Learnof

Üstün
Makaleler
2
Uygun fiyatlı Filament önerir misiniz? 300 TL ile 800 TL arasında modeller var.

Yazıcı modelim Ender 3 V3 se modelidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Pet-g kullanıyorsanız Elas markasını öneririm. 1 yıldır kullanıyorum. Yerli üretim diye çekinmiştim ama beni şaşırttı. Microzey'i de en az 10kg kullandım fena değildi ama çok önermiyorum. Son 1 yılda değişiklik olduysa bilemem tabii. Piyasadaki yabancı markaları da ara ara kullanıyorum ama fiyat olarak çok yüksekler artık. Creality veya Elegoo markalı filamentten bir tane alacağıma Elas'ın makarasız filamentinden neredeyse 3 adet alıyorum. Bu yaptığım yorumlar sadece Pet-G için geçerli. Uzun zamandır PLA kullanmıyorum. Pet-G için en iyi ayarları bulduktan sonra bir daha PLA kullanmadım.

Uygun fiyatlı filament önerir misiniz? 300 TL ile 800 TL arasında modeller var.

Yazıcı modelim ender 3 V3 SE modelidir.

Bulabiliyorsan esun al gerçekten kaliteli bir marka bir aralar 640 TL ydi şu an ne kadar bilmiyorum. Onun dışında yerli olarak porimada şu an bir sorun yaşamıyorum ayrıca ELEGOO'nun filamentleri de çok iyi olmasa da gayet sağlıklı baskılar veriyordu ama makerbot markasından uzak durun rehberden sonra bir daha alayım dedim yine hüsran.

Eğer pet-g kullanıyorsanız elas markasını öneririm. 1 yıldır kullanıyorum. Yerli üretim diye çekinmiştim ama beni şaşırttı. Microzey'i de en az 10kg kullandım fena değildi ama çok önermiyorum. Son 1 yılda değişiklik olduysa bilemem tabii. Piyasadaki yabancı markaları da ara ara kullanıyorum ama fiyat olarak çok yüksekler artık. Creality veya ELEGOO markalı filamentten bir tane alacağıma Elas'ın makarasız filamentinden neredeyse 3 adet alıyorum. Bu yaptığım yorumlar sadece pet-g için geçerli. Uzun zamandır pla kullanmıyorum. Pet-g için en iyi ayarları bulduktan sonra bir daha pla kullanmadım.

Makarasız filament her zaman daha ucuzdur zaten yoksa yine aynı modeller var o fiyatlara, ELEGOO zaten pahalı bir model filament değil.
Petg konusunda da katılıyorum petg genel olarak abs ve planın melezi gibi tam ortalama bir filament bu yüzdende mükemmele yakın lakin arkadaş hueforge gibi şeyler yapacaksa çekilmeden dolayı pla kullanmalı fakat ışıklı şeylerde hafif geçirgenlik arıyorsa petg bu konuda daha iyi.