Bütçe
₺4.000
Siyahla ilgili bir ayar var, onu da 5-6 falan yaparsan iyi oluyor. Onun dışında parlaklığı 50 yaptım ben, yüksek parlaklık gözümü alıyor.
Tamam teşekkür ederim. Bende paylaşırım deneyimimi.

Hocam kurulumu yaptım eco mode ve eco sensor mode kapattım renkler gayet güzel bir hal aldı ancak bir tane ölü yada sıkışmış pixel var tam çözemedim. Sadece yeşil ve beyaz renkte belli oluyor. İade etmeyi düşünmüyorum açıkçası belki artarsa düşünebilirim. Bir bakar mısınız? @Caner Uncu @BerkayZ87

Son düzenleme:
20250721_223312.webp
20250721_223238.webp

Eklemeyi unutmuşum şimdi paylaştım hocam.

Ölü pixele benziyor sanırım yeşilde iken simsiyah çıkmış.

@jandark, ölü piksel gibi duruyor sanki. Çok göze batmıyorsa sorun olmaz bence ama takdir senin.
Dediğim gibi bir tane olunca göz alışır ve unuturum gibi başka bir kusur göremedim. Laptopumu 3 kere değiştirmiştim o yüzden çok sıkıldım bu iadeye gönderme yenisini alma süreçlerinden.

@jandark, evet. Yenisinin de 0 ölü piksel garantisi yok zaten. Onun dışında monitörü genel olarak beğendim ben. Renk kalitesi sıradan, öyle üst düzey bir kalitesi yok. Zaten incelemesine baktığımda da bir ölçümde %80 altında DCI-P3 yazıyordu. Benim için yeterli, siyahlar da kötü durmuyor açıkçası, beklentimi fazlasıyla karşıladı.

Eco Sensor Mode'u kapatınca kendine geldi zaten monitör, ilk başta çok soluk duruyordu. Default olarak kapalı gelmeli bence. Ha bir de monitör biraz fazla sallanıyor. Özellikle yazı yazarken masa ile temas ettiğimde ekran sallanıyor hafiften.

@jandark, evet. Yenisinin de 0 ölü piksel garantisi yok zaten. Onun dışında monitörü genel olarak beğendim ben. Renk kalitesi sıradan, öyle üst düzey bir kalitesi yok. Zaten incelemesine baktığımda da bir ölçümde %80 altında DCI-P3 yazıyordu. Benim için yeterli, siyahlar da kötü durmuyor açıkçası, beklentimi fazlasıyla karşıladı.

Eco Sensor Mode'u kapatınca kendine geldi zaten monitör, ilk başta çok soluk duruyordu. Default olarak kapalı gelmeli bence. Ha bir de monitör biraz fazla sallanıyor. Özellikle yazı yazarken masa ile temas ettiğimde ekran sallanıyor hafiften.
Evet özelliklede yenisinde 0 ölü pixel garantisi olmadığı için uğraşmak istemiyorum. Renkler aşağı yukarı bende bulunan Acer Nitro 5 AN515-58 laptopun BOE CQ NV156FHM-NY0 paneli ile benzer. O da IPS 165Hz 1ms şuan ona bağlı kullanıyorum. yanyana bakınca benzer tonlarda duruyor hatta bir video açıp fotoğraf atayım. Renklerle hiç oynamadım sadece kontrast güçlendirici (sizde bir deneyebilirsiniz siyahlar biraz daha oturuyor) açtım ve eco mode kapattım. Onun dışında evet biraz sallanıyor siz diyince denedim. Bunlar dışında açıkçası yeterli geldi banada pivotu, boyutu sağlamlığı falan fiyatına göre tercih edilebilecek bir model. Ben pek FPS oynamam ama ilgilisine 240 Hz olması da avantaj.

Bir kaç tane çektim.
20250721_230750.webp

20250721_230745.webp

Son düzenleme:
@jandark, zaten OLED performansı falan beklemiyorum, seviyesine göre gayet yeterli geldi bana. Işık sızması da gördüğüm kadarıyla yok veya yok denecek kadar az. Bana göre tek eksisi fazla sallanıyor, onun dışında şu anlık genel kullanımda ve oyunda memnun kaldım. Tabii çok detaylı bir test falan yapmadım, dümdüz kullanıyorum. Parlaklık da %100'de kör ediyor, %50 kafidir.