Tabii her oyun orada olmuyor, CS, LoL ve MOBA oyunları olsun.

Fakat emin ol senin kadar rekabetçi oyun oynayan birisi olarak gözümü kapatıp geçtim. En büyük olay aslında o ömür törpüsü oyunlara ihtiyaç duymadığımı anladığım gündü. Valorant, Fortnite, Overwatch 2 gibi oyunları konsolda çok rahat oynuyorum zaten.
Hocam hikayeli oyunları açıyorum maksimum sabredebildiğim on dakika falan oluyor. Wolfteam, Pointblack, Zula, R6, BF1, SW BF2... Uzun süreli oynadığım oyunlara baktığımda hep rekabetçi FPS oyunları oluyor. Sadece Dead by Daylight, Silkroad bu kategorinin dışındaydı. Mouse reflekslerime de güvendiğimden takımı taşımak hoşuma gidiyor. 6 aydır mesela forumda neler çektiğimi görmüşsündür, mouse hareketi ile gözlerim kanadığı halde ısrarla rekabetçi oynuyorum. Geçen Secuzi marka bir gamepad önerilmişti, dedim alıp deneyeyim. BF1'de hem koşup hem sağ-sol dönüp aynı anda ateş etmek imkansız gibi bir şeydi. Refleks kullanamıyorsun yani. Bu tarz handikapları olmasa çoktan PS5'e geçerdim.

O yüzden diyorum zaten; rekabetçi odaklı biri olmadığı sürece PS5 alsın geçsin. Yoksa bilgisayar sorunları ile uğraşmaktan oyun oynayamıyor insan.

Yok bu konuda katılmıyorum, kontrolcüye alıştığın zaman veya yeteri kadar süre geçtiğinde aim Assist'in de yardımıyla bir bilgisayar oyuncusundan eksiğin kalmıyor. Kaldı ki BF, CoD gibi oyunlarda zaten konsol lobileri oluyor o konuda da bir problem çekmiyorsun. Yıllar boyu PC oyuncuları ağlıyor ortak lobilerde kontrolcüye ve aim Assist'e nerf gelsin diye.

Kendi açımdan konuşayım, CoD lobilerinde terör estiriyorum ben. Ama başlarda resmen sanki hiç oyun oynamamış gibi birisiydim kontrolcü yüzünden. Hatta şu kadar söyleyeyim; ilk Steam Deck OLED adığımda ve Half-Life 2'ye girmiştim, yarım saat oynamaya çalışmıştım ve yarım saatin sonunda "ulan ben ne yaptım? Nasıl adam vuracaağım daha NPC'leri vuramıyorum..." diye çok büyük tribe girmiştim.

Fakat 1 sene içerisinde hem Pro kontrolcünün yardımı, hem de kendi alışma sürecim ve sens ayarlarım ile uzun zaman sonra fark ettiğim ilk şey çok daha rahat olmasıydı.

Hem klavye hem aim seçeneğinin ellerimin çok küçük bir kısmında olması beni şu an çok daha rahat hissettiriyor. Single Player oyunlar için hiç konuşmaya gerek yok, en basit Single oyunu bile kontrolcüsüz asla oynayamam artık. Klavye ve fare direkt olarak amelelik gibi geliyor bana.

Ha ama oturup Silkroad vb. oyunları oynayamazsın. Mesela R6 açısından konuşayım. Çok uzun süre oynadım ve neredeyse profesyonel kariyerim oluyordu. Uzun bir süre de kontrolcü ile oynadım ve yine kontrolcüyü seçerim. Dead by Daylight zaten kontrolcü oyunu.

Dediğim gibi artık sadece LoL vb. oyunları oynamak için PC platformunda kalamam. O donanımların fiyatları, donanımların durmadan sorun çıkarması, sık oyun oynayan biriysen neredeyse her parçanın bakımını sık yapmak, yazılım sorunları, optimizasyon problemleri derken oyun oynamanın zevki kalmıyor. 2020'de PS5 alan birisi günümüzde AAA oyunları çok iyi görsellikte ve 60 FPS sabit olarak oynamaya devam ediyor. Ama aynı şey PC için geçerli olmuyor, 2020'de aldığı donanımlarla ancak ve ancak DLSS vb. teknolojiler sayesinde ayakta kalıyor. Kaldı ki o da high end bir cihaz topladıysa. Bütçe cihazıysa zaten artık adamakıllı oyun oynayamıyor.