Bütçe
35.000 TL
Bu söylediklerinle kapı 16e ye çıkıyor galiba? İyi bir işlemci, 8 GB RAM, Apple yazılımı, iyi bir kamera. Sırf 60 Hz diye burun kıvırmak bana fazla zorlama geliyor.
Tamam da ayni parada yine iyi bir islemci, daha fazla kamera, daha uzun yazilim destegi ve yine Apple'in yazilimi kadar iyi bir yazilim, 120Hz daha iyi bir panel, daha yeni Wi-Fi ve modem protokolleri.

Ki zaten en basta daha uzun yazilim destegiyle daha uzun gidecek bir telefon. :D
Donem artik eski iPhone 6 donemleri degil, Steve Jobs gittiginden beri Apple kendini tekrar eden bir firma oldu, telefonlar arasinda utopik farklar yok.

Evet, bugune kadar S23 FE, OnePlus 9, iPhone 11-13, Huawei P40 Pro gibi zamaninin amiral gemisi diyebilecegim bir suru cihazi bir donem kullandim ve su an elimdeki cihaz A36.

Cunku kamerayla hicbir isim yok, tek yaptigim sey WhatsApp'a girmek ve muzik dinlemek. Instagram bile yok. Herkes zaten bir seyleri ihtiyacina gore tercih etse dunya bir kere teklonojik atik muhabbetinden kurtulur.
Aynen öyle hocam ihtiyaçlarımıza göre bir cihaz seçeceğiz bizde. Yarın mağazada gidip bakalım cihazlara sonra karar vereceğiz. Yardımlarınız için teşekkür ederim. :D

Aynen öyle hocam ihtiyaçlarımıza göre bir cihaz seçeceğiz bizde. Yarın mağazada gidip bakalım cihazlara sonra karar vereceğiz. Yardımlarınız için teşekkür ederim. :D
F8 Pro icin de sunu soyleyebilirim hocam, ana kamera lensi olarak OVX8000 kullaniyor sanirim. Asiri mega beklentileriniz varsa pek iyi gelmeyebilir ama genel olarak gayet ust segment diyebilecegimiz bir sensor. S25'ten yine geri kalacaktir ama idare eder, POCO'nun genel sorunu kamera paketi olarak cok iyi olmamasi. Telefoto - ultra geniş açı gibi kameralar ana kamerayı hiç yakalayabilir lensler değil.

Bir de yazilimi Xiaomi'yle ayni sanirim.

F8 Pro icin de sunu soyleyebilirim hocam, ana kamera lensi olarak OVX8000 kullaniyor sanirim. Asiri mega beklentileriniz varsa pek iyi gelmeyebilir ama genel olarak gayet ust segment diyebilecegimiz bir sensor. S25'ten yine geri kalacaktir ama idare eder, POCO'nun genel sorunu kamera paketi olarak cok iyi olmamasi. Telefoto - ultra geniş açı gibi kameralar ana kamerayı hiç yakalayabilir lensler değil.

Bir de yazilimi Xiaomi'yle ayni sanirim.
İşlemci konusu bizi cezbetti ancak yazılım olarak HyperOS'tan farklı olduğunu duydum tam emin değilim. Daha kötü olduğunu söylüyorlar. Almışken kamerası bir tık güzel çeken bir cihazda istiyoruz.

Tamam da ayni parada yine iyi bir islemci, daha fazla kamera, daha uzun yazilim destegi ve yine Apple'in yazilimi kadar iyi bir yazilim, 120Hz daha iyi bir panel, daha yeni Wi-Fi ve modem protokolleri.

Ki zaten en basta daha uzun yazilim destegiyle daha uzun gidecek bir telefon. :D
Donem artik eski iPhone 6 donemleri degil, steve jobs gittiginden beri Apple kendini tekrar eden bir firma oldu, telefonlar arasinda utopik farklar yok.

Dediğim gibi bu bütçede ben olsam 400 Pro alırdım ama bütçeyi arttırsaydım 16e alırdım 60 Hz de umurumda olmazdı bu tamamen iOS mu Android mi istediğinle alakalı.

esenlikler,

Bir arkadaşım için 35.000 TL bütçe ile amiral gemisi düzeyinde Android bir cihaz bakıyoruz. Önceliğimiz işlemci, kamera ve ekran. Bu bütçede;
  • Honor 400 Pro - güncelleme desteği az olduğu için vazgeçtik.
  • Xiaomi 15t.
  • POCO F8 Pro - bu cihaz bütçemizi biraz aşıyor ama duruma göre esnetebilirim dedi kendisi.
  • Samsung Galaxy S25 FE - Exynos işlemci kullanmasından ve diğer cihazlara göre biraz daha güçsüz kaldığı için arada kaldık.
Bu cihazlardan hangisi tavsiye edersiniz ya da daha iyi bir cihaz tavsiyeniz var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

15t ya da Galaxy S25FE.