O zaman program değişikliği yapma vakti geldi.

Aramıza hoş geldin :cool:

1754920478193.webp

Hocam labubu basacağım. Baskı ayarlarını önerir misiniz? Stok ayarlar işimi görür mü?

Yapay zekaya göre şöyle bir yanıt aldım:

Katman Yüksekliği (Layer Height):

• 0.12 mm veya 0.16 mm idealdir. Bu değerler, parçaların daha pürüzsüz ve detaylı çıkmasını sağlar. Daha büyük bir değer (örneğin 0.2 mm) baskıyı hızlandırır ancak detayları azaltır.
2. Duvar Kalınlığı ve Sayısı (Wall Thickness & Wall Line Count):

• Duvar Sayısı: En az 3 veya 4 duvar çizgisi kullanın. Bu, parçanın daha sağlam olmasını sağlar ve dış katmanların daha iyi görünmesine yardımcı olur.
  • Duvar Kalınlığı: Genellikle duvar sayısının katman kalınlığı ile çarpımına eşittir. Örneğin, 4 duvar çizgisi ve 0.4 mm'lik bir nozzle (meme) kullanıyorsanız, duvar kalınlığı yaklaşık 1.6 mm olacaktır.
3. Üst ve Alt Katmanlar (Top/Bottom Layers):

• Üst Katman Sayısı: En az 4 veya 5 katman kullanın. Bu, üst yüzeylerin tamamen kapanmasını ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Alt Katman Sayısı: En az 3 veya 4 katman kullanın. Bu, baskı yatağına yapışmayı ve tabanın sağlam olmasını artırır.
4. Doldurma Yoğunluğu (Infill Density):

• %10 - %20 arası bir doluluk oranı figür baskıları için genellikle yeterlidir. Bu aralık, parçaların yeterince sağlam olmasını sağlarken, filament tasarrufu yapmanıza da olanak tanır.
  • Doldurma Deseni (Infill Pattern): Grid (Izgara), Triangles (Üçgenler) veya Cubic (Kübik) gibi desenler iyi sonuçlar verir.
5. Baskı Hızı (Print Speed):

• 40-60 mm/s aralığında bir hızla başlamanızı öneririm. Yüksek hızlar baskı kalitesini düşürebilir, özellikle detaylı parçalarda.
  • Dış Duvar Hızı: Parçanın dış yüzeyindeki duvarların kalitesini artırmak için bu hızı 20-30 mm/s gibi daha düşük bir değere ayarlayabilirsiniz.
6. Destekler (Supports):

• Destek Yapılandırması (Support Placement): "Everywhere" (Her Yere) seçeneğini kullanın. Bu, havada kalan tüm kısımların desteklenmesini sağlar.
  • Destek Yoğunluğu (Support Density): %10 - %15 arası bir değerle başlayabilirsiniz. Daha yoğun destek, baskı kalitesini artırsa da, çıkarması zorlaşabilir.
  • Destek Tipi: Tree Support (Ağaç Destek), karmaşık figürler için genellikle daha kolay çıkarılabilir ve daha az iz bırakan bir seçenektir.
7. Yatak Yapışması (Build Plate Adhesion):

• Baskının yatağa iyi yapışması için Brim (Kenar) kullanmanızı öneririm. Bu, özellikle küçük temas yüzeyi olan parçaların baskı sırasında kalkmasını engeller.

Son düzenleme:
Yazıcında ne kadar profesyonel bir tabla ayarı yaptığına göre değişir. Benim yazıcım manuel ve özel beacon sistemi kurduğumdan kusursuza yakın bir tabla yüzeyim var bu yüzden 0.05 ile bile güzel bir sonuç verebiliyor ama genelde ideal baskı oranı minimum 0.08'dir bence minimum değil de 0.1 veya 0.12 ile yap bu baskı kalitesini oldukça iyi yaparak zımpara gibi işlerden kurtarabilir özellikle renkli baskı yapıyorsan zımparayla bir anlamı kalmıyor zaten.

Ben yoğunluğu genel olarak 3-10 arası tutup duvar sayısını 3 yapıyorum figürlerde böylece dış duvar kalınken iç tarafta gereksiz bir harcama yapmayıp aşırı uyguna getirebiliyorum. Destek kısmında everywhere kullanmana gerek yok çünkü zaten orca slicer ağaçlanması aralara girebilecek şekilde optimize edilmiş bu yüzden sadece yatakta ayarını seç hem baskı üzerindeki temizliğinde azalır.

Brim özellikle gerçekten işe yarıyor ama çıkarması zor ben bu yüzden kendim painted yaparak elle çiziyorum lakin üşenirsen direk brim seçsende olur ama gerçekten işe yarıyor. Varsa yazıcıyla gelen uhu benzeri bir yapışkanlık arttırıcı var ondan da sür yoksa Morfose'nin saç spreyi var turuncu ben onu kullanıyorum onu güzelce tablada 60 derece pişirip baskı öncesinde ıslatırsan vakumluyor resmen.

Duvar hızlarına karışma yazıcının oto ayarı bu konuda daha iyi.

