Bütçe
350.000 TL
@Eagles @pesimist34
Efsane kasa Corolla diye sallayasım geldi ne diyorsunuz? En safe seçimlerden. Tabi bunu herkes bildiğinden 350k yı aşmışlardır :/
Eki Görüntüle 283348

Yağ gibi arabadır, bunun kardeşi Daihatsu Applehouse var mesela, o da fena değil.

Accent Era olabilir mesela. Ama bunu da alırken taksi, polis ya da şirket çıkması olmamasına dikkat etmek lazım. Ortalama kilometrelerde ele veriyor.

Punto olabilir, ama hangi motor mesela? Onları sürücü kurslarında çok ezdiler yıllar evvel. Tabii sürücü kursu çıkması olursa tavsiye edemem.

Mesela Getz denk getirilebilir.

Accent era olabilir mesela. Ama bunu da alırken taksi, polis ya da şirket çıkması olmamasına dikkat etmek lazım. Ortalama kilometrelerde ele veriyor.

Çok anlamıyorum açıkçası onu fark edebilir miyim bilmiyorum çok araba kullanmadığım için eksperde ne cıkarsa araba hakkında anca onu bilirim vallahi.

Punto olabilir ama hangi motor mesela? Onları sürücü kurslarında çok ezdiler yıllar evvel. Tabii sürücü kursu çıkması olursa tavsiye edemem.

Ortalama 200-250km arasında olanlara bakıyorum örnek olarak şu ilanlar nasıl duruyor.

Bunlar temiz olur mu hocam bu fiyatlarda.

Yağ gibi arabadır, bunun kardeşi daihatsu applehouse var mesela, o da fena değil.

Hocam 25 yaşındayım ne kadar sağlam olsa da o kadar eski arabada almak istemiyorum hem yaş hem tip olarak çok ilgimi çekmiyor.
Arabayı görmeden anlamak zor ama en azında şu attığım ilanlardaki arabalara yorumunuz nedir?
Ek olarak şu aveolar nasıl kmler düşük bayağı.

Son düzenleme:
Çok anlamıyorum açıkçası onu fark edebilir miyim bilmiyorum çok araba kullanmadığım için eksperde ne cıkarsa araba hakkında anca onu bilirim vallahi.

Ortalama 200-250km arasında olanlara bakıyorum örnek olarak şu ilanlar nasıl duruyor.

Hocam 25 yaşındayım ne kadar sağlam olsa da o kadar eski arabada almak istemiyorum hem yaş hem tip olarak çok ilgimi çekmiyor.
Arabayı görmeden anlamak zor ama en azında şu attığım ilanlardaki arabalara yorumunuz nedir?

Ben olsam Punto alırım. Yokuşlarda o da kötü ama bunlar daha da kötü. Atmosferik araç her zaman son seçenek olmalı aşırı büyük hacimli değilse.

Onlar genelde çok deneyimli kişilerin tespit edebileceği zor şeyler, çok deneyimlilerin bile gözünden kaçabilir.

Ben zaten al diye demedim onları, sadece yorumladım. Efsane kasa Corolla ve Applause konforu çoğu güncel modelde hâlâ yok.

DOHC motor atmışsın, o motor gayet iyidir. Performans konusunda da üzmez, Getz hafif bir araba aynı zamanda. O motor kasayı rahat kaldırıyor. Punto yerine DOHC motorlu Getz tercih ederim şahsen.

Punto da olur bu arada. Ama şehir içi ağırlıklı kullanacaksan benzinli Getz daha mantıklı.

Chevrolet markasına çok sıcak bakmıyorum hocam, onlar aslında Chevrolet değil Daewoo.

Sen ekspertize sokup motor, şanzıman, direkler, şase, podye, hava yastıkları ve emniyet kemerleri sağlam mı onları kontrol ettir. Çünkü alacağın arabada boya ve değişen illaki olacaktır. Bu arada bütçene göre linkler fena değil hocam. Tabii biraz kafa yorarak her zaman daha temiz araçlara denk gelme ihtimalin var. Bu aralar piyasa çok sıkışık, araç satanlar alıcılarla iyi pazarlık yapıyor.

Son düzenleme:
DOHC motor atmışsın, o motor gayet iyidir. Performans konusunda da üzmez, getz hafif bir araba aynı zamanda. O motor kasayı rahat kaldırıyor. Punto yerine DOHC motorlu getz tercih ederim şahsen.

Punto da olur bu arada. Ama şehir içi ağırlıklı kullanacaksan benzinli getz daha mantıklı.

O zaman bir süre getz ilanlarını da takip edeyim denk getirirsem temizini artık hayırlısıyla alırız. Teşekkürler yorumlarınız için.

Onlar genelde çok deneyimli kişilerin tespit edebileceği zor şeyler, çok deneyimlilerin bile gözünden kaçabilir.

Ben zaten al diye demedim onları, sadece yorumladım. Efsane kasa Corolla ve Applause konforu çoğu güncel modelde hâlâ yok.

DOHC motor atmışsın, o motor gayet iyidir. Performans konusunda da üzmez, Getz hafif bir araba aynı zamanda. O motor kasayı rahat kaldırıyor. Punto yerine DOHC motorlu Getz tercih ederim şahsen.

Punto da olur bu arada. Ama şehir içi ağırlıklı kullanacaksan benzinli Getz daha mantıklı.

Chevrolet markasına çok sıcak bakmıyorum hocam, onlar aslında Chevrolet değil Daewoo.

