Bütçe
4.000 TL
O fiyattaki tüm kasaları listelemişsiniz iyi kötü ayırmadan.

Yav biz sana sistemi yapmıştık hani :D. Kasaya 2 küsür fazladan vermen önerim olmazdı benim, dar bütçen.
Ama illa vereceksen ve akvaryum istiyorsan bakayım bir öneri birazdan.
Ek: Asus'tan uzak dur.
Asus'un nesi var kendim kullanıyorum gayet güzel kasa? Sharkoon kasa öneriyorsunuz. :D

Son düzenleme:
Merhabalar hocam, selamın aleyküm. Ben parça parça sistem topluyorum da Aerocool D502A almıştım ama sonra akvaryum kasalar hoşuma gitti. Sizce D502A yerine akvaryum kasa alsam mı? Alacağım sistemim bu.

Aldıklarım:
  • R7 9800X3D
  • MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
  • 1st Player NGDP 1300W 80+ Platinum ATX3.1/PCLE 5.1
  • Cooler Master Atmos II VRM Fan işlemci soğutucu
  • Aerocool D502A ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
  • WD Black SN8100 1 TB NVMe Gen5 M.2 SSD
  • Kioxia M.2 2 TB Exceria Pro G2
  • MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 X 2160 (UHD) 16:9 flat QD-OLED 240Hz 0.03ms FreeSync Premium Pro pivot gaming monitor
  • Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
  • Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
  • Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
  • 64 GB 2x32 GB 6000 MHz CL30 RAM (Kingston ya da XPG Lancer Blade (low profile lazım olduğu için) düşünmüştüm.)
  • ASUS TUF RTX 5080
  • Lian Li 8.8" universal ekran siyah

Uğraşılmaz.

Sana önerdiğim 480T ederi en az 3 olan bir kasa, bakma sana önerdiğimdeki fiyatının ucuzluğuna. Ha akvaryum istemek ayrı, farklı kasa tipi sonuçta. Ama bütçe artsa da ben sana onu kasaya değil diğer parçalara ver derdim.
Yine de akvaryum kasa istiyorsan:
Montech XR
Aerocool P500C
Sharkoon AK6
Bu modellere bakabilirsin. Muhtemelen en kalitelisi XR'dır, en düşük önceliği P500C'ye verirdim ben. AK6 yeni bir model, o yüzden biraz bilinmez ama Sharkoon'un alt seviye olmayan kasaları genelde taş gibi oluyor. Eksisi ise daha vasat fan kullanmaları.
Siz ne dersiniz hocam? D502A yerine akvaryum kasa alsam mı?

Son düzenleme:
Merhabalar hocam, selamın aleyküm. Ben parça parça sistem topluyorum da Aerocool D502A almıştım ama sonra akvaryum kasalar hoşuma gitti. Sizce D502A yerine akvaryum kasa alsam mı? Alacağım sistemim bu.

Aldıklarım:
  • R7 9800X3D
  • MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
  • 1st Player NGDP 1300W 80+ Platinum ATX3.1/PCLE 5.1
  • Cooler Master Atmos II VRM Fan işlemci soğutucu
  • Aerocool D502A ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
  • WD Black SN8100 1 TB NVMe Gen5 M.2 SSD
  • Kioxia M.2 2 TB Exceria Pro G2
  • MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 X 2160 (UHD) 16:9 flat QD-OLED 240Hz 0.03ms FreeSync Premium Pro pivot gaming monitor
  • Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
  • Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
  • Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
  • 64 GB 2x32 GB 6000 MHz CL30 RAM (Kingston ya da XPG Lancer Blade (low profile lazım olduğu için) düşünmüştüm.)
  • ASUS TUF RTX 5080
  • Lian Li 8.8" universal ekran siyah

Siz ne dersiniz hocam? D502A yerine akvaryum kasa alsam mı?
Bu sistemi D502A'ya mı koyacaksın? Ferrari-LPG sorunsalı olmuş o. Git düzgün bir akvaryum al, konu aç etiketle bütçenle.
Asus'un nesi var kendim kullanıyorum gayet güzel kasa? Sharkoon kasa öneriyorsunuz. :D
Asus hiçbir zaman fiyatında iyi kasa üretmedi. 6300 lira A32 Plus asla ve asla F/P değil, o kasanın ederi maksimum 4.
Sharkoon REV serisi, Pure Steel serisi, Elite Shark CA serisinin yapım kalitesini bilmediğin fazlaca belli "Sharkoon kasa öneriyorsunuz :D" demenden.
Sharkoon ana akım markalara tur attıracak yapım kalitesine sahip bir Alman markaydı, ta ki gümrük savaşları onun ve diğer Avrupalı markaların belini bükene kadar. Son dönemde piyasaya geri geliyorlar, alt seviyede konumlanmayacak kasalarında da aynı kaliteyi bekleyebiliriz. TG serisi, RGB serisi bunlar daha alt klasman modellerdi.
Bir kasayı kullanıyor olmak onu iyi yapmıyor, bunu da eklemiş olayım. A32 Plus'ın güncel fiyatında O11D Mini V2 Flow, O11 Vision (ki şahsi önerim olmayan bir model), NV5 MKII, H6 Flow, hepsi de daha iyi modeller. 58 CFM sleeve bearing fana o para verilmez.

