Bütçe
35.000 TL
Arkadaşlar oyun oynamak ve üniversite işleri için 35.000TL bütçede laptop alacağım. Bu bütçeden 1 lira bile fazla veremem, tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben bunu düşündüm. Sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar oyun oynamak ve üniversite işleri için 35.000TL bütçede laptop alacağım. Bu bütçeden 1 lira bile fazla veremem, tavsiyeleriniz nelerdir?

Bütçeniz doğrultusunda en makul seçim, paylaştığınız model olacaktır.

https://www.amazon.com.tr/dp/B0C85HX5GW?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_9S7DCS6XGJMBAT4TYY1M
Hocam bunu da düşünebilirsiniz işlemci olarak bi tık daha iyidir, fakat alacağın model pişman etmeyecektir.

Başka alternatifi yok atılan cihazın. Laptoplarda çeşitlilik çok kalmadı, çoğunun stoku bitti veya fiyatları absürt yükseldi. Atılan modeli aldıktan sonra işlemciye UV yapmanızı öneriyorum, fan sesi çekilmez ve sıcaklık konusunda biraz ısınıyor.

12. ve 13. nesil Intel işlemcili Victus'lar sıkıntılı, alınmaz. Limitleri çok kötü ayarlanmış, çok sorun yaşayan var.

Başka alternatifi yok atılan cihazın. Laptoplarda çeşitlilik çok kalmadı, çoğunun stoku bitti veya fiyatları absürt yükseldi. Atılan modeli aldıktan sonra işlemciye UV yapmanızı öneriyorum, fan sesi çekilmez ve sıcaklık konusunda biraz ısınıyor.
Hocam bildiğim kadarıyla işlemci HX model değilse undervolt yapılmıyor. Sadece watt kısıtlanabiliyor. Yanlış mı biliyorum acaba?
İşlemcinin watt değerini kısıtlayacağım zaten. Sıcaklık 87-88 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlayacağım.

Throttlestop uygulaması üzerinden watt limiti koyarsınız dediğiniz gibi hocam.