Raasiel

Çalışkan
Selam arkadaşlar,

Yaş 35… sanırım belli bir yaştan sonra insan eskisi gibi olmuyor. Tatil günlerinde “oyun oynarım” diye bilgisayar başına geçiyorum ama çoğu zaman ekrana boş boş bakarken buluyorum kendimi.

Eskiden ya ekran kartım iyiydi, işlemci yetmezdi ya da tam tersi olurdu. Şimdi ise hayalini kurduğum sisteme sahibim; her şey fazlasıyla iyi ama oyun oynama isteği yok. Yeni çıkan ve çıkacak birçok AAA oyuna ön sipariş veriyorum, heyecanla bekliyorum fakat çıktıklarında en fazla 8–10 saat oynayıp bırakıyorum.

Son zamanlarda bilgisayarı satıp bir el konsolu alma fikri kafamı kurcalıyor. Ancak maddi durumdan dolayı el konsolu alabilmek için PC'yi satmam gerekiyor. Sizce buna değer mi? Yoksa yaşın getirdiği durumdan dolayı ondan da mı çabuk soğurum?

Açıkçası biraz karışık bir ruh hâlindeyim. Benzer şeyleri yaşayanlar varsa düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.

Belli bir yaştan sonra bilgisayarın çok yorucu olduğunu düşünüyorum eğer oyun oynamak şartsa başka aktivite yoksa da oyun konsolu alınıp koltukta veya yatakta oynanılabilir. İşiniz fiziki yorgunluk yaratıyorsa maalesef oturmak bile bazen sorunu çözmüyor.

Belli bir yaştan sonra bilgisayarın çok yorucu olduğunu düşünüyorum eğer oyun oynamak şartsa başka aktivite yoksa da oyun konsolu alınıp koltukta veya yatakta oynanılabilir. İşiniz fiziki yorgunluk yaratıyorsa maalesef oturmak bile bazen sorunu çözmüyor.
İşim gereği bilgisayar başında çalışıyorum hocam. Bu aralar el konsoluna heves etmeye başladım. Özellikle Asus ROG Ally X konsolu, bilgisayarda oynadığım oyunların neredeyse tamamını çalıştırabiliyor. Bu da bana istediğim her yerde oyun oynayabilme özgürlüğü sunuyor.

Ayrıca indie oyunları da deneyimleme fırsatı veriyor. Şu anki bilgisayarım oldukça güçlü olduğu için indie oyunlar gözüme biraz küçük ve kalitesiz gibi geliyor. El konsolu kullanmak hem oyun zevkimi değiştirebilir hem de bana biraz daha yenilik katabilir diye düşünüyorum.

@Raasiel, dönem dönem herkes böyle bir moda girebiliyor. Genel olarak oyunlara ara verip; dizi, film takılabilirsiniz. Ben bazen teknoloji detoksu yapıyorum, geri döndüğümde oyun oynama isteğim artmış oluyor.

Son zamanlarda bilgisayarı satıp bir el konsolu alma fikri kafamı kurcalıyor. Ancak maddi durumdan dolayı el konsolu alabilmek için PC'yi satmam gerekiyor. Sizce buna değer mi? Yoksa yaşın getirdiği durumdan dolayı ondan da mı çabuk soğurum?
İnan yenilik yapmak çok işe yarıyor, kendimden biliyorum. Hep aynı şeyi yapmak, durmadan son nesil AAA oyunlar oynayıp sıkıntıdan bayılacak hale gelmek bazı şeyleri değiştirme isteği uyandırıyor.

Bilgisayar benim çocukluğum, neler oynadım neler yaptım. Ama belirli bir yaştan sonra özellikle işin gücün de başladıysa başına oturmak külfet gibi bir şey oluyor. Bende bu külfetten sıkıldığım için canavar gibi sistemi satıp bir sürü farklı el konsolu aldım.

Hatta canavar gibi sistemi satıp aldıklarımı buraya yazsaydım linçlenirdim öyle söyleyeyim. :LOL:

Satıp Nintendo Switch, Steam Deck OLED aldım. Yeni IP'ler keşfettim, birkaç gün sonra ekstra para verip PS3 aldım ve modladım. İki ay içerisinde resmen oyuna boğuldum, bir sürü oynamadığım eski oyunları keşfettim ve keyifle oynadım. Mükemmel zamanlardı.

Şimdi yine bilgisayarım yok, çünkü aramıyorum. Ana oyun cihazım PS5 PRO, yanında da el konsollarım var mis gibi takılıyorum. Keşke o sistemi toplamadan önce bunları yapsaymışım diyorum bazen. :(

@FizikçiFreeman, eğer rekabetçi ağırlıklı oynamasam çoktan PS5'e geçmiştim, mantıklı bir tercih.
Tabii her oyun orada olmuyor, CS, LoL ve MOBA oyunları olsun.

Fakat emin ol senin kadar rekabetçi oyun oynayan birisi olarak gözümü kapatıp geçtim. En büyük olay aslında o ömür törpüsü oyunlara ihtiyaç duymadığımı anladığım gündü. Valorant, Fortnite, Overwatch 2 gibi oyunları konsolda çok rahat oynuyorum zaten.

Aynı yaş ve aynı ben. Ancak ben yine işim gereği 4-5 gün bilgisayarımdan uzak duruyorum. Bazı izinlerimde deliler gibi oynuyorum bazı zamanlarımda da boş boş bakıyorum.
Sizin yaptığınız gibi oyunları heyecan ile bekliyorum ve alıyorum ama devam edemiyorum. İçimde istek oluyor diyorum ki izin gelsin oynayacağım, izin geliyor boş bakıyorum.

Şu anda bir kız arkadaşım var ona açılmaya çalışıyorum ve onunla beraber oyun oynamasam belki daha 21 yaşında olmama rağmen oyun oynamayı bırakabilirim. Bir süre sonra zaten çıkan oyunların kalitesinde düşüş olmakla beraber heves kaçıyor.

Tam olarak bunu yapıyorum şu an. PC'den oyun oynamayı bırakalı sanırım 4 sene oluyor. PS5 aldım, koltukta uzanıp oynuyorum. Daha konforlu.