Bütçe
35.000 TL
Teşekkür ederim öneriniz için aslında bütçe konusunda biraz daha imkan var ama beni zorlayacak minimum hangi bütçe ile araştırma yapmamı önerirsiniz.
Aslında mesele bütçe meselesi değil de donanım meselesi. Maalesef bu bütçede pek güzel donanımlara erişilemiyor. Donanım olarak siz bir araştırma yapın üniversitenizde bu bölümde hangi yazılımlar kullanılıyor ve o yazılımları rahat çalıştırmak için hangi donanımlar gerekiyor. Örneğin Unity, Unreal Engine'e göre biraz daha rahattır kaynak kullanımı konusunda ama 4 yıl içinde Unreal Engine kullanacaksanız daha güçlü CPU ve GPU'ya ihtiyacınız olacak. Sesle ilgili derslerde ağır DAW programları kullandırtıyorlarsa daha güçlü CPU'ya ihtiyacınız olacak gibi. Sizin biraz onları araştırıp tahmini bütçe çıkarmanız lazım. Ben ortalama 50k bütçeye giderdim ama maddi olarak karşılayamıyorsanız zorlamanın da bir anlamı yok tabi.

Aslında mesele bütçe meselesi değil de donanım meselesi. Maalesef bu bütçede pek güzel donanımlara erişilemiyor. Donanım olarak siz bir araştırma yapın üniversitenizde bu bölümde hangi yazılımlar kullanılıyor ve o yazılımları rahat çalıştırmak için hangi donanımlar gerekiyor. Örneğin Unity, Unreal Engine'e göre biraz daha rahattır kaynak kullanımı konusunda ama 4 yıl içinde Unreal Engine kullanacaksanız daha güçlü donanıma ihtiyacınız olacak. Sesle ilgili derslerde ağır DAW programları kullandırtıyorlarsa daha güçlü CPU'ya ihtiyacınız olacak gibi. Sizin biraz onları araştırıp tahmini bütçe çıkarmanız lazım. Ben ortalama 50k bütçeye giderdim ama maddi olarak karşılayamıyorsanız zorlamanın da bir anlamı yok tabii.

Teşekkür ederim henüz derslerin içerikleri konusunda bir bilgim bulunmuyor ancak bütçe konusunda bende zaten çıkabileceğim sınır olarak 50 bin TL civarında belirlemiştim ancak beni zorlayacak olmasından dolayı 35 bin TL ile başlık açmak istedim bir de 50 bin TL için bir konu açayım.

Hocam yetersiz kalır kalmaz orasını bilmem ama 35k ya buna yakın bir konfigürasyon var mı?
Söylenilen modellerden daha iyi bir laptop bulamayacağınızı düşünüyorum, ayrıca alırken ekran kartının undervolt olmamasına dikkat edin, bazı markalar ekran kartının voltaj değerini düşürüp fiyattan tasarruf ediyorlar ancak bu da ciddi bir performans düşüşüne yol açıyor, yani normalde 115W güç çekmesi gereken ekran kartı 45W güç çekiyor, bu da performansta ciddi bir düşüşe yol açıyor.