erdym 58
Üstün
Aramıza hoş geldin
Hocam labubu basacağım. Baskı ayarlarını önerir misiniz? Stok ayarlar işimi görür mü?
Yok hocam ya satış tarafında işim yok ben tamamen profesyonel baskı alıp evimde sergilemek için uğraşıyorum. Hobi olarak ilgileniyorum. Satış kısmında pek işim olmaz.
Söylemeden geçmeyeyim infill olarak gyroid seçin yazıcınız V3 seydi galiba eğer oysa yatağı y axis de hareket ettiğinden gyroid hem daha hızlı hem de bozulmalara karşı daha dirençli olur. Her yeni yeni bu işe girene bir gyroid önerilir![]()
Gyorid ile şu an 1. sınıf öğrenci gibi hissediyorumyazıcım başlangıç için nasıl hocam? Beni idare eder mi? Ya da daha iyi alternatifi var mıydı?
V3 SE idare eder V3 ke gibi modellerin parça çalınmış versiyonu gibi taksan V3 ke olur mesela. Alternatif olarak neptune 4 serisi 2. el 8 Bin'e Pro, 10 bine Plus modelleri var ama dahili klipper ve dokunmatik ekran gibi özelliklerle çok çok daha önde bir cihaz tek sorunu her şey manuel ama özelleştirirsen profesyonel yazıcılar gibi bir baskı kalitesi verir. Ek olarak Klipper'dan kaynaklı manyak hızlı, hızlı soğutma için arka tarafında ekstra fan bloku bile var.
Mesela Orca'dan yazıcı bölümüne girip veya telefondan uygulamasını açıp Nozzle'ın anlık olarak nereden devam ettiğini 3D olarak canlı izleyebiliyorum üstelik kamerasız. Yine kamera takarsam atıyorum modelde bir sorun çıktı baskıyı durdurabiliyor. Falan filan ucu bayağı açık telefon gibi Custom ROM bile atabiliyorsun
Eki Görüntüle 172758
Eki Görüntüle 172759
Yani şöyle bildiğim kadarıyla senin yazıcın marlin kullanıyor yani klipper yok ve 250 civarında bir hız veriyor olmalı bu tip yazıcılarda ise 500mm hızları görebiliyor ki overload yaparsan bu değer 750 lileri rahat görüyor.
Anladığım kadarıyla beni şimdilik idare eder. Teşekkür ediyorum hocam değerli bilgileriniz için.
Evet o tarz şeyleri hatırlattığınız iyi oldu hocam mutlaka yükseltmelere göz atmalıyım. Yazıcının yanında indirimli diye ekstra şöyle bir ürün almıştım. İş görür mü?Geliştirmeye açık hatta V3 kedeki ekstraları ayrıca satıyor creality bilgin olsun AI kamerası falan filan.