Bütçe
35.000
Anladım hocam benim için performans arayüz kullanımına göre çok daha önemli bu yüzden sizin dediğiniz şu anda benim de 1. önceliğim oldu tekrardan teşekkür ederim

İleride 10 Gigabit vermeye başlayınca ISS'ler 10 Gigabitide kullanabilir miyim hocam

Tabii :) zaten 2 tane SFP+ portu onun için var.

Rica ederim.
Zaten bir iki haftada arayüzü kurcalayıp kaparsın az çok bilgi.

Tabii :) zaten 2 tane SFP+ portu onun için var.

Rica ederim.
Zaten bir iki haftada arayüzü kurcalayıp kaparsın az çok bilgi.

Hocam size bir soru sorabilir miyim? Şu an alternatif seçenekte bulunan ASUS routerlarından GT-BE98 ideal demiştiniz, bunun nedenini merak ettim de, Quad band olmasından dolayı mı yoksa GT-BE19000'e göre pingi daha fazla düşürmesi gibi şeylerden dolayı mı? Bir de hocam GT-BE98'de bufferbloat testinde A+ alınabilir mi? Recep Hoca'nın 2 hafta önce attığı ASUS'un 6 GHz bandı olmayan Wi-Fi 7 routerdaki (ki oda 25.000 TL civarı) bufferbloat testinde A aldı, o yüzden aklıma takıldı. Sizi de yordum kusura bakmayın. (GT-BE98'i inceleyen çok kanal yok, çeken kanallar da sadece speed testi gösteriyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam size bir soru sorabilir miyim şu an alternatif seçenekte bulunan ASUS routerlarından GT-BE98 ideal demiştiniz bunun nedenini merak ettim de Quad band olmasından dolayımı yoksa GT-BE19000'e göre pingi daha fazla düşürmesi gibi şeylerden dolayımı, bir de hocam GT-BE98 de bufferbloat testinde A+ alınabilir mi Recep hocanın 2 hafta önce attığı ASUS'un 6 GHz bandı olmayan Wi-Fi 7 routerdaki (ki oda 25000 TL civarı) bufferbloat testinde A aldı o yüzden aklıma takıldı sizi de yordum kusura bakmayın. (GT-BE98'i inceleyen çok kanal yok çeken kanallarda sadece Speedtest'i gösteriyor)

1000MBPS'de bufferbloat çözmek için cake değil FQ-Codel kullanılmalı.
GT-BE98 Merlin FW yüklenip FQ-Codel kullanılırsa hafif çözer gibi ama emin değilim.

Ayrıca gözüme takıldı; bu modelde SFP bile yok, ileride ISS 10Gbps verse SFP ile verir.

1000MBPS'de bufferbloat çözmek için cake değil FQ-Codel kullanılmalı.
GT-BE98 Merlin FW yüklenip FQ-Codel kullanılırsa hafif çözer gibi ama emin değilim.

Ayrıca gözüme takıldı; bu modelde SFP bile yok, ileride ISS 10Gbps verse SFP ile verir.

Benim de aklıma o takıldı hocam, SFP portu yok cihazda. Alt segmenti olan ASUS RT-BE88U'da var, bunda yok... Bu yıl tanıttıkları routerda da SFP yok, o da şu: https://rog.asus.com/networking/rog-rapture-gt-be19000ai/spec/, Türkiye'de yok henüz. Hocam GT-BE98 ile kablosuz bir şekilde 10 gigabit alınamaz mı yoksa anca kablolu mu 10 gigabit alınabilir? MikroTik'i de araştırdım ama Türkiye'deki distribütörü Wi.com'dan şikayet ediyor bazı insanlar; refurbished ürün gönderip iade kabul etmedikleriyle ilgili ve hocam ben kullanım arayüzünü sadece daha fazla ayarla daha karmaşık sanıyordum ama winbox falan kullanıp ayarları kendinin yapması gerekiyormuş, o da açıkçası gözümü korkuttu o haltı yiyebilir miyim diye.

