10-15dk yapın hocam, bakıma ihtiyacı olabilir. Arızalı ise ilk dk da patlamayabilir. RAM'lerin çipi @LH44 hocam bilir. CPU-Z üzerinden bakabilirsiniz.

HWİNFO tam menüden SS isteyin, RAM belleklerinden birini seçin/seçsin.
İnşallah bu sefer alacam bir sistem. CPU-Z istedim. Çocuk uyudu. @Ayhan Dönmez
Abi ne diyorsun? Bu sefer alabilecek miyim bir sistem? 😃
IMG-20260108-WA0007.webp IMG-20260108-WA0010.webp

HWİNFO'dan bellekleri seçince çıkıyordu. N/A yazabiliyor, o durumda da BIOS üzerinden tRFC değerini 400 girip anlayabiliyoruz. (Boot ederse A etmezse M. Bazı istisnalar var ama pek denk gelmedim onlara.)
O zaman ben sana daha sonra iletirim. Çocuk sabah çalışıyor akşam anca evde oluyormuş. Nöbetçiyim falan dedi bir de. Ben fiyat için 34 dedim o da bakarız sizi üzmem falan dedi. En kötü 35 veririm.
Sence güzel bir fiyat mı 35 bu sistem için?

RAM çip olayı bence en sona bırakalım, bazı satıcılar fazla test gelince engelleyebiliyor. Dikkat edin derim. Alınır, sadece ekran kartı sırıtıyor. Onu da zamanla değiştirirsin ama sistem üzün süre yükseltme yapılmayacaksa alınır, bunun üzerinden gidecekseniz bilin ki soketin önü açık değil. İşlemci kötü değil, 5 sene rahat götürür. Satarsınız, AM6 platforma geçersiniz. Zaten DDR6 teknolojisi gelmesi uzun zaman var, elindeki DDR5 RAM'lerinde kurtarır. PSU'da iyi. Sadece Anakart ve işlemci değiştirir geçersiniz. Sistem alınır, güzel.