Bütçe
4.000 TL
Nasıl oluyormuş:d

Iemler konforsuz değil çoğu kulaküstünden daha konforlular.
Hocam siz çok oradan buradan duyduğunuz şeyleri yazıyor gibisiniz.
Yaptığınız her iki yorum da mevcut durumun tam tersi.
Bana bir Allah'ın kulu, kablolu kulak içi kulaklıkların, yumuşak padli kablosuz kulaklıktan nasıl daha rahat olduğunu anlatabilir mi merak ettim.
Ses profili açısından da gayet iyidir EG280. Ses de kasarsın müzik de dinlersin, hiçbir koşulda kalite konusunda rahatsız da etmez.

Hocam siz çok oradan buradan duyduğunuz şeyleri yazıyor gibisiniz.
Yaptığınız her iki yorum da mevcut durumun tam tersi.
Bana bir Allah'ın kulu, kablolu kulak içi kulaklıkların, yumuşak padli kablosuz kulaklıktan nasıl daha rahat olduğunu anlatabilir mi merak ettim.
Sağdan soldan duyduklarımı yazdığımı düşünüyorsun yani anladım. 0 clamp force, kafa bandı yok, suratına değen padler yok. En önemlisi çok hafifler. Bazı setlerle birlikte gelen eartipler medical grade, denk gelmezsen aftermarket seçenek çok. Ne idüğü belirsiz twsler ve 0 tiproll ile kulakiçiler rahatsız diyorsunuz.

EG280'e gelince, parlak v shape bir kulaklığı nasıl müzik ve film için önerebiliyorsunuz hiç anlamıyorum. Treble hassasiyeti olmayan ve treblehead olan kişi sayısı çok az, özellikle bassheadlerle kıyaslandığında. Elektronik, akustik gibi birkaç tür dışında eg280 ile müzik dinlemek sandığınız kadar keyifli olmaz. Bu yüzden hobiye yeni başlayanlara güvenli all rounder setler öneriyoruz.

Sağdan soldan duyduklarımı yazdığımı düşünüyorsun yani anladım. 0 clamp force, kafa bandı yok, suratına değen padler yok. En önemlisi çok hafifler. Bazı setlerle birlikte gelen eartipler medical grade, denk gelmezsen aftermarket seçenek çok. Ne idüğü belirsiz twsler ve 0 tiproll ile kulakiçiler rahatsız diyorsunuz.

EG280'e gelince, parlak v shape bir kulaklığı nasıl müzik ve film için önerebiliyorsunuz hiç anlamıyorum. Treble hassasiyeti olmayan ve treblehead olan kişi sayısı çok az, özellikle bassheadlerle kıyaslandığında. Elektronik, akustik gibi birkaç tür dışında eg280 ile müzik dinlemek sandığınız kadar keyifli olmaz. Bu yüzden hobiye yeni başlayanlara güvenli all rounder setler öneriyoruz.
"0 clamp force, kafa bandı yok, suratına değen padler yok. En önemlisi çok hafifler"
Bu klasmana uyan bir başka kulaklık var mesela Airpods, herkesin kulağında hem de kablosuz
Ona rağmen belli süre kullanım sonrasında kulak ağrıtır. Kulak içi çünkü yapısı gereği içeriden kanala temas ediyor.
Ya da ben ve çevremde kullanan kişiler anormal.

Aynı zamanda kulaküstü olanlar ise saatlerce kafada kalması üzerine özellikle tasarlanmış ürünler ya hani, dandiğini almadıkça o "clamp force" kafa patlatmıyor merak etmeyin.

EG280 konusunda ise,
V shape de olsa bu "müzik ve film için uygun değil" demek olmaz.
Tersine kişisel tercih meselesidir ki -ben de dahil olmak üzere- bir çok insan daha sinematik bir deneyim yaşattığını düşünür.
"Treble hassasiyeti olmayan kişi sayısı çok az" istatistiği neye dayanıyor?
Sen öyle olunca genel öyle mi kabul görüyor?
Müzikte de bu iş sadece türe bağlı olmamakla beraber, dinlenecek parçalar spesifik olarak vokal olacaksa o zaman mid karakteristikli kulaklık önerilir ama asıl spesifik olan durum bu olmuş olur.
"Bu yüzden hobiye yeni başlayanlara güvenli all rounder setler öneriyoruz"
"Siz" öyle önermeye devam edin, biz öyle bir şey yapmıyoruz. Orada kendi ihtiyacına göre seçimi yapması işini gelen önerileri değerlendirerek konu sahipleri yapabiliyor.
Önerin yanlıştır demiyorum, kişisel tercihin o yönde olabilir ama işin doğrusu buymuş gibi lanse edemezsin.

"0 clamp force, kafa bandı yok, suratına değen padler yok. En önemlisi çok hafifler"
Bu klasmana uyan bir başka kulaklık var mesela Airpods, herkesin kulağında hem de kablosuz
Ona rağmen belli süre kullanım sonrasında kulak ağrıtır. Kulak içi çünkü yapısı gereği içeriden kanala temas ediyor.

Aynı zamanda kulaküstü olanlar ise saatlerce kafada kalması üzerine özellikle tasarlanmış ürünler ya hani, dandiğini almadıkça o "clamp force" kafa patlatmıyor merak etmeyin.