Benim de aklıma o takıldı hocam, SFP portu yok cihazda. Alt segmenti olan ASUS RT-BE88U'da var, bunda yok... Bu yıl tanıttıkları routerda da SFP yok, o da şu: https://rog.asus.com/networking/rog-rapture-gt-be19000ai/spec/, Türkiye'de yok henüz. Hocam GT-BE98 ile kablosuz bir şekilde 10 gigabit alınamaz mı yoksa anca kablolu mu 10 gigabit alınabilir? MikroTik'i de araştırdım ama Türkiye'deki distribütörü Wi.com'dan şikayet ediyor bazı insanlar; refurbished ürün gönderip iade kabul etmedikleriyle ilgili ve hocam ben kullanım arayüzünü sadece daha fazla ayarla daha karmaşık sanıyordum ama winbox falan kullanıp ayarları kendinin yapması gerekiyormuş, o da açıkçası gözümü korkuttu o haltı yiyebilir miyim diye.

Şu anda Wi-Fi 7'den alınabilecek en yüksek verim 5Gbps. Ki kablosuz için çok yüksek bir değer.
Wi.com'dan ben memnunum, 3 tane ürün almıştım. RB5009, Cap AX, CCR2004.

Ayarları kurcalaya kurcalaya öğreneceksin, bana fazla diyorsan kolay, hepsi bir arada router almalısın :) ama yani 30 bin liraya en iyi fiyat performans iki ürün olacaktır, MikroTik ile ASUS arasında dağlar kadar fark var, çok daha profesyonel.

Mesela o Unifi 2 katlı evi çok kolay kapsar.

Şu anda Wi-Fi 7'den alınabilecek en yüksek verim 5Gbps. Ki kablosuz için çok yüksek bir değer.
Wi.com'dan ben memnunum, 3 tane ürün almıştım. RB5009, Cap AX, CCR2004.

Ayarları kurcalaya kurcalaya öğreneceksin, bana fazla diyorsan kolay, hepsi bir arada router almalısın :) ama yani 30 bin liraya en iyi fiyat performans iki ürün olacaktır, MikroTik ile ASUS arasında dağlar kadar fark var, çok daha profesyonel.

Mesela o Unifi 2 katlı evi çok kolay kapsar.
Anladım hocam, teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için. FTTH için liste haziran ayında gelecekmiş mahallemize, müdürlük öyle demişti, o zamana kadar iyice araştırayım ve umarım şundan da kurtulurum :)

Ekran görüntüsü 2025-04-27 163751.webp

10G bireysele gelmesi 10 yıldan aşağı sürmeyecek. Bu süreçte aldığınız network ekipmanı eskiyecek. Şuan yatırım yapacaksanız 2.5gbe network'e yatırım yapın. Sfp portunu da şart koşmayın bence, Çin'den alacağınız 2000 TL'lik converter da aynı işi yapıyor. 35 bin TL network ekipmanı ev kullanımı için gerçekten yüksek gibi.

Networke harcanacak para duruma göre değişir Reddit Home labda 6 basamaklı networkler kuruluyor eve :)

Son düzenleme:
Networke harcanacak para duruma göre değişir Reddit Home labda 6 basamaklı networkler kuruluyor eve :)
Hocam iyi günler sizi rahatsız ediyorum 4 gün önce taşeron ekip binamıza ana fiber kabloyu çekti büyük ihtimal 1 ay içindede evlere fiber çekecekler büyük ihtimal gt be 98 alacağız mikrotik ve unifi öneriniz için çok teşekkür ederim ama onu kurmayı ben malesef beceremem hocam size sorum kullanıcı adı ve şifresini müdürlükten alıcağız galiba ama vlan idyide mi türk telekomdan alacağız ? Yoksa vlan idyi 35 mi gireceğiz vlan id yi hatalı girdiğimizde hata mesajı veriyor mu ?