Learnof 59

Üstün
Makaleler
2
3D yazıcı aldım ve çok heyecanlıyım çünkü aylardır denemek istediğim ama vakit bulamadığım bir şeydi. eSun PLA filament aldım. Çoğu markayı deneyip en iyisine karar vermek istiyorum ve ilk filamentim bu olsun istedim. Gemiden sonra ilk hangi baskıyı almalıyım? Boyalarım da hazır boyamak için. Ayar konusunda Gemini yardımcı olur mu?

Ender 3 v3 Se.

3D yazıcı aldım ve çok heyecanlıyım çünkü aylardır denemek istediğim ama vakit bulamadığım bir şeydi. Esun pla filament aldım. Çoğu markayı deneyip en iyisine karar vermek istiyorum ve ilk filamentim bu olsun istedim. Gemiden sonra ilk hangi baskıyı almalıyım? Boyalarım da hazır boyamak için. Ayar konusunda Gemini yardımcı olur mu?

Ender 3 V3 SE.

Esun almana sevindim memnun kalacağını düşünüyorum hayırlı olsun. Sana tavsiyem kullandığın yazıcı ne bilmiyorum ama kalibrasyon baskılarını alman böylece en ideal ısı, Z offset gibi ayarları kolayca tespit edebilirsin. Bu baskıların olayı belli bir aralığı yazıp ona göre baskı sırasında bu aralıkta yavaş yavaş artan ya da azalan değerler yapması. Ayrıca en büyük tavsiyem printables gibi bir siteden retraction test diye 9 tane iğnenin olduğu testten indirmen ipliklenme oluşuyorsa retraction ayarını açman gerekir.
Eğer orca kullanıyorsan buradan teste bakabilirsin.

1753730409340.webp

Örnek bir test nasıl gözükür:
1753730424245.webp

1753730541219.webp

Başlangıç için ender 3 V3 SE aldım. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Yeterli bir başlangıç. İleride bütçen varsa kesinlikle Raspberry Pi gibi bir cihaz alıp klipperlamanı tavsiye ederim hem baskı kaliten hem de hızın artar özellikle input shaping gibi özellikler baskıyı bir üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca sisteme saçma sapan USB takmaktansa direk slicerdan göndermeni sağlar ve yazıcıyı baskı sırasında kontrol edip telefondan falan 3D sanal nerede olduğunu görebilirsin.

1753733415906.webp

Soldaki marlin (klasik sizdeki de marlin) sağdaki ise klipper:

1753733338512.webp

Yeterli bir başlangıç. İleride bütçen varsa kesinlikle Raspberry Pi gibi bir cihaz alıp klipperlamanı tavsiye ederim hem baskı kaliten hem de hızın artar özellikle input shaping gibi özellikler baskıyı bir üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca sisteme saçma sapan USB takmaktansa direk slicerdan göndermeni sağlar ve yazıcıyı baskı sırasında kontrol edip telefondan falan 3D sanal nerede olduğunu görebilirsin.

Eki Görüntüle 167987

Soldaki marlin (klasik sizdeki de marlin) sağdaki ise klipper:

Eki Görüntüle 167983
Çok teşekkürler hocam. Sizden öğrenecek çok şeyim var gibi gözüküyor. Sabırsızlanıyorum. Bir STL baskısı beğendim fakat her yerde ücretli satılıyor. Bunu nasıl ücretsiz bulabilirim? Ya da yapay zekayı kullanabilir miyim modelleme konusunda?

Çok teşekkürler hocam. Sizden öğrenecek çok şeyim var gibi gözüküyor. Sabırsızlanıyorum. Bir stl baskısı beğendim fakat her yerde ücretli satılıyor. Bunu nasıl ücretsiz bulabilirim? Ya da yapay zekayı kullanabilir miyim modelleme konusunda?

Yani eğer gambody gibi premium içeriklerse Telegram gruplarında paylaşılıyor oralara bakabilirsin :D.

Ayrıca Yeggi'den model adını da aratabilirsin 3D baskıların Akakçe'si gibi bir şey. Atıyorum Makerworld'de paralı olan bir içeriği biri Thingiverse'de yayınlamış olabiliyor.

Yani eğer gambody gibi premium içeriklerse Telegram gruplarında paylaşılıyor oralara bakabilirsin :D.

Ayrıca Yeggi'den model adını da aratabilirsin 3D baskıların Akakçe'si gibi bir şey. Atıyorum Makerworld'de paralı olan bir içeriği biri Thingiverse'de yayınlamış olabiliyor.
Telegramda en az 30 40 gruba girdim ama bulamadım. O kadar çok istiyorum ki o baskıyı anlatamam :haha: Söylediğiniz yöntemleri deneyeceğim.
Serenity Falls Tabletop Fountain

Baktım hocam da 15 20 dolardan aşağı yok. Sanırım hayal oldu benim baskı...

Telegram'da en az 30 40 gruba girdim ama bulamadım. O kadar çok istiyorum ki o baskıyı anlatamam :haha: söylediğiniz yöntemleri deneyeceğim.
serenity falls Tabletop fountain

Bazen yaygın değilse bulmak zor oluyor ben şahsen kuzenimin hesabına çullandım bayağı bir paralı modele sahip özellikle Cults'da :D

Baktım hocam da 15 20 dolardan aşağı yok. Sanırım hayal oldu benim baskı...

O kadar iyi anlıyorum ki şu baskıyı hala arıyorum sanırım almak zorunda kalacağım :D.(şimdi gördüm biri Thingiverse de paylaşmış ama telif yemiş şansıma tüküreyim.)

1753788134209.webp

Hocam yeni başladığım için üyeliklere şu an için girmiyorum. Ama profesyonelliğe yönelirsem ve gerçekten hoşuma giderse üye olmak istediğim siteler var. Bu baskı çok tatlıymış. Keşke fiyatları uygun olsa...