Alt katman ayarını çok tutma 3-4 maksimum yap çünkü çok malzeme yer ama üst katman öyle aman aman yemez ve kalite artar ben bu yüzden 5 yapıyorum.

@Learnof hocam bu arada bilginiz olsun labubu lisansı ticarete kapalı yani satışını yapmayın başınız yanar :D

Yok hocam ya satış tarafında işim yok ben tamamen profesyonel baskı alıp evimde sergilemek için uğraşıyorum. Hobi olarak ilgileniyorum. Satış kısmında pek işim olmaz.

Yok hocam ya satış tarafında işim yok ben tamamen profesyonel baskı alıp evimde sergilemek için uğraşıyorum. Hobi olarak ilgileniyorum. Satış kısmında pek işim olmaz.

Söylemeden geçmeyeyim infill olarak gyroid seçin yazıcınız V3 seydi galiba eğer oysa yatağı y axis de hareket ettiğinden gyroid hem daha hızlı hem de bozulmalara karşı daha dirençli olur. Her yeni yeni bu işe girene bir gyroid önerilir :D

Söylemeden geçmeyeyim infill olarak gyroid seçin yazıcınız V3 seydi galiba eğer oysa yatağı y axis de hareket ettiğinden gyroid hem daha hızlı hem de bozulmalara karşı daha dirençli olur. Her yeni yeni bu işe girene bir gyroid önerilir :D

Gyorid ile şu an 1. sınıf öğrenci gibi hissediyorum :LOL: Yazıcım başlangıç için nasıl hocam? Beni idare eder mi? Ya da daha iyi alternatifi var mıydı?

Gyorid ile şu an 1. sınıf öğrenci gibi hissediyorum :LOL: yazıcım başlangıç için nasıl hocam? Beni idare eder mi? Ya da daha iyi alternatifi var mıydı?

V3 SE idare eder V3 ke gibi modellerin parça çalınmış versiyonu gibi taksan V3 ke olur mesela :D. Alternatif olarak neptune 4 serisi 2. el 8 Bin'e Pro, 10 bine Plus modelleri var ama dahili klipper ve dokunmatik ekran gibi özelliklerle çok çok daha önde bir cihaz tek sorunu her şey manuel ama özelleştirirsen profesyonel yazıcılar gibi bir baskı kalitesi verir. Ek olarak Klipper'dan kaynaklı manyak hızlı, hızlı soğutma için arka tarafında ekstra fan bloku bile var .
Mesela Orca'dan yazıcı bölümüne girip veya telefondan uygulamasını açıp Nozzle'ın anlık olarak nereden devam ettiğini 3D olarak canlı izleyebiliyorum üstelik kamerasız. Yine kamera takarsam atıyorum modelde bir sorun çıktı baskıyı durdurabiliyor. Falan filan ucu bayağı açık telefon gibi Custom ROM bile atabiliyorsun :D

1755003369051.webp

1755003383616.webp

Yani şöyle bildiğim kadarıyla senin yazıcın marlin kullanıyor yani klipper yok ve 250 civarında bir hız veriyor olmalı bu tip yazıcılarda ise 500mm hızları görebiliyor ki overload yaparsan bu değer 750 lileri rahat görüyor.

V3 SE idare eder V3 ke gibi modellerin parça çalınmış versiyonu gibi taksan V3 ke olur mesela :D. Alternatif olarak neptune 4 serisi 2. el 8 Bin'e Pro, 10 bine Plus modelleri var ama dahili klipper ve dokunmatik ekran gibi özelliklerle çok çok daha önde bir cihaz tek sorunu her şey manuel ama özelleştirirsen profesyonel yazıcılar gibi bir baskı kalitesi verir. Ek olarak Klipper'dan kaynaklı manyak hızlı, hızlı soğutma için arka tarafında ekstra fan bloku bile var.
Mesela Orca'dan yazıcı bölümüne girip veya telefondan uygulamasını açıp Nozzle'ın anlık olarak nereden devam ettiğini 3D olarak canlı izleyebiliyorum üstelik kamerasız. Yine kamera takarsam atıyorum modelde bir sorun çıktı baskıyı durdurabiliyor. Falan filan ucu bayağı açık telefon gibi Custom ROM bile atabiliyorsun :D

Eki Görüntüle 172758

Eki Görüntüle 172759

Yani şöyle bildiğim kadarıyla senin yazıcın marlin kullanıyor yani klipper yok ve 250 civarında bir hız veriyor olmalı bu tip yazıcılarda ise 500mm hızları görebiliyor ki overload yaparsan bu değer 750 lileri rahat görüyor.

Anladığım kadarıyla beni şimdilik idare eder. Teşekkür ediyorum hocam değerli bilgileriniz için.

Geliştirmeye açık hatta V3 kedeki ekstraları ayrıca satıyor creality bilgin olsun AI kamerası falan filan.
Evet o tarz şeyleri hatırlattığınız iyi oldu hocam mutlaka yükseltmelere göz atmalıyım. Yazıcının yanında indirimli diye ekstra şöyle bir ürün almıştım. İş görür mü?