4.000-8.000 TL'ye R5 7500F ve RX 9070 XT sistem için anakart önerisi

Bütçe
4.000-8.000 TL

theusualtechnician

Başarılı
Bütçem 4 bin ila 8 bin arası. Kule tipi fan takacağım, mATX olsun istemiyorum. RAM'e değdi değecek olması beni rahatsız ediyor.

Birkaç model beğendim:
  • ASUS Prime B650-Plus Wi-Fi AMD B650.
  • MSI Pro B850-S WI-FI6e
Ekran kartım Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT. 2 SSD Gen4 olması önemli benim için. Okuduğum kadarıyla bazı SSD slotları ekran kartı ile aynı PCI-e kullanıyormuş.

Hangi anakartı seçmem doğru olur? Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O fiyatta benim önerim B650 Eagle WIFI6E olurdu ya da B650M Gaming Plus. Bunların dışında bütçeyi aşıp B650 Tomahawk ama çok zamlandı o.

O fiyatta benim önerim B650 eagle WI-FI6e olurdu. Ya da B650M Gaming Plus. Ya da bütçeyi aşıp B650 Tomahawk ama çok zamlandı o.

Hocam Prime B650 Plus neden önermiyorsunuz? 7400 TL daha uygun kalıyor sizin önerdiklerinize göre?

@Ayhan Dönmez hocam sizin önerilerini okuyarak aldım genel bilgisayarı. Yardımınız olur mu acaba bana da?

Hocam Prime B650 Plus neden önermiyorsunuz? 7400 TL daha uygun kalıyor sizin önerdiklerinize göre?

@Ayhan Dönmez hocam sizin önerilerini okuyarak aldım genel bilgisayarı. Yardımınız olur mu acaba bana da?
Asus PCI bifurcation konusunda en kötü marka güncel olarak AM5 sokette. 15-20'ye sattığı ROG anakartında ana ekran kartı slotu ile ilk M2 slotunu paylaşımlı yapmışlığı falan var. Prime B650 Plus da genel manada pek iyi bir anakart değil, alternatifi olduğu sürece Prime serisi anakart almazdım ben.

Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz ankartlara bakacağım. MSI için ne düşünüyorsunuz peki hocam?

@LH44 Hocam sizin bir öneriniz yardımınız olur mu?
Bütçenizi biraz zorlayıp bunlardan birini alabilirseniz çok daha iyi olur.

Zorlayamam derseniz bu: https://www.akakce.com/anakart/en-u...SCCinFEEA2kRNs71igbDlYilpSYROUpRoCZ3kQAvD_BwE

Bu bütçede çok fazla bir seçeneğiniz yok zaten.

Ayrıca Prime serisinin önerilmemesinin (düşük bütçe harici) en büyük nedenlerinden biri Debug LED'i olmaması. Bilgisayarlar ile içli dışlı biri değilseniz herhangi bir sorunda gına getirtir.

Son düzenleme:
7500F için bu bütçede anakart en son düşüneceğin parça aslında, VRM sıcaklıkları vesaire seni çok bağlayan şeyler değil, render için önemli onlar, oyun için göz ardı edilir. B650M-K alırdım ben senin yerinde olsam ama Debug LED falan yok tabi, ASUS alt modellere koymuyor, AM5'te sorunların %90'ı işlemci + RAM olduğundan Debug olsa da sarı kırmızı yakacak zaten. Bir de ilk boot süresi uzun. mATX istemiyorsan seçenekler dar, Gigabyte harici adamakıllı marka yok alabileceğin açıkçası. VRM kısmıyla senin alakan yok kısaca, istediğini alabilirsin.

@theusualtechnician Bütçeni aşıyor ama taksitli bunu alabilirsin hazır Vatan'da indirimler varken, ama gerekli değil dediğim gibi, B650M-K/B850M-K modelleri rahatça alıp kullanırsın. Bir de Gigabyte opsiyonları var, MSI tarafında mATX'ler var. ATX olarak çok F/P seçenek yok.

Debug LED olmamasına takılmıyorsan B850M-K vesaire alabilirsin 1 DPC kart olması nedeniyle avantajlı. PCIE 5.0 desteği var.

@theusualtechnician Eğer B850 Gaming PLUS taksitli vesaire çıkamazsan Gigabyte kartlar mantıklı. Prime'lerde Debug yok ondan önerilmiyor.

7500F için anakart en son düşünülür ama, VRM vesaire 9950x takıp render almayacaksan düşünmemen gereken şeyler.

@theusualtechnician MSI tarafında bu olabilir yine:

B850 Gaming PLUS taksitli vesaire alabileceksen direkt onu al geç 6 taksit varsa derim. Yoksa diğer dediklerim geçerli. MSI S modelleri çok iyi değil, alınmaz mı alınır ama o fiyatı haketmiyor.

Son düzenleme:
İlerisi için yeni x3d işlemci alırım diye düşünüyorum. O yüzden biraz yüksek tuttum açıkcası. B650M-R alacaktım ama port sayısı vs çok az geldi. VRM anlamında da soru işaretleri oluşmuştu kafamda. Doğru düzgün faizsiz taksitle alabileceğim kart bulamadım. B650 ile b850 arasında fiyat farkıda kalmıyor piyasada. Aynı chipsetler ama kafam çok karıştı işte. Galiba gigabyte b850 eagle 6 taksitle 9600 TL'ye alacağım.

Hocam son attığını MSI B650 Gaming Plus iyi midir? İlerisi için x3d işlemcilerle kullanabilir miyim? Tamam derseniz onu alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…