Bu sistemi D502A'ya mı koyacaksın? Ferrari-LPG sorunsalı olmuş o. Git düzgün bir akvaryum al, konu aç etiketle bütçenle.

Asus hiçbir zaman fiyatında iyi kasa üretmedi. 6300 lira A32 Plus asla ve asla F/P değil, o kasanın ederi maksimum 4.
Sharkoon REV serisi, Pure Steel serisi, Elite Shark CA serisinin yapım kalitesini bilmediğin fazlaca belli "Sharkoon kasa öneriyorsunuz :D" demenden.
Sharkoon ana akım markalara tur attıracak yapım kalitesine sahip bir Alman markaydı, ta ki gümrük savaşları onun ve diğer Avrupalı markaların belini bükene kadar. Son dönemde piyasaya geri geliyorlar, alt seviyede konumlanmayacak kasalarında da aynı kaliteyi bekleyebiliriz. TG serisi, RGB serisi bunlar daha alt klasman modellerdi.
Bir kasayı kullanıyor olmak onu iyi yapmıyor, bunu da eklemiş olayım. A32 Plus'ın güncel fiyatında O11D Mini V2 Flow, O11 Vision (ki şahsi önerim olmayan bir model), NV5 MKII, H6 Flow, hepsi de daha iyi modeller. 58 CFM sleeve bearing fana o para verilmez.
Kullanıyor olmak iyi yapıyor diye bir şey söylemedim. Kendim kullanıyorum memnunum sadece bu. Son dönemde piyasaya geri geliyorlar diyorsunuz demek ki daha yeni, iyice gelsinler o zaman konuşuruz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz fanlarının vasat olduğunu. Ayrıca konu sahibi attığı resimdeki gibi bir kasa istiyor, sizin attığınız kasaların sadece 1 tanesi benziyor o da Aerocool. Ek olarak daha önceki konularda bana PCIe slotlarının kırmalı şekilde olduğu için o kasa alınmaz demiştiniz. Aerocool P500C kırmalı bir PCIe slotuna sahip onuda belirtmek isterim. A32 Plus güzel bir Lian Li alternatifi gayet alınır. Bütçesi çıkmıyormuş arkadaşın zaten. Eğer ikinci ele açıksa A32 Plus satan mevcut istiyorsa tercih edebilir. @oğuz sasi https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tep-360mm-sivi-sogutma-beyaz-1334028769/detay

Son düzenleme:
Ek olarak daha önceki konularda bana PCIe slotlarının kırmalı şekilde olduğu için o kasa alınmaz demiştiniz. Aerocool P500C kırmalı bir PCIe slotuna sahip onuda belirtmek isterim.
Zaten o yüzden öncelik sırasında en sonda. Diğer ikisi daha iyi kasalar.
Ayrıca konu sahibi attığı resimdeki gibi bir kasa istiyor
Attığı resimdeki sadece kasa ve kasa fanları 22000 lira, orada ne kadar ekmek o kadar köfte devreye giriyor. Gidip benziyor diye Revenge Supernova al denmez doğal olarak.
A32 Plus güzel bir Lian Li alternatifi gayet alınır. Bütçesi çıkmıyormuş arkadaşın zaten. Eğer ikinci ele açıksa A32 Plus satan mevcut istiyorsa tercih edebilir. @oğuz sasi https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tep-360mm-sivi-sogutma-beyaz-1334028769/detay
Mini V2 Flow karaborsa düşmediği sürece A32 Plus'ın alınabilirliği yok. Sırf fanları (perakende satılan versiyonu, kasada kasaya özel Reverse versiyon var) iki kasanın da satış fiyatından daha yüksek değere sahip. Mini V2 Flow'dan daha aşağı fiyatta da fanlı seçenek olarak H6 Flow akvaryumlar arasında en iyi termal performansa sahip kasalardan, öyle ki mesh gibi davranıyoe bile denebilir. Şasi kıyası yapacak olursak da Phanteks NV5 MKII varken Lian Li ve NZXT de dahil hiçbir kasa kıyas alamaz. Aslında onun fiyat da biraz daha ucuz ama işte o fansız geliyor, gümrükten dolayı fan bizde dert.

