24300

Becerikli
Merhaba, elimde kullanmadığım Intel stok fan var. Kasamın arkasında bunun için yeterli yer var.

3D Printer'dan anakart arkasındaki boşluğa tam oturacak şekilde bir model tasarlayıp anakartın backplateine Intel'in stock fanını takacağım.

Mantığı anlamanız için Reddit'ten örnek bir çalışma bırakıyorum. Benim yaptığım anakartın kendi parçasıymış gibi uyum sağlayacak.

360mm sıvı soğutma + arkasında stok fan. Arkaplandaki braketi soğutmam direkt işlemci sıcaklığını etkiler mi? Bu soruya cevap arıyorum.

1753918778872.webp
1753919015816.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, elimde kullanmadığım Intel stok fan var. Kasamın arkasında bunun için yeterli yer var.

3D Printer'dan anakart arkasındaki boşluğa tam oturacak şekilde bir model tasarlayıp anakartın backplateine Intel'in stock fanını takacağım.

Mantığı anlamanız için Reddit'ten örnek bir çalışma bırakıyorum. Benim yaptığım anakartın kendi parçasıymış gibi uyum sağlayacak.

360mm sıvı soğutma + arkasında stok fan. Arkaplandaki braketi soğutmam direkt işlemci sıcaklığını etkiler mi? Bu soruya cevap arıyorum.

Eki Görüntüle 168594 Eki Görüntüle 168601
Bu tür bir modifikasyonla işlemci sıcaklığında 1–3°c civarında düşüş gözlemleyebilirsin, sıvı soğutmanın etkisi yanında bu katkı sınırlı kalır. Hiç gerek yok bence ancak modifikasyonla uğraşmak adına yapmak istiyorsan yap hobi amaçlı :)

3D yazıcın varsa aklıma direk bunun yerine Noctua projesi geldi. Sende kendine uyarlayıp böyle hava akışını arttırsan daha çok işine yarar.<
Sizin yönteminize gelirsek arka kablo bölümünde biriken hava nereye çıkacak? Tekrar kasa içinde sirkülasyona girip daha fazla ısıtma riski var.

1753944810468.webp

Eger alüminyum veya bakir basabiliyor olsaydiniz evet, fark saglardi. Ancak plastikten yapacaginiz fan bloku isiyi falan dagitmayacaktir, hatta isinin dagilimina izin vermedigi icin sicakliklar bile yukselebilir.
Plastik kullanilacaksa mantiksiz bir proje bence, illa bir şey yapmak istiyorsaniz direkt fani arka kapagin civarlarinda montajlamak bile daha iyi olacaktir.
Yine de degerlerin degisecegini sanmiyorum.

Eger alüminyum veya bakir basabiliyor olsaydiniz evet, fark saglardi. Ancak plastikten yapacaginiz fan bloku isiyi falan dagitmayacaktir, hatta isinin dagilimina izin vermedigi icin sicakliklar bile yukselebilir.
Plastik kullanilacaksa mantiksiz bir proje bence, illa bir şey yapmak istiyorsaniz direkt fani arka kapagin civarlarinda montajlamak bile daha iyi olacaktir.
Yine de degerlerin degisecegini sanmiyorum.

Arkadaşın demek istediği muhtemelen sıvı soğutuculardaki gibi kit parçasıyla fanı sabitleyecek bir yer hazırlamak ama arka kapağı kapatamadıktan sonra bir anlamı yok bende.