Bütçe
5.000 TL

Sergen 2

Başarılı
Merhaba, Casper X400 laptopumuz garip bir şekilde birden SSD görmemeye başlamış ve boot hatası vermeye başlamıştı. Diğer hiçbir diski de görmeyince servisten BIOS'u tekrar yazdırmak zorunda kaldık ve maalesef SSD'deki dosyaları kurtarmanın bir yolunu aramaya başladım. O zamana kadar kullanabileceğim 4-5 bin TL bütçe ile bir SSD arıyorum. Bütçe esneyebilir fakat boyut en düşük 500 GB düşünüyorum.

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Gönül rahatlığıyla alınabilecek M2 SSD'ler için bütçeyi kaçtan başlatmak gerekir? Eğer bütçeye yakın, önerebileceğiniz daha iyi SSD'ler var ise onları da görmek isterim.

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Gönül rahatlığıyla alınabilecek M2 SSD'ler için bütçeyi kaçtan başlatmak gerekir? Eğer bütçeye yakın, önerebileceğiniz daha iyi SSD'ler var ise onları da görmek isterim.
Aslında attığım WD'yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tabii ki öyle uçup kaçacak seviyede üst düzey bir SSD değil ancak oyun, gündelik işlerle uğraşan bir son kullanıcıyı düşünürsek oldukça iyi işini görebilecek düzeyde bir disk.

500 GB M.2 SSD için de çıkıp yüksek meblağlar ödemenizi pek tavsiye etmem. Şu an zaten krizden dolayı SSD fiyatları absürtleşti. En mantıklı fiyatlar 2 TB modellerde bulunuyor. Mesela 15 bin liraya 2 TB alıyorsun, 10-11 bin liraya 1 TB satılıyor.

Bütçeye yakın (5.700 TL) daha iyi bir model olarak şu var:

Onun dışında 6.000 TL üzerine çıkmaya da değmez 500 GB için. 1 TB kapasite bakılır o butçede.