Kullanıyor olmak iyi yapıyor diye bir şey söylemedim. Kendim kullanıyorum memnunum sadece bu. Son dönemde piyasaya geri geliyorlar diyorsunuz demek ki daha yeni, iyice gelsinler o zaman konuşuruz. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz fanlarının vasat olduğunu. Ayrıca konu sahibi attığı resimdeki gibi bir kasa istiyor, sizin attığınız kasaların sadece 1 tanesi benziyor o da Aerocool. A32 Plus güzel bir Lian Li alternatifi gayet alınır. Bütçesi çıkmıyormuş arkadaşın zaten. Eğer ikinci ele açıksa A32 Plus satan mevcut istiyorsa tercih edebilir. @oğuz sasi https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tep-360mm-sivi-sogutma-beyaz-1334028769/detay
Bu güzelmiş incelemesini izleyeceğim evde. Çok şişko geniş duruyor ondan şüphelendim azıcık. İstediğim kasaya benzer ve şıkmış.

Eğer bu olmazsa h5 flow alacağım.

Bu güzelmiş incelemesini izleyeceğim evde. Çok şişko geniş duruyor ondan şüphelendim azıcık. İstediğim kasaya benzer ve şıkmış.
Vatan'da indirime girince direkt yapıştım bu kasaya normalde bende senin gibi Lian Li tarzı kasa istiyordum fakat çok pahalılardı. Bazen indirime giriyor acelen yoksa bekleyebilirsin keza daha geçenlerde 5500'e düşmüş Akakçe'de. Fanlardan memnun kalmazsan ileride değişirsin bende öyle yapacağım.

Eğer bu olmazsa h5 flow alacağım.
Akvaryum bile değil, üstte de 360 desteği yok. Alabileceğin açık ara en saçma kasa, alacaksın ve sıvı soğutmanı takamayacaksın.

Çok şişko geniş duruyor ondan şüphelendim azıcık.
Her akvaryum öyledir, anakart arkasında PSU oturduğu sürece şişko olmak zorunda.

Kasa şıklığına bu kadar takıyorsan, git şu an 480T al. Kasayı bitir, kullanacak sistemin olsun. 2 3 ay sonra bütçeyi topla, Kasım indirimlerinde bir kasa avla. 480T ikinci elde 1500 liraya ertesi gün satılır zaten.
Ama diğer parçalardan kıstığımız, ikinci ele yöneldiğimiz bir bütçede bu kadar estetik araman yanlış, fom over function diyebilmek için 150 bütçen olması gerekiyor güncel piyasada en az.

Akvaryum bile değil, üstte de 360 desteği yok. Alabileceğin açık ara en saçma kasa, alacaksın ve sıvı soğutmanı takamayacaksın.

Her akvaryum öyledir, anakart arkasında PSU oturduğu sürece şişko olmak zorunda.
H5 evet akvaryum değil ama tasarımı diğer meshlere göre çok hoş. O yüzden düşündüm onu. Gerçekte de gördüm o yüzden daha da cezbetti. Ek olarak 360mm sıvı soğutucu değil de kule tipi almayı planlıyorum. O yüzden iki kasa da bana pek eksi bir şey katmıyor şu anda.

Kasa şıklığına bu kadar takıyorsan, git şu an 480T al. Kasayı bitir, kullanacak sistemin olsun. 2 3 ay sonra bütçeyi topla, Kasım indirimlerinde bir kasa avla. 480T ikinci elde 1500 liraya ertesi gün satılır zaten.
Ama diğer parçalardan kıstığımız, ikinci ele yöneldiğimiz bir bütçede bu kadar estetik araman yanlış, fom over function diyebilmek için 150 bütçen olması gerekiyor güncel piyasada en az.
Zevkler her insan için aynı olmayabiliyor haliyle hocam. 480t de bana göre değil açıkçası. Son olarak da almışken bir kere almak istiyorum bir daha sök tak yapamam.

@The Man From Earth bu arada konunun sizle ilgisi yok önerdiğiniz parçalara saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum sadece biraz fazla seçiciyim

H5 evet akvaryum değil ama tasarımı diğer meshlere göre çok hoş. O yüzden düşündüm onu. Gerçekte de gördüm o yüzden daha da cezbetti. Ek olarak 360mm sıvı soğutucu değil de kule tipi almayı planlıyorum. O yüzden iki kasa da bana pek eksi bir şey katmıyor şu anda.

Zevkler her insan için aynı olmayabiliyor haliyle hocam. 480t de bana göre değil açıkçası. Son olarak da almışken bir kere almak istiyorum bir daha sök tak yapamam.
Dikdörtgen kasa açıkçası, çok bir eki yok ama dediğin gibi orası öznel. Nesnel kısmıyla, H5 Flow ve yanına kule tipiyle sadece bütçene yazık edersin. O AIO'nun kalitesindeki kule tipi şu anda ondan 200 lira daha pahalı, H5 Flow da ne soğutma desteğinde, ne kablolama boşluğunda, ne de genel kalitede ahım şahım bir model değil. Ön fanları da tek frame olduğu için bir fan hubında bile problem yaşasan tüm ön fanları çöp etmek zorundasın, DC olmaları da cabası.