Sen ekspertize sokup motor, şanzıman, direkler, şase, podye, hava yastıkları ve emniyet kemerleri sağlam mı onları kontrol ettir. Çünkü alacağın arabada boya ve değişen illaki olacaktır. Bu arada bütçene göre linkler fena değil hocam. Tabii biraz kafa yorarak her zaman daha temiz araçlara denk gelme ihtimalin var. Bu aralar piyasa çok sıkışık, araç satanlar alıcılarla iyi pazarlık yapıyor.
Hocam sen arabalardan gerçekten anlıyor musun? Markaları ifşa etmeye falan mı geldin foruma? Efsane kasa Corolla'nın konforunu halen 2026'da çok konforluymuş gibi savunuyorsun. O zamanların evet, en konforlu aracı olabilir ama 2026'ya göre çok eski kaldı.

Kimse yanlış anlamasın da; 300-350 bin TL bütçeyle konforlu araç alacağım, bulacağım gibi düşüncelerinizden vazgeçin. İlk araçlarınızdan birini alıyorsanız, sorun sıkıntı çıkartmamasına bakın. @SwArOn senden ricam seni arabalara küstürmeyecek bir araba satın alman. Acele etme, düşün ve araştır. Emin ol düzgün bir araç almak için harcadığın vakit, sanayide geçireceğin vakitten daha önemli ve değerlidir.

İleride maddi durumun el verirse; 900-1.800 fiyatları arasındaki 2012-2016 A6'larıda bir şans vermeni isterim. 10 ay önce 2015 model A6 aldım, maalesef ki satmak durumunda kaldım. Sonrasında 2019 First Edition M-Sport G20 aldım ve keşke A6'yı satmasaydım dedirtti bana. G20'yi sattım ve tekrardan 2012 model A6 aldım. (Resim olarak ekledim.)

24-25 yaşındasındır diye söylüyorum. Genciz ve en güzel arabalara binmek en çok bize yakışıyor. Bütçene göre alabileceğin, beğendiğin ve masrafsız bir aracı satın al. Ekmeğini de yersin, işini de halledersin. Şimdiden hayırlı olsun kardeşime.

Dosya Ekleri

• IMG_7058.webp
    IMG_7058.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 6
Hocam sen arabalardan gerçekten anlıyor musun? Markaları ifşa etmeye falan mı geldin foruma? Efsane kasa Corolla'nın konforunu halen 2026'da çok konforluymuş gibi savunuyorsun. O zamanların evet, en konforlu aracı olabilir ama 2026'ya göre çok eski kaldı.

Kimse yanlış anlamasın da; 300-350 bin TL bütçeyle konforlu araç alacağım, bulacağım gibi düşüncelerinizden vazgeçin. İlk araçlarınızdan birini alıyorsanız, sorun sıkıntı çıkartmamasına bakın. @SwArOn senden ricam seni arabalara küstürmeyecek bir araba satın alman. Acele etme, düşün ve araştır. Emin ol düzgün bir araç almak için harcadığın vakit, sanayide geçireceğin vakitten daha önemli ve değerlidir.

İleride maddi durumun el verirse; 900-1.800 fiyatları arasındaki 2012-2016 A6'larıda bir şans vermeni isterim. 10 ay önce 2015 model A6 aldım, maalesef ki satmak durumunda kaldım. Sonrasında 2019 First Edition M-Sport G20 aldım ve keşke A6'yı satmasaydım dedirtti bana. G20'yi sattım ve tekrardan 2012 model A6 aldım. (Resim olarak ekledim.)

24-25 yaşındasındır diye söylüyorum. Genciz ve en güzel arabalara binmek en çok bize yakışıyor. Bütçene göre alabileceğin, beğendiğin ve masrafsız bir aracı satın al. Ekmeğini de yersin, işini de halledersin. Şimdiden hayırlı olsun kardeşime.

Hocam selam, yorumlarınızı dikkatlice okudum. Yorumlarınız için teşekkür eder, size de iyi sosyaller dilerim. :thumbsup:

O zaman bir süre getz ilanlarını da takip edeyim denk getirirsem temizini artık hayırlısıyla alırız. Teşekkürler yorumlarınız için.

Rica ederim. Siz bulduğunuz ilanları atın, fırsat buldukça hep birlikte değerlendirme yaparız. Dediğim gibi Getz olabilir, Accent Era iyidir. Çok kilometre yapmıyorsan, ticari iş yapılmıyorsa ve ağırlıklı olarak şehir içi kullanıyorsan artık dizelin pek bir anlamı kalmadı. Gelinen nokta ortada, görüyorsun.

Sana bir önerim daha var, onu unuttum. O da bizim zamanında ilk sıfır arabamız olan Ford Focus. Hâlâ bu bütçelerde alınabilecek gayet iyi bir modeldir. Yol tutuş, konfor, sürüş keyfi, hızlı piyasa, tasarım, yalıtım ve sağlamlık derken gayet güzel bir arabadır. Motor atmosferik olmasına rağmen araba hafif olduğu için ZETEC motor kasayı güzel yürütüyor. Ustası da yine aynı şekilde boldur. Getz, Punto ve diğer modellere nazaran birçok konuda daha iyi bir araçtır. Ek olarak C segment bir otomobildir. Özellikle de bu bütçe civarlarında yol tutuşu harikulade bir araçtır. Bağımsız süspansiyonu o yıllarda, o segmentte farklı bir seviyedeydi. Geçenlerde tekrar kullanma fırsatım oldu, hâlâ gayet başarılı. İlanı örnek olarak attım bu arada, bilgin olsun. Sen de biraz araştırabilirsin, yine bakarız.

@SwArOn

Son düzenleme: