Stok sorunu var, indirim bitebilir, taksit mevzusu zaten Amazon'u Amazon yapıyor, yoksa gidip Sinerji mağazadan direkt alırsın.

Açık konuşmak gerekirse ayın 11'i hesap kesimi ve o günü beklemek zorunda kalacağım.

@Ayhan Dönmez peki gidip de bir anda X870a ROG alsam OC dışında büyük bir kaybım olur mu?

Eğer RAM OC yapacaksanız Apex'ya da tachyon. CPU overclock için soruyorsanız ve CPU overclock da sadece PBO ile OC yapacaksanız anakart fark etmez. RAM OC de bütün MSI ASUS Gigabyte X870 kartlar benzer. CPU OC konusunda da eclk yapmak istiyorsanız her anakartta yok bakmanız lazım. X870-A 2:1 de maksimum 8000 yapabiliyor ama o da garanti değil.

Eğer 2:1 8000 üzeri RAM kullanacaksanız 8 layer ya da 10 layer PCB almanız lazım. Seçenekler sınırlı zaten bu kulvarda. Apex'ya da gene.

Yani hocam işin özü; eğer her şeyini tek tek elle değiştirip kurcalarım ve bu hoşuma gidiyor diyorsanız Apex. Yok ben normal PBO açarım 6000 EXPO RAM alıp geçerim bir fark olur mu diyorsanız fark olmaz. B650 chip bile çok rahat yeter.

Eclk, 8600 MHz Extreme RAM binleyecegim kurcalayacağım diyorsanız kesinlikle Apex.