Bütçe
4.000-5.000 TL

ZORBEY07

Becerikli
MSI MAG M100A model kasa kullanıyorum. Bugün PC genel temizlik yaparken, önde bulunan 3 fanı yuvalarından çıkarıp yağlayıp tekrar takayım dedim. Temizlik sonrası PC'yi açtığımda fan sesleri çoğaldı, haliyle rahatsız ediyor. Sessiz kasa arayışına girdim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe belirtemiyorum. 3.000 TL olabilir ama 3 veren 4-5 de verebilir mantığı ile de alabilirim. Bu kasayı sanırım 4 yıl önce falan almıştım. Diğer merak ettiğim konu, mATX anakart kullanıyorum. Normal ATX kasa da alsam, mevcut anakartımı takmakta sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI MAG M100a model kasa kullanıyorum. Bugün PC genel temizlik yaparken, önde bulunan 3 fanı yuvalarından çıkarıp yağlayıp tekrar takayım dedim. Temizlik sonrası PC'yi açtığımda fan sesleri çoğaldı. Haliyle rahatsız ediyor. Sessiz kasa arayışına girdim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe belirtemiyorum. 3 bin TL de olabilir ya da 3 veren 4-5 de verebilir mantığı ile de alabilirim. Bu kasayı sanırım 4 yıl önce falan almıştım. Diğer merak ettiğim konu, mATX anakart kullanıyorum. Normal ATX kasa da alsam, mevcut anakartımı takmakta sorun yaşar mıyım?

Kasa değişimi gerekmez tek fan alsaniz yeter kasa tek iskelet görevi görür kaç adet vardı fan yeri ve renk soyle.

@ZORBEY07, mATX anakartı ATX kasaya takabilirsiniz. Kasalar desteklediklerine ek ondan küçükleri de destekliyor.

Sistemi yakın zamanda güncellemeyi düşünmüyorsanız (daha büyük) kasa almak yerine sadece fan almak daha mantıklı.

@LH44 hocam konu açmadan önce, Artics fanlara da baktım. Bu sessizlik işini halleder mi? Halihazırda kule tipi Artics Duo kullanıyorum. Kasa önü 3 adet, kaç tane almam gerekli.

Kasa değişimi gerekmez tek fan alsaniz yeter kasa tek iskelet görevi görür kaç adet vardı fan yeri ve renk soyle.

RGB model MSI'nin kendi fanları 3 adet var hocam.

Ayrıca fan kontrolcü işe yarar mı? Anakartım da nereye takmalıyım? MSI A320 m a Pro Max.

@ZORBEY07, ön üçlü ve egzozu değişmeniz yeterli. Sıvı soğutma yok demişsiniz, Duo'nun da fanları rahatsız ediyorsa onları da değiştirebilirsiniz.
Thermalright'a göre daha sessiz Arctic.

@ZORBEY07, ön üçlü ve egzozu değişmeniz yeterli. Sıvı soğutma yok demişsiniz, Duo'nun da fanları rahatsız ediyorsa onları da değiştirebilirsiniz.
Thermalright'a göre daha sessiz Arctic.

Hocam işlemci fanları gayet iyi. Kulağımla iyice dinledim. Sorun ön fanlarda. Merakımdan soruyorum bir kasa fanının ömrü ne kadardır?

Hocam işlemci fanları gayet iyi. Kulağımla iyice dinledim. Sorun ön fanlarda. Merakımdan soruyorum bir kasa fanının ömrü ne kadardır?

Alacağım fanlar kaç cm olacaktı hocam.