EG280 konusunda ise,
V shape de olsa bu "müzik ve film için uygun değil" demek olmaz.
Tersine kişisel tercih meselesidir ki -ben de dahil olmak üzere- bir çok insan daha sinematik bir deneyim yaşattığını düşünür.
"Treble hassasiyeti olmayan kişi sayısı çok az" istatistiği neye dayanıyor?
Sen öyle olunca genel öyle mi kabul görüyor?
Müzikte de bu iş sadece türe bağlı olmamakla beraber, dinlenecek parçalar spesifik olarak vokal olacaksa o zaman mid karakteristikli kulaklık önerilir ama asıl spesifik olan durum bu olmuş olur.
"Bu yüzden hobiye yeni başlayanlara güvenli all rounder setler öneriyoruz"
"Siz" öyle önermeye devam edin, biz öyle bir şey yapmıyoruz. Orada kendi ihtiyacına göre seçimi yapması işini gelen önerileri değerlendirerek konu sahipleri yapabiliyor.
Önerin yanlıştır demiyorum, kişisel tercihin o yönde olabilir ama işin doğrusu buymuş gibi lanse edemezsin.
1) Sayıyı pazardan alıyoruz, bir de harman gibi şeyler var, ben öyleyim diye değil yani :)

2) Kişisel tercih meselesi tabii ki, o yüzden ilk adım riskli olmamalı, bunun neyini anlamadım şaşırdım.

3) midleri nerden çıkardın ki, ben parlak dedim :LOL:

4) Fiziksel olarak düşük frekanslardan daha az rahatsız oluyoruz. Yani kısaca basslar insanların hissettiği bir fiziksel his ve bedensel etki yaratır. Bassların rahatsız etmesi için miktarın yani desibelin çok fazla olması, akustik tüpün berbat-havalandırmasız olması lazım. Bu koşullar altında bass rahatsız edebilir evet. Ancak buna kıyasla high end bölgesininin daha vurgulu olması fiziksel olarak çok daha rahatsız edici. Evrimsel olarak bu bölgeye duyarlıyız. Bir düşün, seni bir çığlık, bebek ağlaması mı daha çok rahatsız eder yoksa aynı desibeldeki bir bass ses mi? Bir de bunun kulağının içinde olduğunu düşün şimdi. Yine lanet bir şey olan sibilance ne hikmetse upper midden 20khzye kadarki aralıkta gerçekleşiyor. Ağzınla s, ş, t seslerini çıkarıp bir dinle.
Ses dediğimiz şey havadaki titreşimlerdir. 20hz = saniyede 20 titreşim VERSUS saniyede 8000 titreşim. Sence hangisi kulak zarını daha fazla rahatsız eder?
Forum kullanıcılarının ekseriyetle genç olduğunu da varsayarak söylüyorum, zira gençlerin duyma yetilerinde kayıp olmuyor. Bingo evet, yaşa bağlı işitme kaybında en çok kaybedilen bölge high end frekanslar.

Şimdi ben bassheadim veya trebleheadim dediğimi hatırlamıyorum. Aksine parlak kulaklıklardan çoğunluğa kıyasla daha fazla zevk alıyorum (50 dakikaya kadar). Dolayısıyla önerimi neye göre yaptığımdan nasıl emin oldun anlamadım.
Merak ettiğin başka bir şey varsa sorabilirsin.

Ha bir de Aripods falan demişsin, iem özelinde konuşuyoruz ve tiproll yapmaktan da halihazırda bahsetmişim ama orayı kaçırmışsın.
Kulaküstüne gelince, çok rahat kulaküstü kulaklıkarım var. Evet maalesef iemlerden daha rahat değiller.

Son düzenleme:

Kendimden örnek vereyim:

Yakın tarihte G733 ve Arctis 7+ kullandım. Bu kulaklıklar ziyadesiyle hafif kulaklıklar. G733 özellikle hafif kulaklık. Kulaküstü kulaklıklar bana göre konforsuzlar. Üstelik kulaklıklar kumaş pede sahipler lakin terletiyorlar da kulak çevresine baskı da uyguluyorlar. Kulak içi bir kulaklığı kulağıma taktığımda CMF Buds var güncel olarak ve şarj ömrü 8 saat ve 8 saat boyunca hiçbir şekilde rahatsız etmeden kullanabiliyorum. Sırf konfor için oyun kulaklığını kafama geçirip yamultmak veya rahatsız etmektense TWS kulaklıkla milisaniye gecikmeleri tercih ediyorum.

Herkesin konfor alanı bir değil. Sen bundan rahatsız oluyorsun mesela bende ise tam tersi durum geçerli.

Kendimden örnek vereyim:

Yakın tarihte G733 ve Arctis 7+ kullandım. Bu kulaklıklar ziyadesiyle hafif kulaklıklar. G733 özellikle hafif kulaklık. Kulaküstü kulaklıklar bana göre konforsuzlar. Üstelik kulaklıklar kumaş pede sahipler lakin terletiyorlar da kulak çevresine baskı da uyguluyorlar. Kulak içi bir kulaklığı kulağıma taktığımda CMF Buds var güncel olarak ve şarj ömrü 8 saat ve 8 saat boyunca hiçbir şekilde rahatsız etmeden kullanabiliyorum. Sırf konfor için oyun kulaklığını kafama geçirip yamultmak veya rahatsız etmektense TWS kulaklıkla milisaniye gecikmeleri tercih ediyorum.

Herkesin konfor alanı bir değil. Sen bundan rahatsız oluyorsun mesela bende ise tam tersi durum geçerli.
Demek ki cmfnin şekli, kullandığın silikon ve boyutu kulak kanalına iyi uyum sağlamış. Düzgün eartiplere göre cmfninki berbat kalıyor mesela, 5-10 dolarlık orta kalite bir silikonla ne kadar rahat edersin sen düşün. Kişisel hijyene ve dinleme alışkanlığına dikkat ettiken sonra kulakiçi kulaklıkar daha rahat dediğin gibi.