zafeeer

Çalışkan
İlk defa sistem topluyorum. PSU Corsair RM750e modeli için de PSU olmayan bir kasa arıyorum. Gösteriş benim için önemli birazcık. 240mm LCD ekranlı radyatör takacağım, ekran kartı 3 fanlı 30-35cm arası. Akvaryum kasalar hoşuma gitti ama herkes fanı kötü, verimi düşük demiş. Siz ne önerirsiniz? Aklımdaki model de buydu:

Anakartım asus B650mk a RGB olması önemli radyatörle uyumlu ışıklar olsun istiyorum.

İçinde kontrolcüsü var mı? Fan hızları tek tek kontrol ediliyor mu? Mesh panellere göre ne kadar soğutma farkı olur?
Evet argb versiyonunun içerisinde kontrolcü mevcut. Fanları da pwm olduğu için kontrol edilebiliyor. Mesh panellere göre soğutma farkı büyük ölçüde fark eder. Çünkü mesh panel yapılar daha iyi soğutacaktır.
1751751239726.webp

Bu arada ekran kartının altına fan almak isterseniz. Aynı tip olan bu fanlardan alabilirsiniz. Ekosistem bozulmamış olur. Alırsanız eğer ters yapraklı olanı almalısınız.

Son düzenleme:
Evet argb versiyonunun içerisinde kontrolcü mevcut. Fanları da pwm olduğu için kontrol edilebiliyor. Mesh panellere göre soğutma farkı büyük ölçüde fark eder. Çünkü mesh panel yapılar daha iyi soğutacaktır.
Eki Görüntüle 160829

Bu arada ekran kartının altına fan almak isterseniz. Aynı tip olan bu fanlardan alabilirsiniz. Ekosistem bozulmamış olur. Alırsanız eğer ters yapraklı olanı almalısınız.
teşekkürler

Evet ARGB versiyonunun içerisinde kontrolcü mevcut. Fanları da PWM olduğu için kontrol edilebiliyor. Mesh panellere göre soğutma farkı büyük ölçüde fark eder. Çünkü mesh panel yapılar daha iyi soğutacaktır.
Eki Görüntüle 160829

ASUS B650mk anakartım var ve kasa kontrolcüsüne fazladan fan takılamıyormuş fazladan fan alsam bu durumu nasıl çözeceğim direk anakarta bağlanabilir mi?

ASUS B650mk anakartım var ve kasa kontrolcüsüne fazladan fan takılamıyormuş fazladan fan alsam bu durumu nasıl çözeceğim direk anakarta bağlanabilir mi?

Kontrolcüde yandaki 3 fan ve egzoz takılı. İşlemci fanınızı zaten CPU fana takacaksınız. Eğer ekran kartı altına ekstra 3 fan alacak olursanız. Böyle bir ürün alıp kullanabilirsiniz. Anakartınız da fazladan 2 fan başlığı mevcut. 2 adet ARGB başlığı mevcut. Onları da papatya bağlantısıyla bağlayıp kontrolcüyü 1 tanesine kalan fanları 1 tanesine takabilirsin.