@Aakons, ekranin parlakligini kontrol edebilmek icin LED'ler cok hizli sekilde acilip kapaniyor. Dusuk frekansta daha yavastir ve daha belirginlesir. Duty cycle dedigimiz bir dongu var. Ekran parlakligi %50 ise LED'ler zamanin yarisinda acik, yarisinda kapali olur. Veya %10 ise LED'ler dongu boyunca zamanin %10'unda acik demek. Bu o kadar hizli gerceklesir ki biz parlaklik farkini algilariz. Fakat LED'lerin kapali oldugu oran arttiginda yani dusuk parlaklikta frekans degeri de dusukse bazi insanlar bunu algilayabiliyor. Goz bu acip kapanma dongusunden rahatsiz oluyor.

Samsung da hala 240 ve 480 Hz PWM'lerle dusuk sayilabilecek degerleri zorluyor. Bunlar degisken degil, degisken senaryolarda da daha da dusuyor. Bundaki inadi muhtemelen dusuk frekans = dusuk tuketim denkleminden geliyor.

iPhone 11'den geçilecek. Oyun oynamıyorum, bu yüzden oyun performansı hiç önemli değil. Kamerası da iPhone 11'den kötü olmasın yeterli. Çok büyük olmasını istemiyorum, mümkünse iPhone 11 gibi olursa iyi olur. Benim için en önemlisi gözü yormaması. Bu yüzden PWM değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi benim için. Buradan sonra önem sıralaması ekran kalitesi> hız>batarya performansı>ses>kasa kalitesi diye gidiyor. Kasa kalitesinin aman aman olmasına gerek yok, kamera ve kasa kalitesi iPhone 11'den kötü olmasın yeterli.
S25 bakın.
Not aldım, S24 Plus nasıl? Gözü diğer modellere göre yorar mı?
S25'e kıyasla kötü ama onun dışında güzel. Alternatifi Honor 400 Pro'da güzeldir, ama güncelleme desteği üzer.

Benim için en önemlisi gözü yormaması. Bu yüzden PWM değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi benim için.
Bu istek Samsung cihazları baştan eliyor.

Buradan sonra önem sıralaması ekran kalitesi> hız>batarya performansı>ses>kasa kalitesi diye gidiyor.
Şu kriterlere ve PWM Dimming değerine göre en uygun kompakt cihaz Vivo X200 FE gibi duruyor. Ancak bütçenizi 10 bin TL civarında aşıyor. Çıkabilirseniz cihazı incelemenizi öneririm.

Onun dışında Honor 400 Pro, Xiaomi 14T Pro, Realme GT 6 ve Oppo Reno 14 5G ihtiyacınızı karşılayabilecek cihazlar. Kompaktlık daha ağır başlıyorsa Xiaomi 14 de düşünülebilir.

S25 bakın.

S25'e kıyasla kötü ama onun dışında güzel. Alternatifi Honor 400 Pro'da güzeldir ama güncelleme desteği üzer.

S25'e bütçem çıkmıyordu Honor 400 Pro aldım.

Bu istek Samsung cihazları baştan eliyor.

Şu kriterlere ve PWM dimming değerine göre en uygun kompakt cihaz Vivo X200 FE gibi duruyor. Ancak bütçenizi 10 bin TL civarında aşıyor. Çıkabilirseniz cihazı incelemenizi öneririm.

Onun dışında Honor 400 Pro, Xiaomi 14t Pro, Realme GT 6 ve Oppo Reno 14 5G ihtiyacınızı karşılayabilecek cihazlar. Kompaktlık daha ağır başlıyorsa Xiaomi 14 de düşünülebilir.

Xiaomi, Realme ve Oppo ile alakalı yazılım açısından şikayetler duydum. Bu yüzden tercihimi Honor'dan yana yaptım. Umarım pişman etmez.

S24+ alsaydınız daha iyi olurdu ama hayırlı olsun.

S24+ ihtiyaçlarıma pek uygun gelmedi.

Kamera, kasa ve yazılım güncellemesi bakımından öne çıkıyor. Kamera kısmı benim için pek önemli sayılmaz, iPhone 11'den sonra her türlü memnun kalacağımı düşünüyorum. Kasa kalitesi de keza benim için önemli değil. Tek sorun daha uzun süre yazılım güncellemesi farkıydı. Batarya, yüksek PWM, hızlı şarj, 5500 TL daha uygun fiyatlı olması gibi sebeplerden ötürü Honor'u ihtiyaç ve F/P olarak daha mantıklı buldum. Artıları benim açımdan daha fazlaydı. Sanırım bir de yanlış anlamadıysam işlemci olarak Honor bir tık daha iyi.

Bir de şu yorum beni honor'a daha fazla yaklaştırdı.
Desktop Screenshot 2025.09.01 - 18.46.09.46.webp

S24+ alsaydınız daha iyi olurdu ama hayırlı olsun.
PWM Dimming'i yüksek cihaz isteniyor, siz hala S24+ diyorsunuz.

Xiaomi, Realme ve Oppo ile alakalı yazılım açısından şikayetler duydum. Bu yüzden tercihimi Honor'dan yana yaptım. Umarım pişman etmez.
Kişisel tercihiniz. Hayırlı olsun. Ek bilgi olarak şunu söylemek isterim; internetteki yorumlara bakarsanız Samsung harici arayüz beğenilmez, ancak Çin markalarının cihazlarını kullanan biri olarak; benim deneyimlerimin, birilerinin şikayetleriyle pek örtüşmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Güzel tercih. İyi günlerde kullanın.